|

Favrskov-skoler med i teknologiprojekt

Hadbjerg Skole og Rønbækskolen i Hinnerup deltager i det kommende år i Børne- og Undervisningsministeriets projekt Interlab med fokus på nye teknologier som Virtual Reality (VR).

  • Med Virtual Reality bliver meget mere muligt at undersøge i undervisningen.

Hvad er tyngdekraften for en størrelse, og hvordan er rovfuglens syn? Det kan vi nok læse os til, men det er endnu mere spændende – og måske – lærerigt at prøve det af. Det får eleverne mulighed for i det kommende år i naturfag på Rønbækskolen og Hadbjerg Skole, da de to skoler har fået ja til at deltage i forskningsprojektet Interlab. Eleverne skal gennem arbejde i virtuelle laboratorier gennemføre øvelser, som under normale omstændigheder ville være farlige at gennemføre. VR-teknologien muliggør virtuelle ture til havets bund, månevandring eller oplevelser med tyngdekraften.

Nick Petersen, skoleleder på Hadbjerg Skole, og Mads Skou Rasmussen, viceskoleleder på Rønbækskolen, glæder sig til at blive en del af projektet:
– Via projektet får teamet mulighed for at tilføre naturfagsundervisningen nye veje til faglig fordybelse og samtidig understøtte øgede muligheder for både almen- og specialundervisningen.

John Klesner, kommunens pædagogiske it-konsulent, ser frem til at støtte de to skoler i projektperioden.

– Vi kan være med til at sprede viden om, hvordan morgendagens digitale muligheder kan bidrage til styrket inklusion og naturfaglig fordybelse for alle elever i kommunen. Forskning tyder nemlig på, at et computer-simuleret miljø kan motivere eleverne, styrke deres interesse for naturfag og også medvirke til, at eleverne lærer noget mere. Det afgørende er selvfølgelig, at VR-miljøet understøtter de faglige mål i faget. Det skal vi også undersøge i projektperioden, understreger John Klesner.

Seks folkeskoler deltager i det landsdækkende projekt, og Favrskov Kommune har fået to af de pladser. Udviklingsprojektet strækker sig over et år, og det hele begynder med et virtuelt kick-off seminar i dag, 17. september 2020, for de involverede lærerteams.

Dato:17. september 2020

Senest opdateret:

17. september 2020

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Fuld butikstyv i Netto

Fuld butikstyv i Netto

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Information om coronasituationen

Information om coronasituationen

Her kan du finde information og seneste nyt om situationen i Favrskov Kommune i forbindelse med udbruddet af corona ... læs mere
Boligsalget i tredje kvartal er det højeste i 10 år

Boligsalget i tredje kvartal er det højeste i 10 år

Det samlede salg af huse, ejerlejligheder og sommerhuse gør tredje kvartal i 2020 til det bedst sælgende i 10 år. Det viser nye handelstal fra Boligsiden ... læs mere
0,5 procent-lånfløser 1 procent-lån

0,5 procent-lånfløser 1 procent-lån

Rentefald: Nu kan du få et 30-årigt lån med en rente 0,5 procent ... læs mere
Høj Stene ved Gudenåen indviet

Høj Stene ved Gudenåen indviet

Favrskov fik torsdag 8. oktober 2020 sin nyeste og ældste attraktion: Skibssætningen Høj Stene ved Gudenåen ved Vejerslev ... læs mere
Vil du vinde en Volkswagen Passat?

Vil du vinde en Volkswagen Passat?

Følg med i Knæk Cancer ... læs mere
Vind 10.000 kroner: Fortæl, hvor meget du bevæger dig

Vind 10.000 kroner: Fortæl, hvor meget du bevæger dig

Er du mest til gåture eller sofahygge? Løb eller ludo? Forskningsprojektet Danmark i Bevægelse sætter nu fokus på danskernes bevægelsesvaner ... læs mere
Bilejer overraskede tyv

Bilejer overraskede tyv

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Indbrud i Hadsten

Indbrud i Hadsten

Østjyllands politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi ... læs mere
Loading...