|

En ”fuldblods” SF’er…

Søren Frandsen – spidskandidat for SF i Favrskov – var til cafémøde med PingvinNyt

Der stod ”SF” på Søren Frandsens vugge. I hvert fald i overført betydning.
Sørens far er Aage Frandsen, som i en lang årrække sad i Folketinget for SF og Sørens mor var amtsrådsmedlem i Aarhus Amt ligeledes for SF. De mødte hinanden i SF.
Søren mødte også sin kone i SF…

”Jeg er opvokset i Grundfør, nær Hinnerup og bor der stadig” – kun afbrudt af mit statskundskabsstudie på Aalborg Universitet.
Ud over at være lokalpolitiker er mit daglige virke økonomi- og administrationschef i en produktionsvirksomhed”
, fortæller Søren Frandsen til PingvinNyt.

I indeværende valgperiode har han været SF’s eneste repræsentant i Favrskov Kommunalbestyrelse.

”Hvorfor er du gået ind i lokalpolitik”?

”Jeg er jo opflasket med SF, og jeg stillede også en gang op til folketingsvalg, dog uden held. Mens mine børn var mindre, var jeg ikke politisk aktiv – jeg vidste jo fra min egen barndom, hvad det indebærer. Men da børnene blev større, gav det mening atter at søge indflydelse ud fra mine grundholdninger om et solidarisk og grønt Favrskov.
Og lokalpolitik giver faktisk mulighed for at få indflydelse”
.

”Du vil arbejde for et Favrskov, der hænger sammen. Hvordan vil du udmønte det i praksis”?

”Vi må bare erkende, at der er stor forskel på udviklingen i Søften og mangel på samme i Hvorslev, Ulstrup og Thorsø. I min optik kan vi kun komme denne skævvridning til livs ved at ”træde på bremsen” i kommunens østlige del. Den eksplosive befolkningstilvækst i Søften-Hinnerupområdet betyder øget pres på udvidelse af daginstitutionspladser og skoler, mens der mangler elever i eksempelvis Tungelundskolen i Thorsø”.

”Jeg ser pragmatisk på det faktum, at jeg er en ”enmandshær” i kommunalbestyrelsen, men jeg søger den indflydelse, jeg kan få, og jeg indgår i de samarbejder, jeg finder fornuftige – også på tværs af partifarver. Men naturligvis er jeg mest enig med rød blok i langt de fleste sager.
Ud fra et pragmatisk og økonomisk synspunkt går jeg ind for, at vi samler hele Favrskovs administration i et fælles rådhus. Netop i dette spørgsmål står jeg ret alene…”

”Jeg bliver måske opfattet som lidt af en ”enfant terrible”, når jeg går direkte til forvaltningscheferne og stiller spørgsmål til konkrete sager. Men hvis man ikke spørger, får man ikke svar. En af mine fornemmeste opgaver som kommunalbestyrelsesmedlem er jo at være ”vagthund” for borgerne”.

”SF har ikke præsenteret et valgprogram for de næste 4 år”?
”Nej, og det kommer vi heller ikke til at gøre. Realistisk set kan et eller to mandater ikke med troværdighed præsentere et guldrandet valgoplæg og forvente at blive taget alvorligt. Også i den kommende kommunalbestyrelse må vi søge den indflydelse, vi kan få på de enkelte sager.
Og vi håber, at vi kan maksimere denne indflydelse gennem det tekniske valgforbund, vi har indgået med de radikale og Enhedslisten”.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Legendernes Tid

Legendernes Tid

Kæmpe tillykke, Lars Toft ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
En skibonit slog sig for mange år siden ned i Hadsten… og nu fylder han 80 år

En skibonit slog sig for mange år siden ned i Hadsten… og nu fylder han 80 år

Den 3. december fylder Lars Toft Hansen 80 år. Stort tillykke! ... læs mere
UD I NATUREN (51)

UD I NATUREN (51)

Velkommen til december og dermed årstiden vinter. ☃️🛷☃️ ... læs mere
LÆNKEHUNDEN FIK ET BEN

LÆNKEHUNDEN FIK ET BEN

Det er den 2. december, og om end postens tilsynekomst normalt vakte glæde i de små hjem, var der enkelte firbenede skabninger, som ikke havde øje for buddets kvaliteter ... læs mere
DEN BEDSTE FORBEREDELSE TIL EN VINTER MED SNE

DEN BEDSTE FORBEREDELSE TIL EN VINTER MED SNE

Gå til Gadeberg XL - på toppen af Hadsten ... læs mere
Andel i et Romfad

Andel i et Romfad

Køb en andel i et valgfrit romfad og få 5-6 fl. egen rom med navn, nummer og årstal, samt et flot håndskrevet og indrammet certifikat.  ... læs mere
Taksterne for 2022 er vedtaget

Taksterne for 2022 er vedtaget

På byrådsmødet den 30. november godkendte byrådet i Favrskov Kommune taksterne or 2022 i Favrskov Forsyning ... læs mere
Indbrud i Foldby

Indbrud i Foldby

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...