|

Favrskov går ind for mental sundhed

Favrskov sætter igen i år fokus på mental sundhed i forbindelse med Sindets Dag.

 

Igen i år markerer Favrskov Sindets Dag ved at sætte fokus på mental sundhed – i år dog i mindre målestok end vanligt grundet coronasituationen. I Favrskov har markeringen fået navnet Sindets Uge og blev skudt i gang 1. oktober med et velbesøgt foredrag om OCD i Inside i Hammel. 5. oktober holder Frivilligcenter Favrskov online-skattejagt, og i hele uge 41 inviterer Social og Psykiatri til en eller flere gåture i den mentale sundheds navn.

Jes Svenninggaard er handicap- og psykiatrichef i Favrskov Kommune, og han håber, at borgerne får noget godt ud af de planlagte arrangementer.

– Mental sundhed spiller en afgørende rolle i et sundt liv. Nogle mennesker har udfordringer med psykisk sygdom, der kræver særlig behandling, men vi har alle sammen brug for et velfungerende hoved for at trives i dagligdagen. Mental sundhed handler også om så simple ting som at indgå i nogle fællesskaber, at mærke vind og vejr i ansigtet og at opleve en mening med alt det, der udgør livet. Vi har lavet tre tilbud, der på hver sin måde understøtter de ting, og jeg håber, at borgerne vil deltage i et af dem. Særligt gåturen henvender sig til os alle, siger Jes Svenninggaard.

På Sindets Uges hjemmeside kan man finde forslag til gode gå-ruter. Men hvor man går er uden betydning – det vigtige er, at man kommer ud i den friske luft. Favrskov Kommune opfordrer samtidig til, at man efter gåturen indtaster, hvor langt man har gået og indsender et billede fra turen, så Sindets Uge 2020 efterfølgende kan sætte sig spor i form af en collage med billeder fra ugen.

Læs mere om arrangementerne her.

Sindets Dag markeres kloden rundt hvert år den 10. oktober. I Favrskov markeres dagen med tre arrangementer i dagene op til.

Dato:01. oktober 2020

Senest opdateret:

02. oktober 2020

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.550 fik bøder for at bruge mobiltelefon under kørsel

550 fik bøder for at bruge mobiltelefon under kørsel

550 bilister nøjedes ikke med at køre bil, da de kørte bil i uge 47. De benyttede håndholdt mobil under kørslen, og de kan nu se frem til en bøde ... læs mere
KvægNYT:

KvægNYT:

ARLAS økologerne skal være med i 3-hjerte ordning ... læs mere
Færdselsuheld i Hammel

Færdselsuheld i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Så er der julehistorier

Så er der julehistorier

K.V Svendsen skriver igen! ... læs mere
Færdselsuheld i Ødum

Færdselsuheld i Ødum

af Østjyllands Politi ... læs mere
Bittert nederlag i Odense

Bittert nederlag i Odense

23. november 2020 08:08 , af Simon Olsen ... læs mere
Indbrud i Hadsten

Indbrud i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
DANBOLIG oplyser

DANBOLIG oplyser

LÆS VIDERE ... læs mere
Jule-soul i Sløjfen

Jule-soul i Sløjfen

Nogle traditioner skal der holdes fast i – også under en pandemi. Én af disse er julekoncerten i Sløjfen den første søndag i december ... læs mere
Hadsten Håndbold  har nye ideer

Hadsten Håndbold har nye ideer

af Eventchef Simon Olsen ... læs mere
Loading...