|

Er du boligejer i Midtjylland og kunne du være interesseret i at deltage i klimaprojekt på tværs af kloden?

Om ikke så længe vil SolarVenti opsøge interesserede boligejere i Midtjylland, som har behov for et godt indeklima og som gerne vil være med i et klimaprojekt på tværs af kloden.

 

God nyhed for virksomhed i Thorsø.
New Zealand universitet ønsker forskerprojekt i Midtjylland
Skolerne på New Zealand lider (som de danske) under et meget dårligt indeklima. Det koster både på indlæring for eleverne og helbredet – også for lærerne. Massey Universitetet på øerne har med professor Chris Cunningham i spidsen fået til opgave at finde den bedste – og sikkert billigste – løsning på problemet.
Efter en række indledende test og videnskabelige målinger for ca. 4 år siden, har man besluttet at gå videre med løsninger fra den midtjyske virksomhed Solarventi i Thorsø, der ser ud til at ligge inde med det gode columbusæg.
Løsningen skal kunne klare udfordringen på både sundhed, økonomi og klima – i et enkelt hug.
Universitetet har fået til opgave at finde anlægstyper til dette formål og få dem dokumenteret så godt at man tør sætte dem på op til 34.000 klasselokaler og en lang række boliger, der slås med dårligt indeklima og deraf følgende syge beboere. Cunningham oplyser at blot et par dage på hospital koster en formue, som kunne være undgået med et sundt klima i husene.

De har ikke radon, som i Danmark, men støv og CO2 i rigelige mængder gør folk syge, forklarede Cunningham på et af sine 3 besøg i Thorsø. Man lufter ikke ordentligt ud, da det koster ud af skolens eller beboernes egne lommer, hvorimod sygdomsbehandlingen er nærmest gratis, da staten betaler den. Det er altså en god forretning for samfundet at sørge for at installere anlæg der forebygger sygdom og øger skoleelevers indlæring. Dette sidstnævnte er i Danmark målt til en værdi af 15%. Dvs. lidt humoristisk, at du kunne nøjes med 6 ud af 7 år du gik i skole.
Allerede i foråret sendte SolarVenti en række anlæg ned til sydhavsøerne og man ønsker nu at måle på 20-25 anlæg i det midtjyske af en videreudviklet type, som både indeholder luftsolvarme og varmegenvinding i ét og samme anlæg. Lige så vigtigt er, at disse anlæg kan filtrere de fleste støvpartikler fra, som i sig selv er skadelige. Normalt skal filter renses eller skiftes flere gange om året, med den nye teknik fra Thorsø gør, at filtrene renses af solens varme. Dette har en meget stor værdi i sig selv.
Klimaet i Danmark ligner det på New Zealand så meget, at man finder det mest hensigtsmæssigt at fortage målingerne her i landet, hvor anlæggene produceres. Man vil så sørge for måleudstyr og man sender en eller flere Phd. studerende hertil for at indsamle og fortolke data.
Om ikke så længe vil SolarVenti opsøge interesserede boligejere i Midtjylland, som har behov for et godt indeklima og som gerne vil være med i et klimaprojekt på tværs af kloden. Deltagerrabat på anlæg forventes at kunne få mange interesserede på banen. For nærmere info kontakt firmaet.
(SolarVenti, Fabriksvej 8, 8881 Thorsø – tlf. 8696 6700, hvis du kunne tænke dig at deltage.)

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.20 nye boliggrunde solgt i Hadsten på kort tid

20 nye boliggrunde solgt i Hadsten på kort tid

Det går strygende med grundsalget i Favrskov Kommune, hvor corona-pandemien heldigvis ikke har lagt en dæmper på byggelysten ... læs mere
De mange hussalg tvinger udbud i bund

De mange hussalg tvinger udbud i bund

Udbuddet af villaer og rækkehuse har ikke været lavere i de sidste 10 år, end det er nu. Det viser nye udbudstal fra Boligsiden ... læs mere
Åbningstider i sommeren 2020

Åbningstider i sommeren 2020

Se her kontaktmuligheder og åbningstider i Borgerservice, administrationen, bibliotekerne, hørevejlederne og tandplejen ... læs mere
Ny fællessti i Foldby, Korsholm og Norring

Ny fællessti i Foldby, Korsholm og Norring

Fortov og tynde cykelstrimler på vejbanen er blevet omdannet til brede fællesstier, som giver mere plads og større tryghed for fodgængere og cyklister ... læs mere
Er du klar til sommerferie?

Er du klar til sommerferie?

Gode råd til en sommer uden solskodning fra Hadsten og Hinnerup Apotek ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 474.

Ugens naturbilleder nr. 474.

Sidste uges varme sommervejr gav anledning til en aftentur ved Knudsø. Endvidere kommer du med på landet ... læs mere
Risiko for skimmelvækst i økologiske drikke

Risiko for skimmelvækst i økologiske drikke

Orkla Foods Danmark tilbagekalder tre varianter af økologiske drikke ... læs mere
Hadsten og Hinnerup Apotek kan teste, om du har haft COVID-19

Hadsten og Hinnerup Apotek kan teste, om du har haft COVID-19

Med et lille prik i fingeren kan du nu finde ud af, om du har været smittet med coronavirus ... læs mere
Vækst af mælkesyrebakterier i COOP Hindbær Light sodavand

Vækst af mælkesyrebakterier i COOP Hindbær Light sodavand

A/S Bryggeriet Vestfyen tilbagekalder COOP Hindbær Light sodavand 0,5 liter, grundet vækst af mælkesyrebakterier. Tilbagekaldte fødevarer, Publiceret: 1. juli 2020 ... læs mere
Loading...