|

Efterlysning: Sjælden militær Nimbus stjålet

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten

 Jørgen Kjær

 

Steffen Flux fra København fik sig noget af en overraskelse, da han den 15. april blev ringet op og spurgt om han havde bemærket noget specielt, da han hentede sin gamle militær Nimbus motorcykel i den parkeringskælder, hvor han boede på Østerbro i København. Der stod den jo sikkert, når han ikke brugte den – mente han da. Vagtselskabet var ved at kigge videoovervågningen igennem, da der var forsvundet flere ting fra parkeringskælderen, blandt andet dæk og fælge.

Han havde da ikke hentet sin Nimbus! Så må den være stjålet, lød beskeden, og Steffen Flux skyndte sig til parkeringskælderen. Og ganske rigtig motorcyklen og traileren, hvor den stod på, var væk! Både trailer og motorcykel var ellers låst, men videoovervågningen viste, at en blå kassevogn, en VW transporter med tildækkede nummerplader kørte med både trailer og motorcykel.

-De havde så ødelagt låsen på traileren og blot koblet den bagefter deres egen bil.

Overvågningen viste, at transporteren kørte med traileren den 9. april kl. 0.36, og det var en gåde hvordan, de var kommet ind i parkeringskælderen, hvor man skulle have en kode for både at komme ind og ud. Man fandt senere ud af, at tyvene må have forberedt sig, og var kommet ind gennem en opgang og derefter kommet ned i kælderen, hvor de brød ind i en bil, hvor fjernbetjeningen til porten lå på forsædet.

Sjælden original militær Nimbus

Steffen Flux købte den tidligere militærmotorcykel for 11 år siden hos en samler i Kerteminde, hvor den havde tilbragt de foregående 35 år i et gammelt hønsehus sammen med en stribe andre gamle motorcykler, heriblandt flere Nimbus, der var blevet opkøbt ved militærets auktioner.

-Sikkert for en slik. Den havde derfor aldrig været indregistreret til civilt brug, da jeg fik den, forklarer Steffen Flux, der netop ville have en original militær Nimbus. Den blev derfor skilt ad og restaureret efter alle kunstens regler på et af de vinterkurser Nimbus specialisten Niels Nielsen afholdt i Frederikssund.

-Betingelsen for at være med på det kursus var, at man skulle have en Nimbus, der skulle restaureres. Niels Nielsen vejledte og hjalp, så man efter vinteren stod med en nyrenoveret Nimbus, Senere fandt jeg en original Engstrøm sidevogn, der også blev renoveret, husker Steffen Flux, der efterfølgende har deltaget i mange træf i blandt andet Dansk Militærhistorisk Køretøjs Forening.

-Jeg har blandt andet været til træf i Græsted og ved Silkeborg Bunker By Night, fortæller Steffen Flux, der havde sin sjældne militær motorcykel stående i en parkeringskælderen på Østerbro i København indtil den blev stjålet.

-Der havde den stået fast på en trailer, jeg selv har bygget op.  

Bliver den hugget op?

Steffen Flux er selvfølgelig både harm og ærgerlig over tyveriet, og spekulerer over om det er bestillingsarbejde eller de bare syntes, den så spændende ud, uden at vide hvad det var. Steffen Flux mener der maksimalt er 5 originale militær Nimbus med sidevogn her i landet, så det vil være svært at sælge den i Danmark. Så måske ender den bare med at blive hugget op eller skifter identitet til en civil udgave.

-Det var også ærgerligt, der gik så lang tid inden jeg opdagede tyveriet, den kan jo nu være over alle bjerge, sukker Steffen Flux, der derfor har efterlyst den ad alle de kanaler, han kender.

Ved tyveriet sad der rød militær nummerplade med nummeret 43129 på forskærmen. Den har stelnummer 8202 og registreringsnummer K 43 129. Kender man noget til tyveriet, eller har oplysninger kan man kontakte politiet eller Steffen Flux på tlf 61613170.

 

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Sådan er der så meget…

Sådan er der så meget…

Den ene dagsorden efter den anden skyller ind over medierne og bliver lige så hurtigt skyllet ud med badevandet ... læs mere
Super1Rent og Hadsten Håndbold øger samarbejdet markant

Super1Rent og Hadsten Håndbold øger samarbejdet markant

Igennem en årrække har den lokale vækstvirksomhed Super1Rent været partner i Hadsten Håndbold og bakket stærkt op lokalt. Fra denne sæson bliver samarbejdet opgraderet, så Super1Rent går fra at være SølvPartner til at være GuldPartner i klubben ... læs mere
Sparekassen Kronjylland : Vi har Danmarks mest tilfredse kunder igen i år

Sparekassen Kronjylland : Vi har Danmarks mest tilfredse kunder igen i år

Analysebureauet EPSI Rating har for andet år i træk kåret Danmarks største sparekasse til at have de mest tilfredse kunder ... læs mere
K.V. Svendsen bliver 70 år

K.V. Svendsen bliver 70 år

Fortælleren Kurt Villy Svendsen fylder 70 år søndag den 27.september ... læs mere
NYT STORT SKOLEPROJEKT SER DAGENS LYS

NYT STORT SKOLEPROJEKT SER DAGENS LYS

Imorgen starter vi et nyt stort klub-skoleprojekt op for skolerne i Hadsten og omegn, i samarbejde med DGI - med to helt lokale virksomheder med som sponsorer og samarbejdspartnere herpå Aktiv Hvidevareservice v. Martin Simonsen og KE El-installation A/S v ... læs mere
Kære Revygæster

Kære Revygæster

Vi har modtaget følgende fra Revyens administrator Jens-Ole Hesel ... læs mere
Rotter - En forespørgsel til Favrskov kommune.

Rotter – En forespørgsel til Favrskov kommune.

Af Mercedes Czank,, Formand Dansk Folkeparti, Favrskov ... læs mere
Ændret udbudsmateriale for storparcel i Hammel

Ændret udbudsmateriale for storparcel i Hammel

Udbudsmaterialet for en storparcel på Hvedebakken i Hammel, der er i udbud netop nu, er netop blevet justeret ... læs mere
Gæring i remoulade

Gæring i remoulade

K-Salat tilbagekalder et parti K-Salat Diner Remoulade på grund af risiko for gæring i produktet ... læs mere
Ny opgave på Elbæktoften: Vi pakker mundbind

Ny opgave på Elbæktoften: Vi pakker mundbind

Lone Marie og Maybritt pakker mundbind i Montagegruppen på Aktivitetscenter Elbæktoften i Hadsten ... læs mere
Indbrud

Indbrud

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...