|

Erkendte 114 bedrageriforhold og skal nu 2½ år i fængsel

Foto: Østjyllands Politi En 34-årig mand fra Sjælland skal tilbringe de næste 2½ år i fængsel, efter han torsdag i Retten i Randers erkendte 114 gange at have snydt og bedraget tæt på lige så mange privatpersoner og i fire tilfælde også hoteller. Den 34-årige mand blev anholdt i oktober sidste år, hvor Østjyllands Politis […]

Foto: Østjyllands Politi

En 34-årig mand fra Sjælland skal tilbringe de næste 2½ år i fængsel, efter han torsdag i Retten i Randers erkendte 114 gange at have snydt og bedraget tæt på lige så mange privatpersoner og i fire tilfælde også hoteller.

Den 34-årige mand blev anholdt i oktober sidste år, hvor Østjyllands Politis efterforskere havde fundet frem til 91 bedrageriforhold, som han var mistænkt for at stå bag. Det var nok til at få ham varetægtsfængslet, og siden da er sagen vokset til i alt 114 forhold.

Langt størstedelen af sagerne omhandler bedrageri i forbindelse med samhandel mellem private, hvor den 34-årige mand har sat diverse varer, koncertbilletter, iPhones og rejsegavekort, til salg på Den Blå Avis eller Facebook og fået køberen til at overføre penge til enten ham selv, eller nogen han kender, hvorefter køberen aldrig modtog sin vare.

”Sagen her viser med al tydelighed, hvorfor det er så vigtigt, at man ikke overfører penge for en vare, som man aldrig har set eller ved, om sælgeren overhovedet er i besiddelse af. Den 34-årige er dømt for 101 gange at have lokket en køber til at overføre penge for en vare, som vedkommende aldrig har fået, og det har han så tjent knap 370.000 kroner på,” siger politikommissær Lasse Nielsen Dyrberg fra Østjyllands Politis sektion for økonomisk kriminalitet.

 

Sagerne samlet i LCIK

Det er politiets landsdækkende center for IT-relateret og økonomisk kriminalitet, i daglig tale LCIK, der har modtaget størstedelen af anmeldelserne, der er kommet ind fra hele landet. Her har man stået for den indledende efterforskning, kædet sagerne sammen og fundet frem til, at det var den 34-årige, der stod bag.

Sagerne er efterfølgende blevet oversendt til Østjyllands Politi, da den 34-årige på det tidspunkt havde adresse i Aarhus. Østjyllands Politis sektion for økonomisk kriminalitet har herefter fortsat efterforskningen, der altså mundede ud i samlet set 114 bedrageriforhold til et samlet beløb på knap en halv million kroner.

”Det er et godt eksempel på, hvorfor LCIK gør en forskel i denne type sager, der går på tværs af landet og på tværs af politikredse. De sidder med overblikket over alle anmeldelserne, og har meget nemmere ved at kæde tingene sammen, end vi ville have, hvis anmeldelserne blev behandlet i op mod 12 forskellige politikredse,” siger Lasse Nielsen Dyrberg.

 

Falsk lejlighed og falsk ID

Udover de 101 nethandler er den 34-årige også dømt for at have sat en lejlighed i Aarhus til leje på Boligportalen og udgivet sig for at være udlejer. Efterfølgende indgik han en lejekontrakt med to forskellige kvinder, som han fik til at overføre depositum og forudbetalt husleje på trods af, at han ikke havde rådighed over lejligheden.

Han er også dømt for fire gange, på fire forskellige hoteller, at have udgivet sig for at være en anden og indlogeret sig på et hotelværelse og bestilt mad og drikke på trods af, at han ikke havde penge til at betale for noget af det.

”Sagen kørte som en tilståelsessag, da den 34-årige erkendte samtlige forhold. Han har forklaret, at han er ludoman og skulle bruge penge til at dække sit forbrug”, siger specialanklager Jesper Rodkjær.

Den 34-årige modtog dommen og blev fortsat varetægtsfængslet.

 

**

 

Pressekontakt

Politikommissær Lasse Nielsen Dyrberg, telefon 5120 7213

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Færdselsuheld ved Hinnerup

Færdselsuheld ved Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: Familiefilm til hjemmebiografen ... læs mere
Klamme møgdyr og magtens 3-deling

Klamme møgdyr og magtens 3-deling

Kriser får det bedste og det værste frem i folk ... læs mere
”Forladte traktorer og entreprenørmaskiner”

”Forladte traktorer og entreprenørmaskiner”

Af Motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Favrskov står sammen om at holde afstand

Favrskov står sammen om at holde afstand

I tre uger har borgerne i Favrskov Kommune fulgt myndighedernes retningslinjer om at holde afstand og i videst muligt omfang blive derhjemme. Nu opfordrer borgmesteren og politiet til at holde fast – også når det bliver påske ... læs mere
Spred dine påskeindkøb

Spred dine påskeindkøb

Rigspolitiet anbefaler ... læs mere
Genforenet efter 1500 år!

Genforenet efter 1500 år!

af forfatter og detektorfører Jørgen Kjær Hadsten, Hadsten ... læs mere
TE er sundt - udtaler Peter Aschelund fra Skjold Burne i Søndergade i Hadsten

TE er sundt – udtaler Peter Aschelund fra Skjold Burne i Søndergade i Hadsten

Forretningen har et meget stort udvalg - måske Østjyllands største - ikke mindre end 80 forkellige slags ... læs mere
Savner du din tid i militæret?

Savner du din tid i militæret?

Af Motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Trængsel på Genbrugspadsen i Hadsten

Trængsel på Genbrugspadsen i Hadsten

Køen er lang og kun 8 biler må være inde af gangen ... læs mere
Hvorfor fejrer vi påske

Hvorfor fejrer vi påske

Hvorfor vi fejrer påske, er en ganske lang historie som mange rent faktisk mere eller mindre kender. De fleste ved, at påsken på en eller anden måde hænger sammen med religion. Her får du lige en hurtig genfortælling af påskenhistoriens ... læs mere
Sådan vasker du coronavirus ud af vasketøjet

Sådan vasker du coronavirus ud af vasketøjet

Korrekt vask af tøj, sengetøj og håndklæder er afgørende for at slippe af med virus og bakterier i hjemmet. Det er særligt vigtigt i en tid hvor risikoen for at blive smittet med corona-virus er øget. Nyhed | Publiceret d ... læs mere
Loading...