|

Det er noget ”lort”, bogstaveligt talt!

Af Simon Buus Olsen, KV-kandidat for Venstre i Favrskov, Bøgehaven 8370 Hadsten

Simon Olsen  –  Venstre

 

Forvaltningens budgetforslag i Favrskov er lagt frem, sammen med alle indkomne forslag og ønsker fra foreninger, skoler, institutioner og lignende.

Bemærkelsesværdigt er det at 5 ud af 18 forslag til Børn og Skole, omhandler flere driftsmidler til mere rengøring på skoler og i dagsinstitutioner. Herudover et anlægsønske omhandlende flere toiletter på Hadsten Skole.

For mange år siden gik jeg på Hadbjerg Skole og kan huske det ikke var videre indbydende at skulle på toilet i skoletiden. Og her gik jeg så og troede at vi i 2021 var i en anden tid, hvor det naturligvis var på plads.
Men faktisk har jeg vidst i nogle år nu, at sådan forholder det sig ikke. Igennem 3 år som ansat i idrætscentret lige op til Hadsten Skole, har vi dagligt elever der benytter vores toiletfaciliteter, selvom de godt ved de skal benytte deres egne.
Så sent som igår, kom 2 unge piger og spurgte om de ikke nok måtte låne vores toiletter, for deres egne på skolen var simpelthen så ulækre.

Fra flere der arbejder i rengøringsbranchen har jeg hørt at det ikke er nogle udbud de ønsker at give tilbud på, når det omhandler rengørings på folkeskoler. Simpelthen fordi man har skåret rammen helt til bristepunktet, for om man kan lave en forretning herpå, over det sidste årti i Favrskov Kommune.
De vil simpelthen ikke give et tilbud, fordi de ikke vil stå inde for den kvalitet de kan levere for den lave ramme der tilbydes.

Men kan det passe at noget så elementært som rengørings af toiletter på vores børn og unges skoler, er så nedprioriteret at vi i stedet må bede dem holde sig halve eller hele dage, for at komme på toilettet i hjemmet i stedet? For det gør de i stor stil.
Det er faktisk ikke sundt at gå og holde sig, hvis bare man skal holde sig ”let” i 2 timer, kan det give følgevirkninger langt ud i fremtiden for den enkelte.

Det er næppe super ”sexet” at votere for mere rengøring af toiletter på folkeskolerne op til et kommunalvalg, fremfor nye idrætsfaciliteter, turbo på ungdomshus eller andre ”mere sexede” ting, men jeg håber nu alligevel vores nuværende byrådspolitikere vil lytte til skolerne, skolebestyrelserne, Favrskov Lærerforening, med flere, der har brugt tid på at gøre opmærksom på det via forslag til budget 2022-2025.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


SYNG SAMMEN - SAMMEN
23. sep. 2021

SYNG SAMMEN – SAMMEN

SMAGEN AF HØST
26. sep. 2021

SMAGEN AF HØST

Højskoletime
7. okt. 2021

Højskoletime

Loading...

Projekter med GADEBERG - XL i Hadsten

Projekter med GADEBERG – XL i Hadsten

Hvad skal du i gang med??? ... læs mere
Slut med at bruge Roundup i indkørsler og på terrasser

Slut med at bruge Roundup i indkørsler og på terrasser

Det bliver forbudt at bruge sprøjtemidler som glyphosat på en række offentlige og private arealer - fx på terrasser. Læs, hvad der bliver ulovligt ... læs mere
Pressemeddelelse: Alternativet opstiller disse 6 kandidater til Region Midtjylland

Pressemeddelelse: Alternativet opstiller disse 6 kandidater til Region Midtjylland

Af Rasmus Foged - Folketingskandidat og regionsrådsmedlem i Region Midtjylland for Alternativet +45 23 70 18 70 ∞ Rasmus.Foged@altern - ... læs mere
Venstre stiller med 41 kandidater til regionsrådsvalget

Venstre stiller med 41 kandidater til regionsrådsvalget

Byrådsmedlem Anders g. Christensen , Hadsten er spidskandidat ... læs mere
DR Romanklubben læser sammen på Hadsten Bibliotek

DR Romanklubben læser sammen på Hadsten Bibliotek

Vær med i det landsdækkende læsefællesskab, der mødes og diskuterer seks af sæsonens stærkeste danske romaner ... læs mere
Borgermøde med mange spørgsmål

Borgermøde med mange spørgsmål

I forbindelse med paneldebatten var der spørgsmål fra salen. Der var et fint fremmøde i Uhresalen til borgermødet om budgetforslaget. I forbindelse med paneldebatten var der spørgsmål fra salen.   Previuos slideNext slide Omkring 45 personer deltog i gårsdagens borgermøde ... læs mere
Favrskov Budget 2022-2025 læserbrev 

Favrskov Budget 2022-2025 læserbrev 

Af Indbakke Af Lone Glarbo, Favrskov Byråd (V), Århusvej 55, 8382 Hinnerup ... læs mere
Svar på Eva Damsgaards læserbrev

Svar på Eva Damsgaards læserbrev

Af byrådsmedlem Grethe Villadsen Socialdemokratiet ... læs mere
Venstre ønsker ny skiltepolitik i Favrskov

Venstre ønsker ny skiltepolitik i Favrskov

af Lone Glarbo Byrådsmedlem Favrskov Byråd (V) Optiker/optometrist og Cand.merc.aud Mobilnr.: 0045 6169 5287 ... læs mere
Fordebat om solcelleanlæg

Fordebat om solcelleanlæg

Et projekt med et solcelleanlæg ved Voldby er blevet revideret og sendes nu i en fordebat frem til 13. oktober 2021 ... læs mere
Sløjfen er sløjfet. Red den – stem lokalt!

Sløjfen er sløjfet. Red den – stem lokalt!

af Michael Jensen - Formand og kandidat ved kommunalvalget for Venstre Favrskov ... læs mere
Loading...