|

Er video-overvågning af unge lige med mere frihed?

af PET Petersen Byrådskandidat for Det Radikale Venstre

 

Det bekymrer mig at Konservative Folkeparti og Venstre indtager den politiske holdning, at overvågning skaber frihed.

Og ikke mindst at resten af byrådet er hoppet med på denne limpind.

For denne tankegang kommer mere til at udtrykke en mistillid til vores unge. Samt at det fremprovokerer den holdning. at det er os der er de gode mennesker og de andre der er onde. Jeg ved godt at det ikke er ment sådan. Derfor bliver det også ekstra vigtigt at vi grundigt overvejer, hvad det er for pædagogiske virkemidler vi sætter i gang. Så det ikke bare bliver til synsninger, men bruger den viden der findes på dette område.

For på det kriminalpræventive råds hjemmeside kan man faktisk læse, at der ikke findes kvalificeret forskning der underbygger at overvågning giver mindre indbrud og hærværk, og når man samtidig kan læse på samme hjemmeside, at vi i Favrskov har absolut den alder mindste kriminalitetsrate i hele Østjylland.

Så må det være på sin plads at politikerne i byrådet svare på nogle spørgsmål, vedr. ønsket om mere video-overvågning i kommunen.

 

  1. Er der lavet en grundig analyse af behåret for video-overvågning? 
  2. Hvis ja, hvem har foretaget denne analyse, Kommunen eller politiet?
  3. Hvis det er politiet der anviser, atvideo-overvågning er absolut nødvendigt. Hvorfor er det så Kommunen der skal betale for denne overvågning?

 

I det tilfælde hvor det skulle vise sig, at der ikke ligger nogen analyse til grund for de påtænkte tiltage om mere video-overvågning. Så er mit kritiske spørgsmål til byrådet.

  1. Har Kommunen gjort sig nogle overvejelser i forhold til falsk tryghed – for man er vel ikke ved at bilde folk noget ind?

For vi ved også alle godt at hærværk tit sker i kådhed, og ofte ikke er ondsindet, men opstår i forbindelse med misforstået sjov. Det kan naturligvis ikke undskyldes. Men her er video-overvågning, ikke det rette svar.

Svart skal i stedet for findes i, en involverende dialog mellem parterne. Gerne med støtte og vejledning udefra, hvis det skulle blive nødvendig.

Når vi så taler om den meget lille gruppe af børn og unge der bevidst laver hærværk. Så når vi ikke disse børn og unge med video-overvågning, men igennem de forebyggende indsatser, i samarbejde med deres forældre. Her har vi i forvejen rigtig mange strenge at spille på i vores kommune, som for eksempel Natteravnene, SSP-samarbejde, PPR mv.

Til gengæld ønsker vi Radikale at bakke op om Favrskov kommunes børne- og ungepolitik, om mere inddragelse af vores børn og unge i lokalsamfundet. Og herigennem give dem mulighed for at være med til at udvikle, et kreativt og spænende ungdomsliv i Favrskov.

Derfor foreslår vi Radikale, at vi sløjfer ekstra overvågning fra budgettet, og overføre disse penge til det forebyggende arbejde. Samt til at inddrage børn og unge i at finde løsninger på et godt børne og ungdomsliv i vores kommune. Det kunne f.eks. ske ved, -som jeg tidligere har foreslået at etablere et børne og ungdomsbyråd i kommunen. 

PET Petersen

Byrådskandidat for Radikale Venstre i Favrskov

Vestergade 37 8370 Hadsten

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Æbledag
22. okt. 2021

Æbledag

Højskoletime
4. nov. 2021

Højskoletime

Loading...

BREDT UDVALG

BREDT UDVALG

GADEBERG XL GØR DET IGEN ... læs mere
”Four more years”…

”Four more years”…

Selv om man ikke får Nils Borring til at sige ”den er hjemme”, så virker det mest sandsynligt, at han også sidder for bordenden i kommunen efter valget i november ... læs mere
Fortræffelig god dag for Hadsten Petanque Klub

Fortræffelig god dag for Hadsten Petanque Klub

Den nye formand Jan Kjærulff-Møller var rigtig godt tilfreds med Petangue Sportens dag ... læs mere
Lille boks lover store ord –

Lille boks lover store ord –

kan Voltbox skære 90 procent af din elregning? ... læs mere
Nyt Plejecenter i Hadsten      HVOR? 

Nyt Plejecenter i Hadsten      HVOR? 

En kreds af borgere har sendt følende til Pingvinnyt ... læs mere
Standset af Politiet

Standset af Politiet

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Cafémøde med Lars Storgaard

Cafémøde med Lars Storgaard

I rækken af cafémøder hos Mester Jacob i Hadsten er turen denne gang kommet til de konservatives spidskandidat Lars Storgaard ... læs mere
UD I NATUREN (45)

UD I NATUREN (45)

EFTERÅRSFERIE🍁EFTERÅRSSTEMNING🍁EFTERÅRSFARVER🍁EFTERÅRSHYGGE🍁EFTERÅRSMOTIVER🍁EFTERÅRSVEJR🍁 ... læs mere
Vi må ikke glemme landsbyerne

Vi må ikke glemme landsbyerne

Af Morten Bang - Hinnerup Venstre kandidat til det kommende Byrådsvalg ... læs mere
En ”fuldblods” SF’er…

En ”fuldblods” SF’er…

Søren Frandsen - spidskandidat for SF i Favrskov – var til cafémøde med PingvinNyt ... læs mere
VALGMØDE OM ÆLDREPOLITIK

VALGMØDE OM ÆLDREPOLITIK

Hvordan ser det ud med ældreboliger i Favrskov Kommune? Hvordan er bemandingen i ældreplejen, og hvordan ser fremtiden ud for kernevelfærden? ... læs mere
Loading...