|

Enhedslisten foreslår kommunal naturbørnehave i Favrskov

Af Aksel Madsen, byrådskandidat for Enhedslisten i Favrskov, Haardalen 1, 8382 Hinnerup,

Aksel Madsen  Enhedslisten 

 

Der er et stigende pres på pasning af 3-6-årige børn i daginstitution i Favrskov. Især i den østlige ende af kommunen. Og med pres på den kommunale økonomi og byggemarked med stigende priser er det også økonomisk set relevant at se på en dagtilbudsform der ikke forudsætter nye anlæg. Og her kunne en naturbørnehave være en mulighed.

En børnehave hvor børnene er ude en stor del af tiden hver dag, hele året rundt i al slags vejr. Der findes en populær privat naturbørnehave i Hadsten med lange ventelister. Vores omegnskommuner har også naturbørnehaver. Favrskov kommune bør også tænke i et lignende kommunalt pasningstilbud for de 3-6-årige.

Naturbørnehaver defineres som børnehaver, der dagligt lægger 3-5 timer af det pædagogiske arbejde udenfor institutionen på udearealet og i naturen nær ved. Ofte sker det ved bustransport ud i naturen ud fra et basislokale, hvor børnene afleveres og hentes af forældrene.

En naturbørnehave har en pædagogisk hensigt om at give små børn adgang til naturoplevelser og en miljøbevidst opdragelse og naturdannelse. Her er naturen den store legeplads og børnene får et indblik i naturens verden med dyr, planter, miljø og biodiversitet. Forskning viser, at børn i naturbørnehaver er mindre syge og motorisk bedre end jævnaldrende. Det er også en gevinst. Men kvalitet og det gode børneliv er i centrum.

Der skal selvfølgelig være mulighed for at søge læ for vind og vejr. Der skal også være toiletfaciliteter til børn og voksne. Men ikke nødvendigvis nybyggede lokaler. Hvordan en kommunal naturbørnehave konkret skal udformes, må der arbejdes videre med. Men oplagt at se på mulighederne for at benytte eksisterende bygninger som base for børnehaven eller se på de frivillige foreningers lokaler. Måske kunne der samarbejdes om lokaler og derved skabe en klimavenlig anlægs- og byggeløsning. Eller flytbare lokaler, der kan være fleksible ved nye behov i andre dele af kommunen.

Ved inddragelse af faglige og frivillige organisationer, forældrebestyrelser og personale, samt eksperter på området, kan der tænkes nye tanker om etablering af en naturbørnehave. Enhedslisten ønsker, at byrådet snarest sætter denne proces i gang.

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Legendernes Tid

Legendernes Tid

Kæmpe tillykke, Lars Toft ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
En skibonit slog sig for mange år siden ned i Hadsten… og nu fylder han 80 år

En skibonit slog sig for mange år siden ned i Hadsten… og nu fylder han 80 år

Den 3. december fylder Lars Toft Hansen 80 år. Stort tillykke! ... læs mere
UD I NATUREN (51)

UD I NATUREN (51)

Velkommen til december og dermed årstiden vinter. ☃️🛷☃️ ... læs mere
LÆNKEHUNDEN FIK ET BEN

LÆNKEHUNDEN FIK ET BEN

Det er den 2. december, og om end postens tilsynekomst normalt vakte glæde i de små hjem, var der enkelte firbenede skabninger, som ikke havde øje for buddets kvaliteter ... læs mere
DEN BEDSTE FORBEREDELSE TIL EN VINTER MED SNE

DEN BEDSTE FORBEREDELSE TIL EN VINTER MED SNE

Gå til Gadeberg XL - på toppen af Hadsten ... læs mere
Andel i et Romfad

Andel i et Romfad

Køb en andel i et valgfrit romfad og få 5-6 fl. egen rom med navn, nummer og årstal, samt et flot håndskrevet og indrammet certifikat.  ... læs mere
Taksterne for 2022 er vedtaget

Taksterne for 2022 er vedtaget

På byrådsmødet den 30. november godkendte byrådet i Favrskov Kommune taksterne or 2022 i Favrskov Forsyning ... læs mere
Indbrud i Foldby

Indbrud i Foldby

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...