|

“Favrskov ifølge” Det Radikale Venstres spidskandidat Torben Christensen

Fremad Favrskov

Torben Christensen

 

Jeg synes vi tror for lidt på os selv og på fremtiden i Favrskov.

Jeg tror at fremtiden ser lys ud for stærke skole- og dagtilbud, overskuelige landsbyfællesskaber, bæredygtig økologisk landbrugsproduktion, natur og vedvarende energi. Så det skal vi satse meget mere på i Favrskov kommune.

Når der planlægges, ser vi på hvordan vi plejer at gøre. Vi regner efter med modellerne, som genskaber fortiden helt tydeligt, om det nu også kan betale sig. Men hvad nu hvis fremtiden er anderledes end fortiden?

Jeg mener vi skal styre lidt mindre efter modellernes forudsigelser, og lidt mere efter det samfund vi ønsker os. På den korte bane, har jeg disse 3 konkrete forslag omkring udviklingen i Favrskov:

Sæt skolerne fri.

Vore børns uddannelse er en investering i fremtiden. Derfor vil jeg prioritere skolen. Både ved at prioritere midler til skolen, men især ved at investere tillid i den enkelte skole, og ved at løsne det bureaukrati som i øjeblikket besværliggør hverdagen for skolens personale.

Skolen skal dermed have mulighed for igen at dyrke en bredere dannelse, end den som dyrkes i jagten på gode resultater i færdighedstests.

Skolen skal også fremover være et attraktivt tilbud for alle, så vi ikke ender med A og B hold. Friskoler er et godt alternativ til folkeskolen, og de sikrer en dynamisk udvikling i et samspil. Men i øjeblikket er der en bekymrende trafik væk fra folkeskolen, og ind i friskolen, og her begynder økonomien at kunne spille ind på hvilken skole man vælger. De fleste støtter op om tanken om en fælles skole, hvor vi møder hinanden på tværs af social-klasser og tilhørsforhold i øvrigt. Den opbakning skal vi passe godt på, med et attraktivt skoletilbud i folkeskolen.

Hæv den grønne overligger.

For fremtidige generationers skyld, vil jeg arbejde for at belastningen af klima og miljø i Favrskov bringes i balance. I forhold til klimabelastning gælder det specielt elektrisk energi, transport og landbrug. Energiproduktionen i Favrskov, som primært er varmeproduktion til opvarmning, er overordnet på vej væk fra kul, olie og gas. Og det er godt. Men vejen væk fra de fossile brændsler, går gennem øget elektrificering. Og her skal Favrskov være meget mere ambitiøs. Det gælder produktion af elektricitet med vind og sol. Men det gælder også brug af elektricitet eksempelvis med varmepumper i fjernvarmen, med elbiler, og med udvikling af lagringsløsninger, bl.a. til opgradering af biogas ved brug af elektricitet, så biogassen kan pumpes ind i gasnettet som naturgas. Naturgassen kan så efterfølgende bruges eksempelvis til transport. For at alt dette kommer til ske, skal kommunen indtænke mål for disse områder i klimaplanen.

Landbruget i Favrskov står også for en stor del af kommunens klima og miljøbelastning, og her skal kommunen arbejde aktivt for at der vælges dyrkningsformer og fødevaretyper som reducerer belastningen fra landbruget.

 

Styrk lokale fællesskaber

Det demokratiske fællesskab er grundstenen i det danske samfund. Men det er en grundsten vi ikke kan tage for givet. For at vi alle føler at det demokratiske fællesskab også er vores, skal vi hver især inviteres indenfor. Og ikke kun når der er valg. Jeg vil arbejde for at borgere inddrages i beslutninger lokalt. Bl.a. ved at kommunen understøtter oprettelse af lokalråd i alle kommunens by/landsby fællesskaber, som kan bistå når der skal tages beslutninger lokalt. Disse lokalråd skal i videst muligt omfang inddrages i beslutningsprocessen.

Fællesskaberne kan også styrkes i et øget samarbejde mellem kommunen og foreninger lokalt, såkaldt samskabelse. Her kan nogle af de opgaver, som vi traditionelt ser som kommunale, løses i fællesskab. Effektivt og med et øget tilhørsforhold til det kommunale fællesskab for den enkelte til følge.

 

Torben Christensen Spidskandidat kv2017, Favrskov Radikale Venstre

 

mobil: 42800096

mail: tc@radikalefavrskov.dk

web: torben.radikale.dk

facebook: @tc.radikalefavrskov

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Lej en PØLSEVOGN

Lej en PØLSEVOGN

Knud Slagter er klar med en dejlig pølsevogn ... læs mere
Kom ind til Peter og Torben Aschelund i Skjold Burne i Søndergade i Hadsten

Kom ind til Peter og Torben Aschelund i Skjold Burne i Søndergade i Hadsten

Vi har stort udvalg i Vine, spiritus, Chocolader, blade, lotto og lotteri m.m ... læs mere
Nyt etagebyggeri i Hinnerup med parkeringskælder, grønt gårdrum og fælleshus

Nyt etagebyggeri i Hinnerup med parkeringskælder, grønt gårdrum og fælleshus

Boligselskabet AL2bolig ønsker at opføre 75 attraktive og bynære etageboliger i Hinnerup ... læs mere
Færdselsuheld i Galten ved Hadsten

Færdselsuheld i Galten ved Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

Vestjysk Banks bestyrelse offentliggør redegørelse om købstilbud ... læs mere
Nielstrup Museum er på banen igen.

Nielstrup Museum er på banen igen.

Vi har åben, hver Onsdag & Søndag fra den 16-6 til 1-9- 2021 ... læs mere
2 indbrud i Favrskov

2 indbrud i Favrskov

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Hadsten Håndbolds store årsmøde

Hadsten Håndbolds store årsmøde

Bjarne Frislev blev førstevalget til FØRSTEHOLDET ... læs mere
Informationsmøde for kommende byrådskandidater

Informationsmøde for kommende byrådskandidater

Mødet holdes enten i Hinnerup eller Hammel.   ... læs mere
Pas på i solen og støt kræftsagen

Pas på i solen og støt kræftsagen

Vidste du, at du med dit køb af solcreme kan støtte kræftsagen? ... læs mere
Kampen for skolen – fra 1849 til 2021

Kampen for skolen – fra 1849 til 2021

Af Birgit Liin, borgmesterkandidat og medlem af Favrskov Byråd for Venstre ... læs mere
Loading...