|

En af erhvervslivets sværvægtere skal hjælpe den nye Nimbus på vej

Af Jørgen Kjær, motorredaktør m.m.

Den nostalgiske Nimbus motorcykel bliver relanceret. Produktionen fandt sted i årene 1919 til 1960 og Nimbus motorcyklen var kendt for et flot design og med kendetegn som for eksempel 4 cylindre på række, kardantræk, bevægelig forgaffel, sidevogn og lyden. Nilfisk-Advance A/S, som ejer rettighederne til Nimbus, har indgået en aftale med iværksætteren Claus Støvlbæk Clausen i forbindelse med redesign, reudvikling, produktion og salg af en ny Nimbus Motorcykel. Det danske postvæsen var en af de store aftagere af den ”oprindelige” Nimbus. Fotograferet på Nimbus-museet i Horsens.

VeteranPosten har i en tidligere artikel fortalt om opfinderen og udvikleren Claus Støvlbæk Clausens planer om at relancere den gamle hæderkronede danske motorcykel Nimbus. Mange har været skeptiske overfor planerne og betegnet dem som rene luftkasteller, men nu ser det ud til, at der kommer mere end almindelig vind i sidevognen, for Claus Støvlbæk har begået det, man nok må betegne som et scoop eller genistreg.

Èn blandt sværvægterne i dansk erhvervsliv, Jørgen Lindegaard, der tidligere har stået i spidsen for store anerkendte selskaber som GN Store Nord, SAS og senest ISS, tiltræder som bestyrelsesformand for Nimbus Motorcycles Danmark A/S. Tiltrædelsen sker i forbindelse med investorkapitalen falder på plads i starten af 2015, og det nystiftede Nimbus Motorcycles Danmark ApS ændres til et aktieselskab.

Det er både en spændende og krævende opgave, at genstarte produktionen af Nimbus’en hvorfor det for iværksætteren Claus Støvlbæk Clausen har været afgørende, at få de absolut stærkeste kort med på holdet.

-Dette er lykkedes med Jørgen Lindegaard, og jeg glæder mig vanvittig meget til at få hul på samarbejdet, fortæller Claus Støvlbæk Clausen, der understreger at det for ham har været vigtigt, at få de rigtige folk, der også har prøvet det før i spidsen, hvis projektet skal lykkes. Det har været hans drøm at få en sværvægter som Jørgen Lindegaard med på holdet for at det skal lykkes.

Og det er han sikker på det vil med Jørgen Lindegaard på førersædet, der fortæller til Business.dk, at det er hans store passion for motorcykler og biler samt Claus Støvlbæk Clausens respekt for de gamle dyder, der har været med til at lokke ham ind i projektet.

-Jeg synes, det er enormt interessant, hvordan man kan kombinere moderne teknologi med respekt for den tradition, der ligger til grund for Nimbus. Der vil altid være følelser indblandet, når man begynder at ændre på en tidligere model, men jeg synes, at Claus har udvist stor respekt omkring varetagelsen af Nimbus-mærket, siger Jørgen Lindegaard til Business.dk.

Claus Støvlbæk Clausen frygter ikke, at Nimbus hører fortiden til, og ifølge Business.dk mener han:

-Det er der selvfølgelig en risiko for, men det er også derfor, at vi fortsat skal lede efter de ypperste folk til holdet. Vi ser i dag, at folk gerne vil have noget, der er retro og anderledes, og så længe, at vi gør det rigtigt og tager udgangspunkt i det nuværende, er jeg ikke i tvivl om, at Nimbus-motorcyklen igen kan blive en succes.

Nimbus E2015 og det nye design, der endnu ikke er endelig besluttet, men skal tage udspring i den originale udgave, præsenteres til efteråret 2015. Jagten på kapital er allerede gået i gang. Det er ligeledes planen, at der senere i 2016 skal åbnes en butik i København, der både skal fortælle historien om Nimbus samt forhandle den nye motorcykel. Mulighederne for at eksportere den nye motorcykel vil også blive undersøgt.

 

med venlig hilsen

Jørgen Kjær

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Hække hænger ud over fortovet:

Hække hænger ud over fortovet:

Nu griber kommunerne ind ... læs mere
Kørsel uden kørekort i Hammel

Kørsel uden kørekort i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Sammenholdet vandt

Sammenholdet vandt

Af Morten Bang, - Favrskov byråd - Venstre ... læs mere
2 Færdselsuheld i Favrskov

2 Færdselsuheld i Favrskov

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Blev sigtet efter hashfund i bilen

Blev sigtet efter hashfund i bilen

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Boligsiden.dk:

Boligsiden.dk:

Salget af byggegrunde er efter 1. halvår højere end i hele 2019 ... læs mere
UD I NATUREN (31)

UD I NATUREN (31)

I dag lægger vi vejen forbi høst på Bidstrup, blomstereng ved fiskeparken, en varm dag på Rækkevej samt diverse blomster ... læs mere
Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

Fra Favrskov Affald A/S ... læs mere
Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplysert ... læs mere
Volvo Amazon herregårdsvognen skal sælges

Volvo Amazon herregårdsvognen skal sælges

Af Motorredaktør Jørgen Kjær - Hadsten ... læs mere
Gå ikke forbi  - kom ind og se vort interessante udvalg

Gå ikke forbi – kom ind og se vort interessante udvalg

Udtaler vinhandler Peter Aschelund fra Skjold Burne Vinhandel i Søndergade i Hadsten ... læs mere
Færdselsuheld på motorvejen ved Hadsten

Færdselsuheld på motorvejen ved Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...