|

Favrskov har fokus på lederudvikling lige nu

51 ledere i Favrskov Kommune deltager i et udviklings- og forskningsprojekt om ledelse, kaldet iLEAD. Samtidig deltager 40 ledere og ca. 750 medarbejdere i testen af et nyt nationalt ledelsesevalueringsværktøj.

Jan Kallestrup

Begge tiltag er forankret i Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse på Aarhus Universitet.

iLEAD er et nyt digitalt og fleksibelt lederudviklingsværktøj, der fokuserer på hverdagsledelse – og som består af en række små trænings- og læringsmoduler som podcasts, videoer, scenarier, quizzer og refleksionsøvelser. Tidsforbruget for den enkelte leder er omkring 10-15 minutter om dagen. Det betyder, at lederne ikke skal afsted på skolebænken, men at de kan passe ledelsestræningen ind i deres hverdag. Formålet er at styrke kvaliteten af ledelse og undersøge effekten af digital understøttelse af ledelsesudvikling. Herudover indgår resultaterne i et forskningsprojekt om ledelse på Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse. Deltagerne er opdelt i to hold, og det første hold startede 17. februar 2020, mens næste hold starter til april. Forløbet varer to måneder.

I testen af det nye ledelsesevalueringsværktøj deltager 40 ledere fra Favrskov Kommune – primært fra handicap- og psykiatri, ældre- og dagtilbudsområdet. Ledelsesevalueringen kommer til at foregå i april og maj 2020, og her vil lederne blive vurderet af deres overordnede og deres medarbejdere på fem forskellige temaer inden for ledelse.

Kommunaldirektør Jan Kallestrup fortæller, at Favrskov Kommune til stadighed er på udkig efter initiativer og tiltag, der kan bidrage til at udvikle ledere og medarbejdere i kommunen:
– Vi er glade for, at vi har fået mulighed for at være med til at teste de to værktøjer via samarbejdet med centret. Dermed får vi adgang til de allernyeste forskningsmæssige overvejelser om, hvordan vi bedst muligt udvikler vores ledere. 

Dato:05. marts 2020

Senest opdateret:

05. marts 2020

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.550 fik bøder for at bruge mobiltelefon under kørsel

550 fik bøder for at bruge mobiltelefon under kørsel

550 bilister nøjedes ikke med at køre bil, da de kørte bil i uge 47. De benyttede håndholdt mobil under kørslen, og de kan nu se frem til en bøde ... læs mere
KvægNYT:

KvægNYT:

ARLAS økologerne skal være med i 3-hjerte ordning ... læs mere
Færdselsuheld i Hammel

Færdselsuheld i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Så er der julehistorier

Så er der julehistorier

K.V Svendsen skriver igen! ... læs mere
Færdselsuheld i Ødum

Færdselsuheld i Ødum

af Østjyllands Politi ... læs mere
Bittert nederlag i Odense

Bittert nederlag i Odense

23. november 2020 08:08 , af Simon Olsen ... læs mere
Indbrud i Hadsten

Indbrud i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
DANBOLIG oplyser

DANBOLIG oplyser

LÆS VIDERE ... læs mere
Jule-soul i Sløjfen

Jule-soul i Sløjfen

Nogle traditioner skal der holdes fast i – også under en pandemi. Én af disse er julekoncerten i Sløjfen den første søndag i december ... læs mere
Hadsten Håndbold  har nye ideer

Hadsten Håndbold har nye ideer

af Eventchef Simon Olsen ... læs mere
Loading...