|

Et indlæg om Kühnaus kasketter.

Anders G. Christensen

Spids- og formandskandidat for Venstre
Regionsrådet i Region Midtjylland.
Mobil: 20229806 

2. november 2020. Anders G Christensen & Carsten Kissmeyer, Venstre.

Anders G. Christensen  Venstre

 

Kühnaus kasketter

For mindre end to måneder siden skulle Anders Kühnau som chefforhandler for Danske Regioner forhandle en overenskomst med Dansk Sygeplejeråd. Et af Dansk Sygeplejeråds hovedkrav var mere i løn, hvilket chefforhandler Kühnau ikke ville imødekomme – eller også måtte han ikke for finansministeren. Faktum er, at regeringen ophøjede den mæglingsskitse, der lå på bordet, til ny overenskomst for sygeplejerskerne.

Nu kan regionsrådsformand Kühnau – og spidskandidat for Socialdemokratiet til regionsrådsvalget så pludselig se lyset. Nu siger han, at vi står i en sundhedsmæssig krise med lange ventetider på planlagte behandlinger og derfor skal der laves en krisekasse til sundhedsvæsenet.

Undskyld mig, men hvorfor kunne chefforhandler Kühnau ikke se det for to måneder siden? Dansk Sygeplejeråd sagde allerede i forhandlingerne med chefforhandler Kühnau, at der manglede penge. I sommer smækkede chefforhandler Kühnau kassen i, men nu vil regionsrådsformand Kühnau og spidskandidat for Socialdemokratiet pludselig godt give flere penge til sygeplejerskerne. Den udmelding er selvfølgelig clearet med regeringen, som nu også pludselig melder sig på banen og siger, at de godt vil være med til at give flere penge til sygeplejerskerne.

Jeg forstår godt, at sygeplejerskerne er forundrede over Kühnaus forslag og regeringens pludselige vilje til at finde penge. Det virker unægtelig som et veliscenesat spin udtænkt i Socialdemokratiets valgkampagnegruppe!

Situationen er bare alt, alt for alvorlig til, at blive en del af et spin, hvor Socialdemokratiet forsøger at lukke munden på sygeplejerskerne med en pose penge – og dermed fjerne fokus fra de alvorlige problemer, der er i vores sundhedsvæsen.

Der er ingen tvivl om, at vores hospitaler er pressede, at der er mangel på personale til at dække alle vagter og at ventelisterne stiger eksplosivt til gene for borgerne. Det skal vi tage seriøst, og der skal sikres en god dialog mellem alle parter, så vi sammen kan finde holdbare og langsigtede løsninger.

Det kræver, at vi får genskabt tilliden mellem politikere og alle personalegrupper, i særdeleshed sygeplejerskerne. Det kræver også, at vi ser på, hvordan vi kan forbedre arbejdsforholdene for sygeplejerskerne, herunder om der er andre faggrupper, som kan aflaste noget af arbejdet i sygeplejen. Kort sagt, vi skal tilliden og troværdigheden tilbage – og ikke lave valgkampsspin på patienternes bekostning.

 

 

De bedste hilsner

 

Anders G. Christensen

Spids- og formandskandidat for Venstre

Regionsrådet i Region Midtjylland.

Mobil: 20229806 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Æbledag
22. okt. 2021

Æbledag

Højskoletime
4. nov. 2021

Højskoletime

Loading...

BREDT UDVALG

BREDT UDVALG

GADEBERG XL GØR DET IGEN ... læs mere
”Four more years”…

”Four more years”…

Selv om man ikke får Nils Borring til at sige ”den er hjemme”, så virker det mest sandsynligt, at han også sidder for bordenden i kommunen efter valget i november ... læs mere
Fortræffelig god dag for Hadsten Petanque Klub

Fortræffelig god dag for Hadsten Petanque Klub

Den nye formand Jan Kjærulff-Møller var rigtig godt tilfreds med Petangue Sportens dag ... læs mere
Lille boks lover store ord –

Lille boks lover store ord –

kan Voltbox skære 90 procent af din elregning? ... læs mere
Nyt Plejecenter i Hadsten      HVOR? 

Nyt Plejecenter i Hadsten      HVOR? 

En kreds af borgere har sendt følende til Pingvinnyt ... læs mere
Standset af Politiet

Standset af Politiet

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Cafémøde med Lars Storgaard

Cafémøde med Lars Storgaard

I rækken af cafémøder hos Mester Jacob i Hadsten er turen denne gang kommet til de konservatives spidskandidat Lars Storgaard ... læs mere
UD I NATUREN (45)

UD I NATUREN (45)

EFTERÅRSFERIE🍁EFTERÅRSSTEMNING🍁EFTERÅRSFARVER🍁EFTERÅRSHYGGE🍁EFTERÅRSMOTIVER🍁EFTERÅRSVEJR🍁 ... læs mere
Vi må ikke glemme landsbyerne

Vi må ikke glemme landsbyerne

Af Morten Bang - Hinnerup Venstre kandidat til det kommende Byrådsvalg ... læs mere
En ”fuldblods” SF’er…

En ”fuldblods” SF’er…

Søren Frandsen - spidskandidat for SF i Favrskov – var til cafémøde med PingvinNyt ... læs mere
VALGMØDE OM ÆLDREPOLITIK

VALGMØDE OM ÆLDREPOLITIK

Hvordan ser det ud med ældreboliger i Favrskov Kommune? Hvordan er bemandingen i ældreplejen, og hvordan ser fremtiden ud for kernevelfærden? ... læs mere
Loading...