|

Favrskov Festivalen fra på fredag

Amatørmusikken i Favrskov kører for fulde sejl fra på fredag 1. oktober. Det foregår rundt i hele kommunen, og der må siges at være noget for enhver smag. Vi fortæller om den første uge her og nu.

Når der på fredag tages hul på ti dages musik i hele Favrskov Kommune, er der hele 29 højst forskellige arrangementer at glæde sig til.
Første arrangement foregår på Hinneruplund fredag 1. oktober kl. 11, hvor harmonikaduoen Rita Jaque og Kristian Ulrichsen underholder centrets beboere.
Næste arrangement foregår i Borridsø Forsamlingshus, der får besøg af bandet MegaBite, som efter en lang og glorværdig karriere med CD udgivelse og hvad dertil hører, indstillede karrieren i 2009. Nu i anledning af Favrskov Festivalen samles de endnu engang med en forrygende koncert.
Fredagens sidste arrangement foregår i Skjød Forsamlingshus kl. 20, og her spiller rockorkestret High Lane Dust. I Århus Festuge optrådte de for fulde huse som de siger “for flydende guld”. Alligevel kommer de til Skjød for at spille Sodavands-Rock for den absolut yngre generation. 
Om lørdagen kl. 14 byder Hadstenegnens Viseklub på Niels Skouby og venner, mens Røgen Forsamlingshus har Ole Frimer Trio Bluesband på scenen kl. 20.30

MegaBite kommer til Borridsø Forsamlingshus.
MegaBite kommer til Borridsø Forsamlingshus.

Venskaber sat til musik

Det kunne være hele festivalens overskrift, men kommer fra Østjysk Square Dance Club, der søndag 3. okt. fra 11-15 fylder Uhresalen ved Hinnerup Bibliotek og Kulturhus med Square Dance. 
Der danses Basic, Mainstream og Plus og for begyndere. Det vil sige at publikum kan få lov at danse med, ca. et kvarter hver time indbydes nye til at være med.


Skoler og gymnasium

Kommunens institutioner aktiveres, når 49 elever plus lærere fra 5. klasserne fra Præstemarkskolen om mandagen tager til Musik Workshop på Favrskov Gymnasium. Her bliver de undervist i både musik og musikteori af gymnasiets musikelever og gymnasielærerne Hanne Kragelund og Poul Rønnenfeldt. Arrangementet er allerede overtegnet.
Andre af kommunens institutioner nyder på anden vis godt af Favrskov Festivalens tilbud om gratis musik. Det gælder Hinneruplund, Elmehøj, Skaghøj og Den Gule Villa i Hammel, Anlægget Ulstrup Dagcenter, og Thorshøj Ældrecenter. De får besøg af lokale musikere, hvoraf en del kommer fra Vitten Spillemændene. 
Også spejderne, eller i hvert fald deres forældre, bliver underholdt i Festival-ugen. Tirsdag aften spiller Mikkel Søllested Duo til et møde kaldet “Forældrekaffe” i Spejderhuset i Ulstrup. Mikkel Søllested henrykkede publikum på sidste års viseaftener i Favrskov, hvor han sang fremragende fortolkninger af nordiske viser.


På Håndværkerskolen

Håndværkerskolen i Hadsten byder en flok elever fra Frijsenborg Efterskole indenfor til en af deres onsdags Café aftener. Det er den akustiske duo med det noget besynderlige navn Fugl + Rede, guitar og sang, der sammen med bandet Neon Light vil underholde Caféens gæster. Neon Light kommer med to guitarer, bas, trommer og sang.
Med Magnus Nielsen i spidsen, har HOG arrangeret tre aftener med musik i Uhresalen ved Hinnerup Bibliotek og Kulturhus. Første gang onsdag kl. 19.30 med det lokale pop/rock band Head Eggs, der for år tilbage havde stor succes i deres debut på Søften Markedsdag. 
Endelig er der høstfest i Den Gule Villa i Hammel onsdag kl. 19 med harmonikaduoen Kristian og Børge.

Her på kanalen vil vi dagligt fortælle om dagens musikalske aktiviteter under Favrskov Festival.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: Bibliotekarer i bøger ... læs mere
Sukker i sækkevis

Sukker i sækkevis

Chauffør Kristian Mainz er vant til at agere "julemand". Her er han med sin store lastvogn. Foto: J. Kr. Søgaard ... læs mere
UD I NATUREN (26)

UD I NATUREN (26)

I dag kommer du med til Løjstrup Hovedgård beliggende mellem Laurbjerg og Langå - et dejligt sted med flot natur😊 ... læs mere
Dåse-fjolser og smøg-idioter!

Dåse-fjolser og smøg-idioter!

Cykelstier og vejgrøfter er ikke skraldespande! ... læs mere
Simon Olsen , Venstre cykler der ud af

Simon Olsen , Venstre cykler der ud af

Anledningen er HSK`s 100 års jubilæum ... læs mere
Vestjysk Bank forlænger hovedsponsoratet

Vestjysk Bank forlænger hovedsponsoratet

Vestjysk Bank forlænger hovedsponsorat med 2 år ... læs mere
SPAR 210 KR PÅ VILDT WEEKENDTILBUD

SPAR 210 KR PÅ VILDT WEEKENDTILBUD

17% APPASSIMENTO🚨 fra Skjold Burne ... læs mere
Nyt fra Nordea juni 2021, nr. 2

Nyt fra Nordea juni 2021, nr. 2

MitID erstatter NemID ... læs mere
LÆSERBREV

LÆSERBREV

K: Trin(bræt) til at få bygget ungdomsskolen i Hadsten ... læs mere
Tændt stearinlys formentlig skyld i brand

Tændt stearinlys formentlig skyld i brand

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...