|

Elektrikere var til svendeprøve via pc og web

På overfladen ser det ud til, at samfundet næsten ligger stille, men stor aktivitet på undervisningsområdet sikrer skole-, gymnasie- og erhvervsskoleelever god undervisning i en krisetid. Den jydske Haandværkerskole har netop afviklet sin første virtuelle svendeprøve.

Den jydske Haandværkerskole har netop afholdt sin første virtuelle svendeprøve for elektrikere.

Selvom det meste af samfundet tilsyneladende ligger stille hen, sker der alligevel meget i det skjulte. Skoler, gymnasier og erhvervsskoler har alle etableret fjernundervisning til deres elever for at sikre en god og fornuftig læring – selv i krisetider. Det gælder naturligvis også Den jydske Haandværkerskole (DjH). Her er der taget online undervisningsmidler i brug, så erhvervsskoleeleverne når i mål med deres uddannelse, selvom de ikke er tilstede på skolen.

Underviser Peter Wittendorff, DjH, havde midt i corona-krisen, den 26. marts, de første elektrikerlærlinge til en virtuel svendeprøve. Ved svendeprøven deltog i alt fire personer: Lærlingen, eksaminator og to skuemestre (censorer).

”Det gælder om at være godt forberedt og skabe gode rammer for eleven, der skal til svendeprøve. Tryghed er vigtigt, og det er en forudsætning for, at eleverne kan levere det bedste, de har lært”, fortæller Peter Wittendorff.

Forud for eksamensdagen blev der holdt flere online møder med eleverne i Teams – programmet, hvor eksamen blev afviklet. Eleverne skulle være fortrolige med metoden og programmet.

”Vi kan aldrig levere den psykiske støtte online, som vi kan, hvis vi befinder os i det samme rum, derfor er forberedelsen så vigtig”, siger Peter Wittendorff.

Eksamen i luften

Dagen før eksamen afleverede eleverne deres skriftlige arbejde og projekter online.

”Vi begyndte eksamen med, at jeg havde en lille snak alene med eleven, før de to skuemestre blev lukket ind i det virtuelle rum. Eleven fremlagde sit projekt og besvarede spørgsmål fra eksaminator. Så blev der lukket af for eleven nogle minutter, hvor karakteren blev drøftet, før eleven igen var med og fik sin karakter,” forklarer Peter Wittendorff.

Den virtuelle eksamen forløb fornuftigt, og der blev givet gode karakterer. Peter Wittendorff understreger dog, at det er en mulighed, der kan anvendes i en given situation som den krise, vi for tiden befinder os i. Han foretrækker det personlige møde mellem elev, eksaminator og skuemestre med større nærvær og tryggere rammer.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.”Grevens Fejde” er slut

”Grevens Fejde” er slut

Det ser ud til, at Lyngå-borgerne går sejrrigt ud af ”Grevens Fejde” ... læs mere
Giflerne fra Snøften løb med sejren i Hadsten

Giflerne fra Snøften løb med sejren i Hadsten

Giflerne fra Snøften – også kendt som Præstemarkskolen i Søften – vandt den lokale runde af den landsdækkende videns- og læsequiz Smart Parat Svar ... læs mere
Handicappris uddelt

Handicappris uddelt

Foreningen Krop & Sind Favrskov er modtager af Handicapprisen 2020 ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 497.

Ugens naturbilleder nr. 497.

DECEMBER * DECEMBER * DECEMBER 🎄Måneden, hvor solglimt ikke er hverdagskost, så det er bare med at suge det til sig, hvis solen titter frem ... læs mere
JULEKNAS I LYNGAA

JULEKNAS I LYNGAA

Den 3. december møder vi Gammelnissen i kostalden, og vi skal indenfor i Lyngaa Brugsforening. Kan man blive træt af at køre post ud, og må man drikke Blå Thor i arbejdstiden? Der er nok at tænke over i dagens ... læs mere
NYT fra BOLIGSIDEN

NYT fra BOLIGSIDEN

December begynder med nyt stort fald i udbuddet af boliger ... læs mere
Nielstrup Museum består

Nielstrup Museum består

Af Uffe Pedersen, Voldum ... læs mere
Venstre vil have erhvervsklimaet i Favrskov tilbage i top

Venstre vil have erhvervsklimaet i Favrskov tilbage i top

Af Birgit Liin, borgmesterkandidat og medlem af Favrskov Byråd for Venstre ... læs mere
Ny kunst græsbane

Ny kunst græsbane

I weekenden tog vi hul på en helt ny æra i HSK Fodbold, da de første kampe på vores nye kunstgræsbane løb af stablen ... læs mere
Fra midlertidig til fast forpagter i InSide

Fra midlertidig til fast forpagter i InSide

Flemming Christiansen fortsætter med InSide og Pøt Mølle ... læs mere
Krokodilletårer

Krokodilletårer

Statsminister Mette Frederiksen sætter folkesundheden over alt andet ... læs mere
Loading...