|

DF`s mærkesag – landspolitisk og lokalt.

Vi har modtaget følgende indlæg fra byrådsmedlem Eva Damsgaard fra Dansk Folkeparti om “ældremilliarden” til mere værdig ældrepleje

 Eva Damsgaard

DF`s mærkesag – landspolitisk og lokalt.

Som byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Favrskov Kommune er jeg meget tilfreds med mit partis mærkesag – nemlig at få afsat ældremilliarden til en mere værdig ældrepleje. Det er tiltrængt – for uanset hvor godt vi mener, det er i vores kommune – ja, så er der gennem årene skåret kraftigt netop indenfor dette område! Det mærker beboere, pårørende, frivillige og personale – og det mærker jeg som medarbejder og frivillig indenfor ældreplejen. 
Favrskov Kommune er bevilget 7,56 mill. kr. og knap 1 mill. skal gå til netop DF Favrskovs mærkesag – nemlig at bibeholder ergoterapeuter til at sikre mere aktivitet på plejecentrene i Favrskov Kommune.
Det er ikke nogen ny fiks idè – næ nej – allerede da vi havde budgetforhandlinger sidste år, vidste vi at dette gode tiltag var trukket ud af budgettet. Niels Kallehave og jeg valgte derfor at foreslå byrådet en udvidelsesblok, så vi kunne bibeholde dag- og aftenaktiviterne på plejecentrene. 
Vores udvidelsesblok blev dog ikke vel modtaget – ingen partier stemte for forslaget. 
Vi holdt dog fast i vort ønske, og forhandlingen om netop denne udvidelsesblok var da heller ikke afsluttet, da vi vendte hjem efter 2 dages budgetseminar. Nogle dage senere, da budgettet skulle finpudses, kunne vi sammen med de andre partier blive enige om et kompromis, nemlig at afsætte 800.000 til at bibeholde aktiviteter på plejecentrene, så fremt der kom penge øremærket til ældreområdet. 
Pengene kom – og DF Favrskovs forslag om at bibeholde ergoterapeuter til aktiviteter på plejecentrene er nu er næsten en realitet! – forslaget mangler kun at blive godkendt i økonomiudvalget samt i byrådssalen.
Det positive er, at vi alle i social- og sundhedsudvalget kunne blive enige om at forhøjer beløbet til 0,95 mill. – sammen beløb som blev brugt i 2015. Det betyder at alle ergoterapeuter kommer tilbage på plejecentrene i deres tidligere stillingsbeskrivelse.
Jeg er meget tilfreds med at denne faggruppe får mere plads i ældreplejen, og jeg er sikker på, at det tværfaglige samarbejde med sosuhjælpere og -assistenter både er udviklende og lærerigt for alle parter. Der skal ikke herske tvivl om, at en tilpas blandet medarbejderstab er noget jeg vægter højt i ældreplejen, men bestemt også indenfor psykiatrien!
Jeg håber virkelig, at alle både beboere, pårørende, personale og frivillige føler sig hørt og snart kan vide sig sikre på, at dette gode tiltag forbliver de næste 2 år. 
Herefter vil ældremilliarden nok overgå til bloktilskud, og så er det alle politiske partier, der skal blive enige om, hvad pengene så skal bruges til. 
Jeg krydser fingre for, at værdig ældrepleje også vægtes højt til den tid!

Med venlig hilsen

Eva Damsgaard
Dansk Folkeparti

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.JULEN SIG NÆRMER...

JULEN SIG NÆRMER…

Måske snart sneen jorden dækker? Pingvinnyts julekalender nærmer sig også med gammelnisseskridt, og den kommer som nævnt med posten. Skal vi ikke nappe en juleøl i ventetiden...? ... læs mere
Har ikke råd til to gamle damer!

Har ikke råd til to gamle damer!

af motorredaktør Jørgen Kjær Hadsten ... læs mere
Nyheder for 1. division Damer

Nyheder for 1. division Damer

af Simon Buus Olsen ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Tema: Til lykke med de 20 år! ... læs mere
Indbydelse til Hadsten Lystfiskeriforenings 100 års jubilæum.

Indbydelse til Hadsten Lystfiskeriforenings 100 års jubilæum.

Den 11. januar 1921 blev Hadsten Lystfiskeriforening stiftet og har siden da været en forening, der har samlet lystfiskere omkring de herlige naturoplevelser lang foreningens vande ... læs mere
GLÆDELIG 1. SØNDAG I ADVENT

GLÆDELIG 1. SØNDAG I ADVENT

Pingvinnyts julekalender fortæller fra 1.12. om postservice i svundne tider, men vi lægger ud med en tankevækkende klumme af Ole Juul, der omhandler samme emne. Dermed er vi klar til at tage hul på december ... læs mere
Nu også i Hadsten

Nu også i Hadsten

af Gert Jensen Hadsten ... læs mere
Julekoncert i Vejerslev Kirke

Julekoncert i Vejerslev Kirke

Den 12. december kan man opleve en dejlig julekoncert med Grundfoskoret i Vejerslev Kirke ... læs mere
HØST 10 gange om året

HØST 10 gange om året

Hadbjerg Ødum Selling Tidende er dit og mit blad - og bladet er kun så godt, som vi gør det ... læs mere
TILLYKKE Med de 80 år

TILLYKKE Med de 80 år

Erik Steenfeldt, - superaktiv Natteravn ... læs mere
Loading...