|

Derfor skal der investeres i klasselæreren

På vegne af Favrskov Lærerforening af Rikke Harboe Jensen Formand for Favrskov Lærerforening

Derfor skal der investeres i klasselæreren

”Hvorfor gør I ikke noget? De andre elever er jo bange for Stinus”, siger Peters far til klasselæreren. Det gør vi også. Der sker en masse ting i kulissen. Peter er bange og Stinus er ked af det. Som primære lærere i klassen arbejder vi hele tiden på at styrke Stinus relation til kammeraterne og lærerne omkring ham. Vi leder efter veje, som kan give Stinus en god skoledag og hjælpe Peter til også at trives i en klasse, hvor alle ikke er, som han selv er. Det handler om fællesskabet – og den enkelte elev. Det er en kompleks og tidskrævende opgave, som oftest – og bedst – varetages af en klasselærer, der kender børnene og ved, hvad der er på spil i fællesskabet. Samtidig er det trygt og vigtigt for både Peter og Stinus – og deres forældre, at de ved, hvem de skal henvende sig til for at få hjælp.

Klasselæreren arbejder for, at klassen bliver et velfungerende fællesskab. Det er forudsætning for, at god undervisning kan finde sted. Hvis vi skal lykkes med klasselæreropgaven – skal det prioriteres!

I Favrskov Kommune har vi høje ambitioner på skoleområdet. Vi ønsker en god skole, hvor eleverne dannes, uddannes og trives. Og vi ønsker, at skolen er god for alle elever. Både sårbare børn i udsatte positioner og alle de andre børn. I skolen står vi overfor udfordringer som inklusion, stigende psykisk mistrivsel blandt eleverne og høje klassekvotienter på mange skoler. En af nøglerne til, at skolen kan lykkes, er klasselærerfunktionen.

I Favrskov Kommune prioriteres klasselæreropgaven på skolerne forskelligt. På nogle skoler er opgaven usynlig i den forstand, at det ikke er en prioriteret opgave. Samarbejde med forældre, skolepsykologer og pædagoger, klasseture, trivselsarbejde, elevsamtaler og mange andre små og store opgaver, som skal tilgodese den enkelte elev og fællesskabet har ikke sin særlige prioritet. Selvom det er en af de vigtigste opgaver for at alle elever oplever at lykkes med i skolen.

Klassen er i folkeskoleloven beskrevet som den grundlæggende enhed i skolen. Det undrer os derfor, at opgaven med at varetage klassens ve og vel ikke er højere prioriteret. Vi ønsker at klasselæreropgaven bliver politisk prioriteret, så der investeres i, at eleverne trives, dannes og uddannes. Ambitioner koster penge, og det er det hele værd.

 

På vegne af Favrskov Lærerforening

Rikke Harboe Jensen

Formand for Favrskov Lærerforening

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Legendernes Tid

Legendernes Tid

Kæmpe tillykke, Lars Toft ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
En skibonit slog sig for mange år siden ned i Hadsten… og nu fylder han 80 år

En skibonit slog sig for mange år siden ned i Hadsten… og nu fylder han 80 år

Den 3. december fylder Lars Toft Hansen 80 år. Stort tillykke! ... læs mere
UD I NATUREN (51)

UD I NATUREN (51)

Velkommen til december og dermed årstiden vinter. ☃️🛷☃️ ... læs mere
LÆNKEHUNDEN FIK ET BEN

LÆNKEHUNDEN FIK ET BEN

Det er den 2. december, og om end postens tilsynekomst normalt vakte glæde i de små hjem, var der enkelte firbenede skabninger, som ikke havde øje for buddets kvaliteter ... læs mere
DEN BEDSTE FORBEREDELSE TIL EN VINTER MED SNE

DEN BEDSTE FORBEREDELSE TIL EN VINTER MED SNE

Gå til Gadeberg XL - på toppen af Hadsten ... læs mere
Andel i et Romfad

Andel i et Romfad

Køb en andel i et valgfrit romfad og få 5-6 fl. egen rom med navn, nummer og årstal, samt et flot håndskrevet og indrammet certifikat.  ... læs mere
Taksterne for 2022 er vedtaget

Taksterne for 2022 er vedtaget

På byrådsmødet den 30. november godkendte byrådet i Favrskov Kommune taksterne or 2022 i Favrskov Forsyning ... læs mere
Indbrud i Foldby

Indbrud i Foldby

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...