|

Elever på Østervangskolen går i de store opdageres fodspor

Årets Naturvidenskabsfestival handler om de store opdagelser, der har forandret vores verden.

 

 Tusindvis af skoleelever vil i den anledning fejre den store videnskabsmand H.C. Ørsted og hans opdagelse af elektromagnetismen. Det gælder også Østervangskolen, hvor fire årgange arbejder med forskellige grene af elektromagnetisme.

 

Når startskuddet for årets store, landsdækkende Naturvidenskabsfestival lyder d. 21. september, så er fire årgange på Østervangskolen også klar. 2. og 3. årgang fra indskolingen samt 6. og 7. årgang vil under festivalen specielt fokusere på den danske helt H.C. Ørsted og hans opdagelse af elektromagnetismen i 1820.

 

6.a er allerede tyvstartet på arbejdet med magnetisme og elektromagnetisme, og skal blandt andet selv bygge elektromagneter i sammenhæng med årets tema for Naturvidenskabsfestivalen, Store opdagelser.

 

Skolen får også besøg af flere eksterne foredragsholdere, bl.a. får 2. og 3. årgang besøg af forsker og TV-vært Peter Hald med showet: Kemiske eksperimenter – gør endelig det her derhjemme! I det hele taget får den almindelige undervisning et ekstra nøk under Naturvidenskabsfestivalen.

 

– Vi vil gerne sætte fokus på naturvidenskaben og dens betydning for vores dagligliv. Mit håb er, at børnene bliver begejstrede for H.C. Ørsteds fantastiske arbejde og samtidig motiverede for at stille spørgsmål ved ting, de undrer sig over, og gennem praktisk erfaring får ny viden til måske selv at udvikle noget nyt og innovativt, siger lærer på Østervangskolen, Benjamin Bording.

 

Store opdagelser og små forskere

På landsplan får op mod 150.000 børn og unge fra grundskoler og ungdomsuddannelser mulighed for at

udforske de store opdageres univers og afprøve deres arbejdsmetoder. Måske skal de prøve at bygge modeldyr, og kode dem, så de kan bevæge sig, de skal måske på jagt efter naturens smådyr, eller måske bygge deres egen elektromagnet.

 

Mange skoler fokuserer på H.C. Ørsted, fordi det netop er 200-året for hans opfindelse af elektromagnetismen.

 

Årets store fejring af naturvidenskaben og dens muligheder foregår fra d. 21. – 25. september og arrangeres af Astra – det nationale naturfagscenter.

 

– Naturvidenskabsfestival er ugen, hvor der er tid til fordybelse, tid til at sætte ideerne fri og måske endda tabe kæben af overraskelse. Naturvidenskab handler om virkeligheden og eleverne skal opleve, at naturvidenskab giver dem handlekompetencer og at de kan bruge naturvidenskab til at træffe beslutninger på et oplyst grundlag, siger programleder for den nationale Naturvidenskabsfestival, Ea Eskildsen.

 

Tanken med Naturvidenskabsfestival hvert år i uge 39 er at motivere børn og unge til at udforske, forstå og forandre verden med science.

 

Over hele landet har engagerede lærere og andre arrangører lagt mange kræfter i at udvikle faglige og festlige projekter til årets tema: Store opdagelser. Ugen kan udgøre et frirum, hvor der eksperimenteres med nye undervisningsmetoder, emner og samarbejder med eksterne, som kan inspirere til resten af årets undervisning.

 

Alle skoler bestemmer selv, hvordan festivalen skal forme sig, mens Astra bidrager med undervisningsforløb, materialer og inspiration.

 

 

Se også:

Naturvidenskabsfestival i uge 39

 

De støtter festivalen:

Samarbejdspartnere

 

_______________________

 

Yderligere oplysninger:

 

Programleder for Naturvidenskabsfestival, Ea Eskildsen

mobil: 60 15 91 61, mail: ee@astra.dk

 

Pressekoordinator, Naturvidenskabsfestival, Metha Loumann,

mobil:  60 82 04 03, mail: ml@methamedia.dk

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Fuld butikstyv i Netto

Fuld butikstyv i Netto

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Information om coronasituationen

Information om coronasituationen

Her kan du finde information og seneste nyt om situationen i Favrskov Kommune i forbindelse med udbruddet af corona ... læs mere
Boligsalget i tredje kvartal er det højeste i 10 år

Boligsalget i tredje kvartal er det højeste i 10 år

Det samlede salg af huse, ejerlejligheder og sommerhuse gør tredje kvartal i 2020 til det bedst sælgende i 10 år. Det viser nye handelstal fra Boligsiden ... læs mere
0,5 procent-lånfløser 1 procent-lån

0,5 procent-lånfløser 1 procent-lån

Rentefald: Nu kan du få et 30-årigt lån med en rente 0,5 procent ... læs mere
Høj Stene ved Gudenåen indviet

Høj Stene ved Gudenåen indviet

Favrskov fik torsdag 8. oktober 2020 sin nyeste og ældste attraktion: Skibssætningen Høj Stene ved Gudenåen ved Vejerslev ... læs mere
Vil du vinde en Volkswagen Passat?

Vil du vinde en Volkswagen Passat?

Følg med i Knæk Cancer ... læs mere
Vind 10.000 kroner: Fortæl, hvor meget du bevæger dig

Vind 10.000 kroner: Fortæl, hvor meget du bevæger dig

Er du mest til gåture eller sofahygge? Løb eller ludo? Forskningsprojektet Danmark i Bevægelse sætter nu fokus på danskernes bevægelsesvaner ... læs mere
Bilejer overraskede tyv

Bilejer overraskede tyv

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Indbrud i Hadsten

Indbrud i Hadsten

Østjyllands politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi ... læs mere
Loading...