|

Elektrikere var til svendeprøve via pc og web

På overfladen ser det ud til, at samfundet næsten ligger stille, men stor aktivitet på undervisningsområdet sikrer skole-, gymnasie- og erhvervsskoleelever god undervisning i en krisetid. Den jydske Haandværkerskole har netop afviklet sin første virtuelle svendeprøve.

Den jydske Haandværkerskole har netop afholdt sin første virtuelle svendeprøve for elektrikere.

Selvom det meste af samfundet tilsyneladende ligger stille hen, sker der alligevel meget i det skjulte. Skoler, gymnasier og erhvervsskoler har alle etableret fjernundervisning til deres elever for at sikre en god og fornuftig læring – selv i krisetider. Det gælder naturligvis også Den jydske Haandværkerskole (DjH). Her er der taget online undervisningsmidler i brug, så erhvervsskoleeleverne når i mål med deres uddannelse, selvom de ikke er tilstede på skolen.

Underviser Peter Wittendorff, DjH, havde midt i corona-krisen, den 26. marts, de første elektrikerlærlinge til en virtuel svendeprøve. Ved svendeprøven deltog i alt fire personer: Lærlingen, eksaminator og to skuemestre (censorer).

”Det gælder om at være godt forberedt og skabe gode rammer for eleven, der skal til svendeprøve. Tryghed er vigtigt, og det er en forudsætning for, at eleverne kan levere det bedste, de har lært”, fortæller Peter Wittendorff.

Forud for eksamensdagen blev der holdt flere online møder med eleverne i Teams – programmet, hvor eksamen blev afviklet. Eleverne skulle være fortrolige med metoden og programmet.

”Vi kan aldrig levere den psykiske støtte online, som vi kan, hvis vi befinder os i det samme rum, derfor er forberedelsen så vigtig”, siger Peter Wittendorff.

Eksamen i luften

Dagen før eksamen afleverede eleverne deres skriftlige arbejde og projekter online.

”Vi begyndte eksamen med, at jeg havde en lille snak alene med eleven, før de to skuemestre blev lukket ind i det virtuelle rum. Eleven fremlagde sit projekt og besvarede spørgsmål fra eksaminator. Så blev der lukket af for eleven nogle minutter, hvor karakteren blev drøftet, før eleven igen var med og fik sin karakter,” forklarer Peter Wittendorff.

Den virtuelle eksamen forløb fornuftigt, og der blev givet gode karakterer. Peter Wittendorff understreger dog, at det er en mulighed, der kan anvendes i en given situation som den krise, vi for tiden befinder os i. Han foretrækker det personlige møde mellem elev, eksaminator og skuemestre med større nærvær og tryggere rammer.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.48 trafikanter sigtet efter Kalø-kontrol

48 trafikanter sigtet efter Kalø-kontrol

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
NYT fra VELAS

NYT fra VELAS

Kvægnyt skifter udseende og afsender ... læs mere
Personlige opråb hjælper andre

Personlige opråb hjælper andre

Sammenholdet i arbejdet for et liv uden kræft er stort. En del af sammenholdet er bl.a., at kræftpatienter deler deres personlige historier ... læs mere
Å vil have fast ø-læge på Anholt

Å vil have fast ø-læge på Anholt

Af Rasmus Foged, Regionsrådsmedlem for Alternativet, Region Midtjylland og Folketingskandidat for Alternativet, Storkreds Østjylland ... læs mere
Borgerservice genåbner

Borgerservice genåbner

Borgerservice genåbner fra torsdag 28. maj 2020. Der opfordres til brug af tidsbestilling her på hjemmesiden, på borger.dk eller via telefon 89 64 10 10 ... læs mere
Ny direktør på Den jydske Haandværkerskole

Ny direktør på Den jydske Haandværkerskole

Den 1. juni tiltræder Jesper Kofoed Petersen stillingen som ny direktør på Den jydske Haandværkerskole (DjH). Jesper Kofoed Petersen kommer fra en stilling som områdeleder i elafdelingen på DjH, og er derfor et velkendt ansigt på skolen ... læs mere
Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

Virksomhederne er meget tilfredse med Jobcenter Favrskovs virksomhedsservice ... læs mere
Søren Frandsen er blevet radikal.

Søren Frandsen er blevet radikal.

Socialistisk Folkepartis byrådsmedlem i Favrskov Kommune, Søren Frandsen, har inden for kort tid haft to læserbreve i medierne om trinbrættet i Laurbjerg ... læs mere
Loading...