|

Er du boligejer i Midtjylland og kunne du være interesseret i at deltage i klimaprojekt på tværs af kloden?

Om ikke så længe vil SolarVenti opsøge interesserede boligejere i Midtjylland, som har behov for et godt indeklima og som gerne vil være med i et klimaprojekt på tværs af kloden.

 

God nyhed for virksomhed i Thorsø.
New Zealand universitet ønsker forskerprojekt i Midtjylland
Skolerne på New Zealand lider (som de danske) under et meget dårligt indeklima. Det koster både på indlæring for eleverne og helbredet – også for lærerne. Massey Universitetet på øerne har med professor Chris Cunningham i spidsen fået til opgave at finde den bedste – og sikkert billigste – løsning på problemet.
Efter en række indledende test og videnskabelige målinger for ca. 4 år siden, har man besluttet at gå videre med løsninger fra den midtjyske virksomhed Solarventi i Thorsø, der ser ud til at ligge inde med det gode columbusæg.
Løsningen skal kunne klare udfordringen på både sundhed, økonomi og klima – i et enkelt hug.
Universitetet har fået til opgave at finde anlægstyper til dette formål og få dem dokumenteret så godt at man tør sætte dem på op til 34.000 klasselokaler og en lang række boliger, der slås med dårligt indeklima og deraf følgende syge beboere. Cunningham oplyser at blot et par dage på hospital koster en formue, som kunne være undgået med et sundt klima i husene.

De har ikke radon, som i Danmark, men støv og CO2 i rigelige mængder gør folk syge, forklarede Cunningham på et af sine 3 besøg i Thorsø. Man lufter ikke ordentligt ud, da det koster ud af skolens eller beboernes egne lommer, hvorimod sygdomsbehandlingen er nærmest gratis, da staten betaler den. Det er altså en god forretning for samfundet at sørge for at installere anlæg der forebygger sygdom og øger skoleelevers indlæring. Dette sidstnævnte er i Danmark målt til en værdi af 15%. Dvs. lidt humoristisk, at du kunne nøjes med 6 ud af 7 år du gik i skole.
Allerede i foråret sendte SolarVenti en række anlæg ned til sydhavsøerne og man ønsker nu at måle på 20-25 anlæg i det midtjyske af en videreudviklet type, som både indeholder luftsolvarme og varmegenvinding i ét og samme anlæg. Lige så vigtigt er, at disse anlæg kan filtrere de fleste støvpartikler fra, som i sig selv er skadelige. Normalt skal filter renses eller skiftes flere gange om året, med den nye teknik fra Thorsø gør, at filtrene renses af solens varme. Dette har en meget stor værdi i sig selv.
Klimaet i Danmark ligner det på New Zealand så meget, at man finder det mest hensigtsmæssigt at fortage målingerne her i landet, hvor anlæggene produceres. Man vil så sørge for måleudstyr og man sender en eller flere Phd. studerende hertil for at indsamle og fortolke data.
Om ikke så længe vil SolarVenti opsøge interesserede boligejere i Midtjylland, som har behov for et godt indeklima og som gerne vil være med i et klimaprojekt på tværs af kloden. Deltagerrabat på anlæg forventes at kunne få mange interesserede på banen. For nærmere info kontakt firmaet.
(SolarVenti, Fabriksvej 8, 8881 Thorsø – tlf. 8696 6700, hvis du kunne tænke dig at deltage.)

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Litterær lørdagsquiz
29. feb. 2020

Litterær lørdagsquiz

Brugermøde
1. mar. 2020

Brugermøde

HØJSKOLETIME
5. mar. 2020

HØJSKOLETIME

Loading...

Ugens naturbilleder nr. 456.

Ugens naturbilleder nr. 456.

Det VANDvittige vejr, får “Ugens naturbilleder” til at varsle strejke grundet de meget dårlige arbejdsforhold “derude”. De vandvittige arbejdsforhold har nu stået på i ikke mindre end 5 måneder. Forhandlingerne med vejret over lang tid, er gået helt i opløsning ... læs mere
PAS PÅ

PAS PÅ

Masser af vand på Svejstrupvej i Hadsten ... læs mere
Mere synlige Verdensmål i Favrskov.

Mere synlige Verdensmål i Favrskov.

Af Charlotte Green, Byrådsmedlem for det konservative Folkeparti ... læs mere
3 indbrud i Favrskov

3 indbrud i Favrskov

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Hadsten Vandværk har udsendt stor folder med en bred orientering

Hadsten Vandværk har udsendt stor folder med en bred orientering

Hadsten Vandværks Formand Lars Karstenskov fortæller følgende til PingvinNYT ... læs mere
Så kom sneen til Hadsten- et kønt syn

Så kom sneen til Hadsten- et kønt syn

I nat begyndte det stille og roligt at sne - så vi kunne vågne op til en hvid morgen ... læs mere
Frygtet ulv er kommet over grænsen til Danmark

Frygtet ulv er kommet over grænsen til Danmark

i Nordtyskland har den trukket et blodigt og skræmmende spor ... læs mere
Du skal til Håndbold på fredag

Du skal til Håndbold på fredag

anbefaler Simon Olsen ... læs mere
Loading...