|

En anden hverdag på botilbuddene

I denne coronatid er mange aktivitetstilbud lukket ned for at mindske spredningen af coronavirus.

  •  
  • Lone Gissel, Stine Hjortgård Almskou og Grete Jørgensen foran botilbuddet på Ellemosevej i Hadsten.

  • Stine Hjortgård Almskou

     

Det betyder, at beboerne på kommunens botilbud nu bruger dagene derhjemme med påskeklip, boldspil og skypesamtaler med familien.

Normalt er borgerne på botilbuddene i gang med aktivitetstilbud forskellige steder i kommunen, men i denne coronatid er tilbuddene lukket ned til et minimum for at mindske spredningen af coronavirus. Det betyder, at langt de fleste borgere på botilbuddene nu skal bruge dagene derhjemme.

Det gælder også for Stine Hjortgård Almskou på 24 år, som bor i botilbud på Ellemosevej i Hadsten. Hendes dagtilbud er også lukket, men i stedet kommer der nu en aktivitetsmedarbejder i botilbuddet, og det giver mulighed for at lave forskellige aktiviteter og hjælpe med de ekstra rengøringsopgaver, der er i coronatiden. I de seneste dage er der blandt andet klippet en masse påskepynt, som er blevet hængt op i vinduerne.

– Det er dejligt, at aktivitetsmedarbejderne nu kommer hjem til os. Selv om der er coronavirus, så har jeg stadig en dejlig hverdag. Jeg går også rundt og snakker med alle pædagogerne og besøger min veninde og sidder på hendes værelse og snakker. Og vi husker at holde afstand og spritte hænder, siger Stine Almskou.

Hendes forældre bor i Hinnerup, men botilbuddet er lukket for besøg i denne tid, og derfor snakker familien nu sammen på Skype hver morgen og aften.

Videosamtaler på telefon og computer bliver generelt flittigt brugt i denne tid, og pædagogerne i botilbuddet hjælper borgerne med at få ringet op. Det fortæller Grete Jørgensen, som er afdelingsleder for botilbuddene Ellemosevej 28a og 26c.

– Skype og Facetime er fantastisk i denne tid, så beboerne kan holde kontakt med deres familie. Nogle skal lige have hjælp til at ringe op, og så sidder de ellers selv og snakker. Det er dejligt at se, at det gør dem glade. Det er vigtigt, at vi griber alle muligheder for at holde kontakten udadtil og skabe gode hverdage, selv om det er en speciel situation, vi er i, siger Grete Jørgensen.

Ofte handler pædagogerne ind til weekenden sammen med borgerne, men for tiden bliver maden leveret til botilbuddet. Og selv om hverdagen nu har udgangspunkt i botilbuddet, så er der også aktiviteter ud af huset. Nogle borgerne går ture i skoven og plukker anemoner, mens andre har været i skoven for at samle ramsløg og lavet ramsløgsuppe. En borger har lavet tryllerier og klovnerier for de andre borgere, og så bliver der danset og spillet bold i gården foran botilbuddene.

– Når først nogen går i gang med at spille bold, så kommer der hurtigt andre og spiller med, fortæller Lone Gissel, der er pædagog i botilbuddet, og fortsætter:

– Borgerne har klaret skiftet til en anden hverdag rigtig godt. De fleste har fundet sig til rette i det, men der er også nogle, der er ved at blive lidt rastløse, og det hjælper vi dem selvfølgelig med. Og vi glæder os alle sammen til, at hverdagen vender tilbage. Vi har aftalt, at det skal fejres, når det sker, siger Lone Gissel.

Den aftale glæder Stine Almskou sig til at føre ud i livet.

– Så skal vi have hjemmelavede vafler med softice og flødeboller. Jeg er også glad for at gå på café og spise sushi, så det glæder jeg mig også til at kunne igen, siger Stine Almskou.

Botilbuddene på Ellemosevej er en del af Voksenhandicap i Favrskov Kommune. Favrskov Kommunes botilbud til handicappede yder socialpædagogisk bistand til voksne udviklingshæmmede.

Dato:09. april 2020

Senest opdateret:

09. april 2020

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Taget for narkokørsel m.m.

Taget for narkokørsel m.m.

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vi leger fortsat

Vi leger fortsat

Fortæller Hadsten Håndbold ... læs mere
Skjød Tidende er udkommet

Skjød Tidende er udkommet

Godt nyt til alle Skjødsere og andre der kunne være interesseret - klik ind på Skjød Tidende ... læs mere
Boligsiden.dk :

Boligsiden.dk :

Danskerne købte boliger for svimlende 252 milliarBoligsiden.dk: der i 2020 ... læs mere
Har du et realkreditlån, som skal have ny rente 1. april?

Har du et realkreditlån, som skal have ny rente 1. april?

Per Ø. Nielsen - Vestjysk Bank fortæller følgende ... læs mere
Vil du være årets første millionvinder?

Vil du være årets første millionvinder?

Kræftens Bekæmpelses nye STØTTELOTTERI ... læs mere
Har du handlet her :

Har du handlet her :

Virksomhed ransaget – ejer sigtet for bedrageri ... læs mere
Imponerende ”jubilæum”!

Imponerende ”jubilæum”!

Ikke færre end 500 gange har Tove Skipper imponeret PingvinNyts læsere med sine fantastiske naturbilleder ... læs mere
UD I NATUREN (2)

UD I NATUREN (2)

På en dag hvor snedækket fortsat prydede landskabet. Turen går til Lysnet, et markant højdedrag på grænsen af Favrskov og Randers Kommune ... læs mere
Pressemeddelelse - Først fra 2023 skal østjyder sortere i 10 fraktioner

Pressemeddelelse – Først fra 2023 skal østjyder sortere i 10 fraktioner

Gennem et godt samarbejde har fire østjyske affaldsselskaber nu en fælles køreplan, som skal gøre over en halv million kunder klar til at sortere i 10 fraktioner fra 2023 ... læs mere
Loading...