|

DET BRÆNDER PÅ I HINNERUP

Af Morten Bang og Thomas Storm byrådsmedlemmer i Favrskov Kommunefor Venstre

Morten Bang V.

 

Et flertal i Favrskov byråd har valgt at bakke op om beredskabskommissionens indstilling om at lukke brandstationen i Hinnerup.

Punktet blev behandlet på det seneste byrådsmøde, hvor Venstre som det eneste parti stemte imod  lukningen.

Vi har ikke set argumenter, der overtrumfer trygheden for borgerne i Hinnerup og omegn.

Brandvæsnets førsteindsats er altafgørende for at redde liv og mindske materielle skader. Få minutter kan gøre en kæmpe forskel. Uden en brandstation i Hinnerup, vil det for alvor brænde på.

Forventningen er, at brandstationen i Lisbjerg får ca. 450 udrykninger om året plus 40-50 udrykninger til Hinnerup og omegn. Hvad sker der så, hvis brandfolkene i Lisbjerg er ude på en anden opgave? Hvilket ikke er usandsynligt, når stationen i forvejen på årsbasis både skal dække både Lisbjerg og hjælpe til i Århus.

Så skal Hinnerup dækkes af for eksempel Hadsten, hvor brandfolkene skal være på stationen i Hadsten indenfor 5 minutter (præcis som i Hinnerup). Fremover skal de så køre fra Hadsten (ca. 8 km væk fra Hinnerup brandstation) til Hinnerup som førsteindsats. Det vil forlænge responstiden i Hinnerup og omegn markant. Er det tryghed?

For få måneder siden var der ild i ”Gnisten” (klubben) i Hinnerup tæt ved Hinnerup-Badet. Responstiden fra brandvæsnet, der kørte fra Hinnerup var 6 minutter og 20 sekunder. Er der nogen, der tror på, at en brandbil fra Lisbjerg ville kunne være fremme på 6 minutter og 20 sekunder? De har en afgangstid på 1 minut fra stationen i Lisbjerg og derefter 8,7 km til ”Gnisten”. Det vil betyde, at tonstunge slukningskøretøjer skal komme til Hinnerup fra Lisbjerg på 5 minutter og 20 sekunder. Hvem tror på, at det kan lade sig gøre?

Brandfolkene på stationen i Hinnerup er hurtige, dygtige og kompetente. De sørgede for med en flot responstid, at ”Gnisten” ikke brændte ned til grunden. Skulle brandvæsnet komme fra Lisbjerg, var der gået flere minutter ud over de 6 minutter og 20 sekunder, og så er det ikke sikkert, at der havde været meget tilbage af ”Gnisten”.

Ovenstående er blot et eksempel – ovenikøbet fra en adresse tæt på Lisbjerg. Hvad nu hvis det havde været Haldum-Hinnerup Skolen? I midtbyen? Plejehjemmet Hinneruplund? Så havde forskellen i responstiderne været endnu større – med stor risiko for katastrofale følger.

Venstre mener, det er en stor forringelse for borgerne i Hinnerup og omegn. Vi vægter og værner om trygheden for vores borgere. Vi må konstatere, at byrådets medlemmer ser forskelligt på, hvad der er tryghed for Favrskov Kommunes borgere.

 

Mvh

Morten Bang

og Thomas Storm 

Byrådsmedlemmer for Venstre i Favrskov

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Borgmester Nils Borrings svar til indlæg i ”SAT PÅ SPIDSEN” fredag den 7. august:

Borgmester Nils Borrings svar til indlæg i ”SAT PÅ SPIDSEN” fredag den 7. august:

Byrådet besluttede 26. november 2019 at tilslutte sig turismedestinationsselskabet VisitAarhus ... læs mere
Administrationen er klar med forslag til Budget 2021-24

Administrationen er klar med forslag til Budget 2021-24

Favrskov Byråd drøfter det kommende års budget - Budget 2021-24 - på seminarer 20. og 24. august 2020 ... læs mere
En køretilladelse fra 1973

En køretilladelse fra 1973

Et minde fra de bilfrie søndage under oliekrisen. En tid hvor vi frygtede verden løb tør for olie ... læs mere
annonce  : Vi sælger og monterer PLÆNEklipperROBOTTER

annonce : Vi sælger og monterer PLÆNEklipperROBOTTER

Få den bedste rådgivning og service på 4010 6301 og vi glæder os til at se dig hos Elite Service i Hornslet ... læs mere
Hej med JER - der vil danse

Hej med JER – der vil danse

Seniordans, start 7 oktober 2020 ... læs mere
Morten Lønvig udstiller helte i Uhresalen i Hinnerup

Morten Lønvig udstiller helte i Uhresalen i Hinnerup

Torsdag den 20. august åbner udstillingen ’Mig og mine superhelte’ af Morten Lønvig i Uhresalen i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus ... læs mere
Risiko for mug i rugbrød

Risiko for mug i rugbrød

Schulstad tilbagekalder flere varianter af rugbrød grundet risiko for mug. Risiko for mug gør produkterne uegnede til menneskeføde. Tilbagekaldte fødevarer, Publiceret: 6. august 2020 ... læs mere
Nye veje i ældreplejen

Nye veje i ældreplejen

Af Birgit Liin, medlem af Favrskov Byråd og borgmesterkandidat for Venstre ... læs mere
Loading...