|

En sommerrejse til det lyse Island

Her mellem jul og nytår, hvor det er allermørkest, ledes tankerne let mod lysere tider, og sommerferieplaner kan være en ganske fornøjelig ting at beskæftige sig med på denne tid af året.

Dyjandivandfaldet i Vestfjordene falder imponerende ned ad fjeldet i flere etager. Ad en lille sti kan man komme ganske tæt på vandfaldet.

Et af de steder, der tilbyder masser af lys i sommerhalvåret er Island, hvor solen i juni og juli kun lige når at synke under horisonten, før den lader sig se igen en anelse længere mod øst. Island er et ganske unikt rejsemål, der adskiller sig markant fra resten af Norden med sin geotermiske undergrund. Island er af vulkansk oprindelse og ganske ung geologisk set. Der er ikke færre end 130 vulkaner i Island. Landet er et tæppe af farver vekslende mellem grønne marker, grå fjelde, øde lavamarker og områder, hvor jordens indre varme lader sig både se og lugte, og mineralerne fra undergrunden farver jorden i fantastiske gule og røde nuancer.

På sommerens rejse fra den 21. til 27. juli, tilbyder rejsebureauet rejs og oplev en interessant rejse i det vestlige Island, hvor vi både oplever det frugtbare kystlandskab, undergrundens boblende aktivitet og det fascinerende golde højland med endeløse askesletter.

Vi skal opleve lavamarker under jorden på en guidet tur i en tidligere lavatunnel formet under et vulkanudbrud for mange år siden. Fra den lille by Stykkisholmur sejler vi over Breidarfjordur, hvor vi håber at se lunder. En usædvanlig sød og charmerende fugl, der også er kendt under navnet ’søpapegøje’.

Spændende attraktioner

Rejsen går lidt uden for de sædvanligste turistruter, og vi besøger både området Vestfjordene og kører ad Kjølurruten over højlandet, før vi skal besøge de store attraktioner Gullfoss, Geysir og Thingvellir – også kendt som ’Den gyldne cirkel’. Et af rejsens højdepunkter er et bad i Secret Lagoon. En pool med naturligt opvarmet vand – en helt særlig og meget afslappende oplevelse. Før kurset sættes mod Danmark igen, er der tid til at se lidt på Reykjavik, der er verdens nordligste hovedstad.

Erfaren rejseleder

Rejseleder på rejsen er Anne Hansen Aamand, Hadsten. Anne har haft mere end 15 grupper med på rejse til Island, hvor hun undervejs sørger for at give deltagerne introduktion til landet, der på flere måder rummer gode historier udover en særdeles spændende og enestående natur. Anne gør meget ud af, at der på rejserne er en god og uformel stemning.

Rejseprogram kan ses på rejsogoplev.dk – hvor tilmelding til rejsen også er mulig.

Godt nyt rejseår til alle!

Secret Lagoon er en varm pool, der forsynes med varmt vand fra af en lille gejser. Det er ren nydelse og meget afslappende at bruge lidt tid i poolen under åben himmel med udsigt til Islands skønne natur.
Thingvellir nationalpark er på Unescos Verdensarvsliste. Som det eneste sted i verden ses her kanterne af den amerikanske – og eurasiske kontinentalplade over havet. Pladerne bevæger sig fra hinanden med omkring 2 cm om året, og spredningszonen går ned over Island. Thingvellir er det sted hvor vikingerne i 930 grundlage Altinget.
Gullfoss er et imponerende vandfald, og en af seværdighederne på ‘Den Gyldne Cirkel’. Det siges at vandfaldet har sit navn efter regnbuen, der altid står over det på en solskinsdag. Den skulle skinne som guld. Vandfaldet skifter karakter efter vejret, og man bliver aldrig snydt for et fantastisk syn uanset, hvornår man besøger Gullfoss.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Guidet cykeltur: 2 hjul gennem 5000 år

Guidet cykeltur: 2 hjul gennem 5000 år

Cykl 60 eller 100 km lørdag 12. september 2020 ... læs mere
Nu er der igen åbent for besøg på plejecentrene

Nu er der igen åbent for besøg på plejecentrene

Beboerne på plejecentrene kan igen få besøg på mere normal vis ... læs mere
PingvinNyt holder ikke ferielukket

PingvinNyt holder ikke ferielukket

Hadsten-Pingvinnyt bliver løbende opdateret døgnet rundt som sædvanligt - måske i et lidt langsommere tempo. Men send til os, som du plejer, så tager vi os af det ... læs mere
Så blev det også ferie tid ved KE!

Så blev det også ferie tid ved KE!

KE EL installations A/S ønkerr alle en god ferie ... læs mere
Fund af aflatoxin i Änglamark ØKO Brune ris hos COOP

Fund af aflatoxin i Änglamark ØKO Brune ris hos COOP

Nordic Food Partners A/S tilbagekalder Änglamark ØKO Brune ris, grundet forhøje værdier af Aflatoksin i produktet Tilbagekaldte fødevarer, Publiceret: 3. juli 2020 ... læs mere
Udrykningskøretøjer risikerer ikke længere uretmæssige stærekassebøder

Udrykningskøretøjer risikerer ikke længere uretmæssige stærekassebøder

Rigspolitiet har fundet en løsning for stærekassebøder, så førere af brandbiler, ambulancer og andre udrykningskøretøjer ikke uretmæssigt får bøder tilsendt efter en udrykningskørsel ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Narkokørsel i Hadsten

Narkokørsel i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Annonce : Sommersalg i XL-BYG med alt til Grill og Terrasse

Annonce : Sommersalg i XL-BYG med alt til Grill og Terrasse

Se det MEGA store udvalg hos GADEBERG XL i Hadsten ... læs mere
annonce  : V sælger og monterer PLÆNEklipperROBOTTER

annonce : V sælger og monterer PLÆNEklipperROBOTTER

Få den bedste rådgivning og service på 4010 6301 og vi glæder os til at se dig hos Elite Service i Hornslet ... læs mere
Nye kartofler og friske røde jordbær i Selling

Nye kartofler og friske røde jordbær i Selling

Jordbær kan du selv plukke da Jens Torp og hans kone har meget travlt ... læs mere
Loading...