|

Erkendte 114 bedrageriforhold og skal nu 2½ år i fængsel

Foto: Østjyllands Politi En 34-årig mand fra Sjælland skal tilbringe de næste 2½ år i fængsel, efter han torsdag i Retten i Randers erkendte 114 gange at have snydt og bedraget tæt på lige så mange privatpersoner og i fire tilfælde også hoteller. Den 34-årige mand blev anholdt i oktober sidste år, hvor Østjyllands Politis […]

Foto: Østjyllands Politi

En 34-årig mand fra Sjælland skal tilbringe de næste 2½ år i fængsel, efter han torsdag i Retten i Randers erkendte 114 gange at have snydt og bedraget tæt på lige så mange privatpersoner og i fire tilfælde også hoteller.

Den 34-årige mand blev anholdt i oktober sidste år, hvor Østjyllands Politis efterforskere havde fundet frem til 91 bedrageriforhold, som han var mistænkt for at stå bag. Det var nok til at få ham varetægtsfængslet, og siden da er sagen vokset til i alt 114 forhold.

Langt størstedelen af sagerne omhandler bedrageri i forbindelse med samhandel mellem private, hvor den 34-årige mand har sat diverse varer, koncertbilletter, iPhones og rejsegavekort, til salg på Den Blå Avis eller Facebook og fået køberen til at overføre penge til enten ham selv, eller nogen han kender, hvorefter køberen aldrig modtog sin vare.

”Sagen her viser med al tydelighed, hvorfor det er så vigtigt, at man ikke overfører penge for en vare, som man aldrig har set eller ved, om sælgeren overhovedet er i besiddelse af. Den 34-årige er dømt for 101 gange at have lokket en køber til at overføre penge for en vare, som vedkommende aldrig har fået, og det har han så tjent knap 370.000 kroner på,” siger politikommissær Lasse Nielsen Dyrberg fra Østjyllands Politis sektion for økonomisk kriminalitet.

 

Sagerne samlet i LCIK

Det er politiets landsdækkende center for IT-relateret og økonomisk kriminalitet, i daglig tale LCIK, der har modtaget størstedelen af anmeldelserne, der er kommet ind fra hele landet. Her har man stået for den indledende efterforskning, kædet sagerne sammen og fundet frem til, at det var den 34-årige, der stod bag.

Sagerne er efterfølgende blevet oversendt til Østjyllands Politi, da den 34-årige på det tidspunkt havde adresse i Aarhus. Østjyllands Politis sektion for økonomisk kriminalitet har herefter fortsat efterforskningen, der altså mundede ud i samlet set 114 bedrageriforhold til et samlet beløb på knap en halv million kroner.

”Det er et godt eksempel på, hvorfor LCIK gør en forskel i denne type sager, der går på tværs af landet og på tværs af politikredse. De sidder med overblikket over alle anmeldelserne, og har meget nemmere ved at kæde tingene sammen, end vi ville have, hvis anmeldelserne blev behandlet i op mod 12 forskellige politikredse,” siger Lasse Nielsen Dyrberg.

 

Falsk lejlighed og falsk ID

Udover de 101 nethandler er den 34-årige også dømt for at have sat en lejlighed i Aarhus til leje på Boligportalen og udgivet sig for at være udlejer. Efterfølgende indgik han en lejekontrakt med to forskellige kvinder, som han fik til at overføre depositum og forudbetalt husleje på trods af, at han ikke havde rådighed over lejligheden.

Han er også dømt for fire gange, på fire forskellige hoteller, at have udgivet sig for at være en anden og indlogeret sig på et hotelværelse og bestilt mad og drikke på trods af, at han ikke havde penge til at betale for noget af det.

”Sagen kørte som en tilståelsessag, da den 34-årige erkendte samtlige forhold. Han har forklaret, at han er ludoman og skulle bruge penge til at dække sit forbrug”, siger specialanklager Jesper Rodkjær.

Den 34-årige modtog dommen og blev fortsat varetægtsfængslet.

 

**

 

Pressekontakt

Politikommissær Lasse Nielsen Dyrberg, telefon 5120 7213

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Guidet cykeltur: 2 hjul gennem 5000 år

Guidet cykeltur: 2 hjul gennem 5000 år

Cykl 60 eller 100 km lørdag 12. september 2020 ... læs mere
Nu er der igen åbent for besøg på plejecentrene

Nu er der igen åbent for besøg på plejecentrene

Beboerne på plejecentrene kan igen få besøg på mere normal vis ... læs mere
PingvinNyt holder ikke ferielukket

PingvinNyt holder ikke ferielukket

Hadsten-Pingvinnyt bliver løbende opdateret døgnet rundt som sædvanligt - måske i et lidt langsommere tempo. Men send til os, som du plejer, så tager vi os af det ... læs mere
Så blev det også ferie tid ved KE!

Så blev det også ferie tid ved KE!

KE EL installations A/S ønkerr alle en god ferie ... læs mere
Fund af aflatoxin i Änglamark ØKO Brune ris hos COOP

Fund af aflatoxin i Änglamark ØKO Brune ris hos COOP

Nordic Food Partners A/S tilbagekalder Änglamark ØKO Brune ris, grundet forhøje værdier af Aflatoksin i produktet Tilbagekaldte fødevarer, Publiceret: 3. juli 2020 ... læs mere
Udrykningskøretøjer risikerer ikke længere uretmæssige stærekassebøder

Udrykningskøretøjer risikerer ikke længere uretmæssige stærekassebøder

Rigspolitiet har fundet en løsning for stærekassebøder, så førere af brandbiler, ambulancer og andre udrykningskøretøjer ikke uretmæssigt får bøder tilsendt efter en udrykningskørsel ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Narkokørsel i Hadsten

Narkokørsel i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Annonce : Sommersalg i XL-BYG med alt til Grill og Terrasse

Annonce : Sommersalg i XL-BYG med alt til Grill og Terrasse

Se det MEGA store udvalg hos GADEBERG XL i Hadsten ... læs mere
annonce  : V sælger og monterer PLÆNEklipperROBOTTER

annonce : V sælger og monterer PLÆNEklipperROBOTTER

Få den bedste rådgivning og service på 4010 6301 og vi glæder os til at se dig hos Elite Service i Hornslet ... læs mere
Nye kartofler og friske røde jordbær i Selling

Nye kartofler og friske røde jordbær i Selling

Jordbær kan du selv plukke da Jens Torp og hans kone har meget travlt ... læs mere
Loading...