|

Der er andet end racerbiler i verden!

af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten

 

Af Jørgen Kjær

At der er andet i verden end racerbiler er jo ikke verdens bedst bevarede hemmelighed, men når man slipper de 325 kr en endages billet til et årets mest spektakulære arrangementer Classic Race i Aarhus koster, må man jo nok forvente, at racerbilerne er omdrejningspunktet. Det er de også, ingen tvivl om det, men når en af overskrifterne i det fine løbsprogram netop proklamerer, at der er andet end racerbiler i verden, må VeteranPosten da kigge lidt nærmere på det. Men først lidt om racerløbet.

Danmarks største racerfestival

Arrangørerne er ikke i tvivl om, at det forpligter at udråbe sig selv til Danmarks største racerfestival, der afholdes i Aarhus, og netop i år, hvor byen også er Europæisk kulturhovedstad. Biler, motorcykler og flere hundrede racerkørere fra ind- og udland gav de omkring 42.500 tilskuere en oplevelse ud over det sædvanlige. Det kan man læse meget mere om på arrangementets hjemmeside www.craa.dk. Man bemærkede endnu en gang et yderst veltilrettelagt arrangement, drevet af ikke mindst de mange frivillige.

-Det er vigtigt at huske på, at intet af arrangementet ville kunne lade sig gøre uden den trofaste opbakning fra vores 800 frivillige. De er simpelthen krumtappen i Classic Race Aarhus, og vi er dybt taknemmelige for, at så mange af dem er med år efter år, fortæller en begejstret direktør for Classic Race Aarhus, Mike Legarth.

Og så alt det andet

Vinderne og taberne i de mange klasser i Classic Race Aarhus har man sikkert allerede hørt om, dem kan man også læse om på arrangementets hjemmeside, men fælles for de fleste deltagere var en stor tilfredshed med arrangementet, der som nævnt også bød på andet end racerbiler. Med så meget historisk motorsport på programmet er der jo ikke noget at sige til at Classic Race Aarhus tiltrækker en masse entusiaster, der selv har en gammel bil, eller måske flere. Og den ægte fuldblodsklassikerentusiast – om det så er en Ferrari eller et mere ydmygt hundehus fra Morris, kører selvfølgelig til racet med stil – nemlig i klassikeren. For det blev de belønnet med løbets bedste parkeringspladser inde i Mindeparken eller ved Tangkrogen, begge steder en del af løbsområdet. En perfekt cocktail for en god dag, og mange gæster brugte faktisk lige så lang tid på at studere de udstillede biler som i ryttergårdene! Til denne cocktail hører også det såkaldte Goodlook Street, der nok har skelet lidt til engelske Goodwood uden dog at nå sidstnævntes højder. Men et godt og festligt indslag i al halløjet mellem betonklodserne på bybanen.

Det er glædeligt at byens politikere trodser de kritiske røster og lader os motorentusiaster få sådan et par gode dage.

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Hække hænger ud over fortovet:

Hække hænger ud over fortovet:

Nu griber kommunerne ind ... læs mere
Kørsel uden kørekort i Hammel

Kørsel uden kørekort i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Sammenholdet vandt

Sammenholdet vandt

Af Morten Bang, - Favrskov byråd - Venstre ... læs mere
2 Færdselsuheld i Favrskov

2 Færdselsuheld i Favrskov

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Blev sigtet efter hashfund i bilen

Blev sigtet efter hashfund i bilen

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Boligsiden.dk:

Boligsiden.dk:

Salget af byggegrunde er efter 1. halvår højere end i hele 2019 ... læs mere
UD I NATUREN (31)

UD I NATUREN (31)

I dag lægger vi vejen forbi høst på Bidstrup, blomstereng ved fiskeparken, en varm dag på Rækkevej samt diverse blomster ... læs mere
Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

Fra Favrskov Affald A/S ... læs mere
Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplysert ... læs mere
Volvo Amazon herregårdsvognen skal sælges

Volvo Amazon herregårdsvognen skal sælges

Af Motorredaktør Jørgen Kjær - Hadsten ... læs mere
Gå ikke forbi  - kom ind og se vort interessante udvalg

Gå ikke forbi – kom ind og se vort interessante udvalg

Udtaler vinhandler Peter Aschelund fra Skjold Burne Vinhandel i Søndergade i Hadsten ... læs mere
Færdselsuheld på motorvejen ved Hadsten

Færdselsuheld på motorvejen ved Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...