|

Der er mening med hal-galskaben!

Vi har modtaget følgende fra Anders Nørgaard Formand for Kultur- og Fritidsudvalget for Socialdemokratiet i Favrskov Byråd

 

Byrådet har sendt forslag til budget 2013-2016 i høring frem til onsdag 19. september 2012.

 

Når jeg som formand for Kultur- og Fritidsudvalget ser på budgetforslaget, synes jeg, at der er grund til at være tilfreds, selv om jeg udmærket er klar over, at nogle er skuffede over, at der ikke er afsat midler til nye store anlæg – f.eks. haller – i budgetforslaget.

 

Men der er meget at glæde sig over på kultur og fritidsområdet. Vi får harmoniseret forholdene for klubhusene ved fodboldbanerne. Vores fodboldbaner ved skolerne bliver opgraderet, så de får samme plejeniveau som øvrige fodboldbaner – en harmonisering, der har været særligt ønsket i Hammel og Hadsten. Vi harmoniserer kommunens lysanlæg.. Alt sammen initiativer, der harmoniserer en række områder eller understøtter , at vi udnytter de faciliteter, vi har så effektivt som muligt. I Budgetforslaget har vi også sat penge af til at reducere musikskolens venteliste, så børn ikke skal vente unødigt længe på at få lov til at gå til musikundervisning.

 

I budgetforslaget er der også afsat midler til halområdet. I 2013 og 2014 er der afsat i alt 4. mio. kr. til at forbedre og udvikle de eksisterende haller – med fokus på at forberede disse til overgang til selveje.

 

Budgetforslaget har skabt kraftige reaktioner fra flere aktører på halområdet, idet der ikke er afsat midler til at bygge nye haller i 2013. Det er der flere grunde til. Først og fremmest vil Byrådet gerne se effekten af halharmoniseringen. Nogle haller og foreninger har om halharmoniseringen sagt, at et gebyr på haltimer formentligt vil medføre en mere intensiv udnyttelse af haller og gymnastiksale og dermed frigøre ledig kapacitet i hallerne. En analyse af halkapaciteten i Favrskov Kommune viser, at der er pres på brugen af nogle af hallerne, men den viser også, at der er mulighed for at udnytte den allerede eksisterende kapacitet bedre – f.eks. gymnastiksalene.

 

Jeg ved godt, at mange foreninger gerne vil samle så mange aktiviteter som muligt ét sted, men som økonomisk ansvarlig politiker må jeg sige, at det er uhensigtsmæssigt og meget dyrt, hvis vi ikke udnytter de faciliteter, vi allerede har, mest muligt. Derfor er det en både fornuftig og økonomisk ansvarlig beslutning at se tiden lidt an, inden vi bruger tocifrede millionbeløb på at bygge nye haller, som efterfølgende også skal modtage driftstilskud – Men det betyder ikke, at vi ikke vil se på behovet for flere haller på et senere tidspunkt.

 

Anders Nørgaard

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Teststederne i Laurbjerg og Thorsø lukker

Teststederne i Laurbjerg og Thorsø lukker

Kviktest-stederne i Laurbjeg og Thorsø lukker fra og med 29. juni ... læs mere
Helstegt pattegris med tilbehør

Helstegt pattegris med tilbehør

Vi griller helstegt pattegris året rundt ... læs mere
HSK 100 års jubilæumsuge Program

HSK 100 års jubilæumsuge Program

Starter den 18.juni kl. 18 ... læs mere
PRESSEMEDDELELSE – juni 2021

PRESSEMEDDELELSE – juni 2021

Sct. Georgs Gildet donerer 10.000 kr. til STRANDBAKKEHUSET i Rønde ... læs mere
UD I NATUREN (27)

UD I NATUREN (27)

Midsommer er over os. Det er nærmest en magisk tid, hvor sommeren og naturen er frisk og ny og ligger foran os og venter ... læs mere
BÅLTALE

BÅLTALE

Af byådskandidat for Det Konservative Folkeparti Rene Schneider, Rækkevej i Hadsten ... læs mere
Stort fremmøde til Sct. Hans bål i Lyngå

Stort fremmøde til Sct. Hans bål i Lyngå

Lyngå Borgerforenings traditionelle Sct. Hans bål havde i år samlet imponerende omkring 100 deltagere ... læs mere
K: Tid til Tryghed i Favrskov

K: Tid til Tryghed i Favrskov

Af Lars Storgaard, 2. viceborgmester (K), Ulstrup og Niels Christian Selchau-Mark, byrådskandidat (K), Kollerupvej 2b, 8370 Hadsten ... læs mere
Indbrud i Selling

Indbrud i Selling

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HSK meddeler at holdopstillingen er på plads nu

HSK meddeler at holdopstillingen er på plads nu

Morten Bisgaard spiller fortæller tidligere formand Gert Jensen HSK ... læs mere
Loading...