|

Favrskov Kommune bag ansøgning om trinbræt i Laurbjerg

Favrskov Kommune har i dag, fredag 31. januar 2014, søgt om støtte til at etablere et trinbræt i Laurbjerg fra Trafikstyrelsens pulje til projekter, der forbedrer den kollektive transport i “yderområderne”.


Et trinbræt i Laurbjerg, der ligger mellem Langå og Hadsten, vil blive et stop på den regionale togforbindelse Aarhus – Viborg – Struer, og det nye trinbræt vil være med til at forbedre den kollektive trafikbetjening i området og sikre hurtige forbindelser til blandt andet Aarhus og Viborg.

Nils Borring, borgmester i Favrskov Kommune:
– Etablering af trinbrættet og togforbindelse til de større byer i omegnen vil gøre Laurbjerg mere attraktiv for borgerne, som vil få bedre muligheder for at anvende kollektiv trafik til pendling og fritidsformål. Der vil også blive bedre tilgængelighed til ungdomsuddannelserne i nabobyerne fra Laurbjerg. På længere sigt kan jernbanebetjeningen også medvirke til at tiltrække borgere og erhverv til Laurbjerg, så byen fastholdes som en aktiv by i udvikling, siger Nils Borring.

Et trinbræt i Laurbjerg vil koste 10,8 millioner kroner at etablere. Heraf skal kommunen betale halvdelen. Det forventes, at der hvert år vil være cirka 30.000 passager, som vil benytte stoppestedet.

Et af succeskriterierne for projektet er, at trinbrættet skal være tilgængeligt for alle brugere, og der skal være skiftemuligheder mellem tog og bus og mellem cykel og tog. Et stort passagertal er selvfølgelig også et succeskriterium. Derfor vil der blive gennemført passagertælling på stationen i Laurbjerg.

Nils Borring, borgmester i Favrskov Kommune lægger vægt på, at skiftende transportministre har udtrykt støtte til projektet.

– Arriva, der kører på strækningen, er også interesserede i at stoppe i Laurbjerg og en lokal initiativgruppe, der repræsenterer foreningslivet og institutionerne i Laurbjerg og omegn, har også arbejdet hårdt for at få etableret trinbrættet. Derfor ser jeg frem til at modtage svar på, om vores ansøgning bliver imødekommet, siger Nils Borring.

 

 

 

Hvis Favrskov Kommune får statslig støtte til projektet, skal det ifølge tidsplanen sættes i gang senest i august 2014, så det kan tages i brug i sensommeren 2015.

 

Yderligere information:
Nils Borring, borgmester i Favrskov Kommune, 30 30 82 24

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: Bibliotekarer i bøger ... læs mere
Sukker i sækkevis

Sukker i sækkevis

Chauffør Kristian Mainz er vant til at agere "julemand". Her er han med sin store lastvogn. Foto: J. Kr. Søgaard ... læs mere
UD I NATUREN (26)

UD I NATUREN (26)

I dag kommer du med til Løjstrup Hovedgård beliggende mellem Laurbjerg og Langå - et dejligt sted med flot natur😊 ... læs mere
Dåse-fjolser og smøg-idioter!

Dåse-fjolser og smøg-idioter!

Cykelstier og vejgrøfter er ikke skraldespande! ... læs mere
Simon Olsen , Venstre cykler der ud af

Simon Olsen , Venstre cykler der ud af

Anledningen er HSK`s 100 års jubilæum ... læs mere
Vestjysk Bank forlænger hovedsponsoratet

Vestjysk Bank forlænger hovedsponsoratet

Vestjysk Bank forlænger hovedsponsorat med 2 år ... læs mere
SPAR 210 KR PÅ VILDT WEEKENDTILBUD

SPAR 210 KR PÅ VILDT WEEKENDTILBUD

17% APPASSIMENTO🚨 fra Skjold Burne ... læs mere
Nyt fra Nordea juni 2021, nr. 2

Nyt fra Nordea juni 2021, nr. 2

MitID erstatter NemID ... læs mere
LÆSERBREV

LÆSERBREV

K: Trin(bræt) til at få bygget ungdomsskolen i Hadsten ... læs mere
Tændt stearinlys formentlig skyld i brand

Tændt stearinlys formentlig skyld i brand

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...