|

DjH sælger kage til fordel for Knæk Cancer 2021

Lørdag den 30. oktober løber det store Knæk Cancer indsamlingsshow af stablen på TV2.

Foto : Bager Brian Møgelvang, køkkenchef Tom Dessau og køkkenmedhjælper Mariann Brund håber på at kunne samle mindst 10.000 kroner ind til Knæk Cancer. Foto: Henrik Dons Christensen

 

I den forbindelse tager Den jydske Haandværkerskole kampen op mod kræften og samler penge ind ved hjælp af et kagesalg i skolens bistro.

Fra i dag og frem til den 25. oktober går indsamlingen til Knæk Cancer i gang på Den jydske Haandværkerskole. I bistroen vil der nemlig være mulighed for at købe en Knæk Cancer-kage til 8 kroner, hvoraf 5 kroner går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse. Når de fire uger er gået, vil beløbet blive gjort op og sendt ind til det store indsamlingsshow på TV2.

Men det er ikke første gang, at der bliver bagt i den gode sags tjeneste. Det startede allerede for fem år siden på opfordring af køkkenmedhjælper på DjH, Mariann Brund, der selv har været ramt af en kræftsygdom.

”Jeg har været igennem et kræftforløb, og synes derfor, at det var en god idé, at vi som skole kunne bidrage og støtte en god sag. Derfor foreslog jeg i sin tid, at vi kunne samle penge ind ved at sælge kager til skolens medarbejdere og elever. Det er så blevet en tradition nu, og det er jeg rigtig glad for,” siger hun.

Mariann Brund ved nemlig selv, hvor hårdt det er at gå igennem et forløb med kræft, og understeger, at kampen mod kræft skal løftes i fællesskab.

”Der er ikke nogen, der kan klare det alene,” siger hun.

Nyt kagemål

Derfor er det også vigtigt for Mariann Brund, at der igen i år bliver samlet en masse penge ind til Knæk Cancer. Hun forklarer, at der sidste år ikke blev solgt nær så meget som året forinden på grund af corona. Derfor er det vigtigt, at der i år bliver skruet op for salget.

”Min drøm er, at vi i år når 10.000 kroner. Det betyder, at vi skal sælge 2000 kager,” siger hun og tilføjer, at hun godt ved, at det ikke bliver nemt.

”Vi har aldrig solgt 2000 kager i perioden, men det er godt at have noget at stræbe efter,” siger hun.

For at målet nås ved Mariann Brund, at der også skal lidt opsøgende salg til, og det er hun og de andre fra køkkenet klar på.

”Vi bærer alle T-shirts med ”Støt-Knæk-Cancer” trykt på. De er pink, så man kan ikke undgå at se os og se, hvad vi gerne vil have folk til,” siger hun og smiler.

Samtidig vil hun også opfordre til, at det er støttekagerne, der skal spises en masse af i de fire uger.

”Jeg kommer da til at sige, om det ikke var noget med en Knæk-Cancer-kage i stedet for en af vores andre kager,” siger hun.

Stor opbakning

Mariann Brund fortæller, at hun ikke kun mærker opbakning fra sine kollager. Hele skolen er gode er nemlig gode til at støtte op om formålet.

”Jeg oplever, at der er stor opbakning både blandt personale og elever. De andre år, vi har afviklet det, er der utrolig mange, der har fortalt, hvor fedt det er, at vi gør det her, og at det er en god sag,” siger hun og fortsætter:

”Eleverne, der går her, kender sikkert også nogen, der har været ramt, så det betyder også noget for dem,” siger hun.

DjH er ordentlige

Tom Dessau, der til dagligt arbejder som køkkenchef på DjH, er også stor fortaler for Mariann Brunds initiativ. Han understreger, at indsamlingen stemmer godt overens med skolens værdier.

”En af vores værdier er ordentlighed, og jeg synes, at det viser ordentlighed, at man som erhvervsskole støtter op om fællesskabet og bekæmpelsen af dårligdom,” siger han og fortsætter:

”Vi kunne støtte mange ting. Men kræft er noget, som er tæt på alle, og betyder noget for mange. Vi tager vores ansvar, og gør det, som vi har mulighed for. Der er ikke noget, der er for småt, og derfor donerer vi penge fra et kagesalg,” siger han.

Mariann Brund afslutter med at fortælle, at det betyder alverden at være på arbejdsplads, som støtter op.

”Jeg synes, at det er fedt, at skolen har bakket op om mit initiativ i alle de år. Det er bare fantastisk, og jeg er utrolig stolt, når jeg fortæller omverdenen, at jeg arbejder på Den jydske Haandværkerskole,” siger hun.

 

Bager Brian Møgelvang, køkkenchef Tom Dessau og køkkenmedhjælper Mariann Brund håber på at kunne samle mindst 10.000 kroner ind til Knæk Cancer. Foto: Henrik Dons Christensen

 

 

Henrik Dons Christensen

Kommunikatør

 

 

Den jydske Haandværkerskole

Ellemosevej 25, 8370 Hadsten

Tlf.: 89 37 01 00

Direkte: 89 37 03 24

Mobil: 31 34 57 38

www.djhhadsten.dk

Kontakt os om historier på presse@djhhadsten.dk

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Æbledag
22. okt. 2021

Æbledag

Højskoletime
4. nov. 2021

Højskoletime

Loading...

BREDT UDVALG

BREDT UDVALG

GADEBERG XL GØR DET IGEN ... læs mere
”Four more years”…

”Four more years”…

Selv om man ikke får Nils Borring til at sige ”den er hjemme”, så virker det mest sandsynligt, at han også sidder for bordenden i kommunen efter valget i november ... læs mere
Fortræffelig god dag for Hadsten Petanque Klub

Fortræffelig god dag for Hadsten Petanque Klub

Den nye formand Jan Kjærulff-Møller var rigtig godt tilfreds med Petangue Sportens dag ... læs mere
Lille boks lover store ord –

Lille boks lover store ord –

kan Voltbox skære 90 procent af din elregning? ... læs mere
Nyt Plejecenter i Hadsten      HVOR? 

Nyt Plejecenter i Hadsten      HVOR? 

En kreds af borgere har sendt følende til Pingvinnyt ... læs mere
Standset af Politiet

Standset af Politiet

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Cafémøde med Lars Storgaard

Cafémøde med Lars Storgaard

I rækken af cafémøder hos Mester Jacob i Hadsten er turen denne gang kommet til de konservatives spidskandidat Lars Storgaard ... læs mere
UD I NATUREN (45)

UD I NATUREN (45)

EFTERÅRSFERIE🍁EFTERÅRSSTEMNING🍁EFTERÅRSFARVER🍁EFTERÅRSHYGGE🍁EFTERÅRSMOTIVER🍁EFTERÅRSVEJR🍁 ... læs mere
Vi må ikke glemme landsbyerne

Vi må ikke glemme landsbyerne

Af Morten Bang - Hinnerup Venstre kandidat til det kommende Byrådsvalg ... læs mere
En ”fuldblods” SF’er…

En ”fuldblods” SF’er…

Søren Frandsen - spidskandidat for SF i Favrskov – var til cafémøde med PingvinNyt ... læs mere
VALGMØDE OM ÆLDREPOLITIK

VALGMØDE OM ÆLDREPOLITIK

Hvordan ser det ud med ældreboliger i Favrskov Kommune? Hvordan er bemandingen i ældreplejen, og hvordan ser fremtiden ud for kernevelfærden? ... læs mere
Loading...