|

Et seniorliv i frie rammer giver livsglæde

Borgmesterkandidat for Venstre Birgit Liin og folketingsmedlem Jane Heitmann fra Venstre besøger Sall Friplejehjem

Jane Heitmann (til venstre) og Birgit Liin tramper i fællesskab i pedalerne for bedre forhold for vore ældre medborgere.

 

– Det er opmuntrende og opløftende at se, hvordan I løser opgaven.

Beundringen og begejstringen var til at få øje på, da MF og ældreordfører Jane Heitmann (V) mandag eftermiddag besøgte Sall Friplejehjem, inviteret af Venstre i Favrskov til en snak om og en oplevelse af livsglæden på friplejehjemmet.

– Det er et initiativ fra lokalsamfundet, der hylder det frie valg og muligheden for et positivt tilvalg, når man bliver ældre. Det er vigtigt, at vi kan træffe egne valg for vores eget liv, og vi i Venstre ser gerne, at endnu flere får den mulighed, siger Venstres lokale spids- og borgmesterkandidat, Birgit Liin, efter rundvisning og snak på Sall Friplejehjem.

Hun ser gerne flere friplejehjem i Favrskov Kommune og aktuelt i Hadsten.

– Det er en mulighed, vi vil arbejde for. Det kunne betyde, at der kunne komme et nyt plejehjem, uden at det belaster kommunens anlægsbudget, hvor flere ting netop nu er sat på pause, påpeger Birgit Liin.

 

Værdighed

– Vi skal tænke ældreplejen anderledes, fastslog Jane Heitmann.

– Det er hjerteløst, at vi adskiller ægtepar, der måske har levet sammen 65-70 år, fordi den ene skal på plejehjem. Der har vi en opgave, og vi skal ikke lovgive for systemet. Vi skal sætte mennesket først, og det arbejder Venstre for, fastslog Jane Heitmann.

Leder af Sall Friplejehjem, Gitte Kynde, viste Jane Heitmann og de lokale Venstre-byrådskandidater rundt på plejehjemmet og forklarede om opgaver og udfordringer i forhold til at drive et friplejehjem.

– Vi griber tingene anderledes an. Det er især tværfagligheden, der er en gevinst. Alle medarbejdere kan udfylde alle funktioner, så jeg sidder ikke nødvendigvis på kontoret og administrerer. Jeg kan lige så godt være den, der serverer morgenmaden for vore beboere, ligesom det kan være pedellen, der kører en tur med de ældre, fortæller Gitte Kynde og fortæller om et velfungerende plejehjem med tilfredse beboere og pårørende.

– Vi er et alternativ, og vi gør det på en anden måde end de kommunale, siger hun.

 

Maden er i top

Venstreflokken var også på besøg hos den 95-årige Svend Erik Sørensen, der er kommet på Sall Friplejehjem efter 54 år i et rækkehus i Brabrand.

Han er frisk og livsglad og meget begejstret for at være på friplejehjemmet.

– Vi har det rigtig godt. Maden er i top, og det er personalet også, siger han, mens han med glæde og stolthed viser sin godt 50 kvadratmeter store lejlighed frem og fortæller om det fantastiske badeværelse og den dejlige udsigt ud over landskabet fra stuen.

 

På rundvisningen kunne leder Gitte Kynde (til venstre) blandt andet vise plejehjemmets husalter, der gør det muligt at holde gudstjeneste i fællesrummet i passende rammer med en lokal præst på besøg. Jane Heitmann var begejstret for denne løsning, der er til glæde for mange af beboerne.

95-årige Svend Erik Sørensen berettede levende om sit lange liv og sin nuværende tilværelse på Sall Friplejehjem. Birgit Liin (til venstre) og Jane Heitmann fik et godt indtryk af hverdagen på Sall Friplejehjem.

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Legendernes Tid

Legendernes Tid

Kæmpe tillykke, Lars Toft ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
En skibonit slog sig for mange år siden ned i Hadsten… og nu fylder han 80 år

En skibonit slog sig for mange år siden ned i Hadsten… og nu fylder han 80 år

Den 3. december fylder Lars Toft Hansen 80 år. Stort tillykke! ... læs mere
UD I NATUREN (51)

UD I NATUREN (51)

Velkommen til december og dermed årstiden vinter. ☃️🛷☃️ ... læs mere
LÆNKEHUNDEN FIK ET BEN

LÆNKEHUNDEN FIK ET BEN

Det er den 2. december, og om end postens tilsynekomst normalt vakte glæde i de små hjem, var der enkelte firbenede skabninger, som ikke havde øje for buddets kvaliteter ... læs mere
DEN BEDSTE FORBEREDELSE TIL EN VINTER MED SNE

DEN BEDSTE FORBEREDELSE TIL EN VINTER MED SNE

Gå til Gadeberg XL - på toppen af Hadsten ... læs mere
Andel i et Romfad

Andel i et Romfad

Køb en andel i et valgfrit romfad og få 5-6 fl. egen rom med navn, nummer og årstal, samt et flot håndskrevet og indrammet certifikat.  ... læs mere
Taksterne for 2022 er vedtaget

Taksterne for 2022 er vedtaget

På byrådsmødet den 30. november godkendte byrådet i Favrskov Kommune taksterne or 2022 i Favrskov Forsyning ... læs mere
Indbrud i Foldby

Indbrud i Foldby

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...