|

Erkendte 114 bedrageriforhold og skal nu 2½ år i fængsel

Foto: Østjyllands Politi En 34-årig mand fra Sjælland skal tilbringe de næste 2½ år i fængsel, efter han torsdag i Retten i Randers erkendte 114 gange at have snydt og bedraget tæt på lige så mange privatpersoner og i fire tilfælde også hoteller. Den 34-årige mand blev anholdt i oktober sidste år, hvor Østjyllands Politis […]

Foto: Østjyllands Politi

En 34-årig mand fra Sjælland skal tilbringe de næste 2½ år i fængsel, efter han torsdag i Retten i Randers erkendte 114 gange at have snydt og bedraget tæt på lige så mange privatpersoner og i fire tilfælde også hoteller.

Den 34-årige mand blev anholdt i oktober sidste år, hvor Østjyllands Politis efterforskere havde fundet frem til 91 bedrageriforhold, som han var mistænkt for at stå bag. Det var nok til at få ham varetægtsfængslet, og siden da er sagen vokset til i alt 114 forhold.

Langt størstedelen af sagerne omhandler bedrageri i forbindelse med samhandel mellem private, hvor den 34-årige mand har sat diverse varer, koncertbilletter, iPhones og rejsegavekort, til salg på Den Blå Avis eller Facebook og fået køberen til at overføre penge til enten ham selv, eller nogen han kender, hvorefter køberen aldrig modtog sin vare.

”Sagen her viser med al tydelighed, hvorfor det er så vigtigt, at man ikke overfører penge for en vare, som man aldrig har set eller ved, om sælgeren overhovedet er i besiddelse af. Den 34-årige er dømt for 101 gange at have lokket en køber til at overføre penge for en vare, som vedkommende aldrig har fået, og det har han så tjent knap 370.000 kroner på,” siger politikommissær Lasse Nielsen Dyrberg fra Østjyllands Politis sektion for økonomisk kriminalitet.

 

Sagerne samlet i LCIK

Det er politiets landsdækkende center for IT-relateret og økonomisk kriminalitet, i daglig tale LCIK, der har modtaget størstedelen af anmeldelserne, der er kommet ind fra hele landet. Her har man stået for den indledende efterforskning, kædet sagerne sammen og fundet frem til, at det var den 34-årige, der stod bag.

Sagerne er efterfølgende blevet oversendt til Østjyllands Politi, da den 34-årige på det tidspunkt havde adresse i Aarhus. Østjyllands Politis sektion for økonomisk kriminalitet har herefter fortsat efterforskningen, der altså mundede ud i samlet set 114 bedrageriforhold til et samlet beløb på knap en halv million kroner.

”Det er et godt eksempel på, hvorfor LCIK gør en forskel i denne type sager, der går på tværs af landet og på tværs af politikredse. De sidder med overblikket over alle anmeldelserne, og har meget nemmere ved at kæde tingene sammen, end vi ville have, hvis anmeldelserne blev behandlet i op mod 12 forskellige politikredse,” siger Lasse Nielsen Dyrberg.

 

Falsk lejlighed og falsk ID

Udover de 101 nethandler er den 34-årige også dømt for at have sat en lejlighed i Aarhus til leje på Boligportalen og udgivet sig for at være udlejer. Efterfølgende indgik han en lejekontrakt med to forskellige kvinder, som han fik til at overføre depositum og forudbetalt husleje på trods af, at han ikke havde rådighed over lejligheden.

Han er også dømt for fire gange, på fire forskellige hoteller, at have udgivet sig for at være en anden og indlogeret sig på et hotelværelse og bestilt mad og drikke på trods af, at han ikke havde penge til at betale for noget af det.

”Sagen kørte som en tilståelsessag, da den 34-årige erkendte samtlige forhold. Han har forklaret, at han er ludoman og skulle bruge penge til at dække sit forbrug”, siger specialanklager Jesper Rodkjær.

Den 34-årige modtog dommen og blev fortsat varetægtsfængslet.

 

**

 

Pressekontakt

Politikommissær Lasse Nielsen Dyrberg, telefon 5120 7213

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Søg penge fra Start- og udviklingspuljen

Søg penge fra Start- og udviklingspuljen

Hvis du har en god idé til et projekt, der kan være med til at skabe fornyelse og udvikling af kommunens fritidstilbud, kan du søge støtte fra Start- og udviklingspuljen ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 492.

Ugens naturbilleder nr. 492.

Midt i alt det svære må vi aldrig glemme at værdsætte oktobers overdådige farver og skønhed. Inden længe siger vi farvel til oktober med håb om, at naturens smukke farver forbliver et godt stykke ind i november - det har ... læs mere
Takstblad 2021 for Favrskov Affald A/S

Takstblad 2021 for Favrskov Affald A/S

FTakster for 2021 er vedtaget på byrådsmødet den 27. oktober godkendte byrådet i Favrskov Kommune taksterne for 2021 i Favrskov Forsyning ... læs mere
Uden førerret - for 5.gang i år

Uden førerret – for 5.gang i år

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Skjold Burne tilbyder

Skjold Burne tilbyder

Hold på Hat og briller ... læs mere
CORONA: STATUS FRA FAVRSKOV FORSYNING

CORONA: STATUS FRA FAVRSKOV FORSYNING

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV ... læs mere
Hvorfor fejrer vi HALLOWEEN

Hvorfor fejrer vi HALLOWEEN

Allehelgen og Halloween i nutidens Danmark ... læs mere
Kære alle...

Kære alle…

Fra Hadsten Håndbold ... læs mere
Sandheden om lavdosis CT-scanning i Silkeborg

Sandheden om lavdosis CT-scanning i Silkeborg

Af Christian Møller – Nielsen, Landsbækvej 90A, Hammel Regionsrådsmedlem(V), fhv. lægefaglig direktør i Hospitalsenhed Midt ... læs mere
FAVRSKOV KAN HENTE 178 MLLIONER KRONER

FAVRSKOV KAN HENTE 178 MLLIONER KRONER

Af Ken Richter, Hejrevej 12, 8382 Hinnerup ... læs mere
Nyt fra Hadsten Skakklub

Nyt fra Hadsten Skakklub

af Sten Bo Andersen, formand ... læs mere
Knæk Cancer samlede hele Danmark – nu får forskerne penge

Knæk Cancer samlede hele Danmark – nu får forskerne penge

For niende år i træk stod dansk TV2 og et hav af sponsorer sammen ... læs mere
Loading...