|

Favrskov styrker den vilde natur

Under overskriften ”Vild med Favrskov” skal en plan for biodiversitet stoppe udryddelsen af arter og skabe mere vild natur til glæde for dyr, planter og mennesker i Favrskov Kommune.

 

Favrskov Byråd vedtog biodiversitetsplanen 24. juni 2020, og nu er det tid til at lade græsset gro, fylde haven med vilde blomster og hænge fuglehuse og insekthoteller op her og der.

 Nils Borring

– Vi har brugt mange år på at lære at sortere affald og spare på vandet. Nu er tiden kommet til, at vi skal lære at forstå os på den vilde natur og skabe de bedste betingelser for insekter, blomster og dyr, siger borgmester i Favrskov Kommune, Nils Borring.

Med vedtagelsen af biodiversitetsplanen følger en række initiativer på kommunens egne arealer. Det gælder eksempelvis grønne områder ved skoler, administrationsbygninger og vejsider. Men også borgerne kan bidrage med mere biodiversitet.

– Måske kan man lade områder af græsplænen gro, lade det fældede træ ligge eller samle en bunke kvas. Det tæller alt sammen. Mere natur kommer til at stå urørt og vild, og i starten skal vi nok vænne os til, at det kan se mere rodet ud. Men jeg er sikker på, at vi kommer til at holde af den vilde natur, for med den gør vi vores bedste forsøg på at fremtidssikre vores arter, forklarer Nils Borring.

 Anders G. Christensen

Særlige toplokaliteter

Som en del af planen er der udpeget naturområder, hvor det er særligt vigtigt at passe på naturen – de såkaldte toplokaliteter. Nogle af dem har offentlig adgang, og dem kan man med fordel besøge for at blive klogere på naturen, lyder opfordringen fra Anders G. Christensen, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Favrskov Kommune.

– Vi har masser af smukke naturområder i Favrskov, og mange af dem rummer bestande af Favrskovarter som eksempelvis gul engblomme og rød glente. Der er mange muligheder for at lære mere om vores natur, og det er også et af formålene med biodiversitetsplanen, forklarer Anders G. Christensen.

Læs mere om biodiversitetsplanen og Favrskovs natur på favrskov.dk/vildmedfavrskov

Yderligere information:

Nils Borring, borgmester, 30 30 82 24

Anders G. Christensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget, 20 22 98 06

Dennis Jensen, chef for Natur og Miljø, 51 97 16 72

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Kræftens Bekæmpelse - Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Kræftens Bekæmpelse – Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Søndag går mange på gaden til den årlige landsindsamling, men desværre er det en helt anden indsamling end den, du kender ... læs mere
Arkivet er lukket indtil videre!

Arkivet er lukket indtil videre!

Som følge af Covid-19 kan vores gæster ikke besøge arkivet ... læs mere
Kære alle  Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Kære alle Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Frijsenborgløbet og Hestemarkedsbanko, som jo er en meget stor del af Hestemarkedet, er naturligvis også aflyst ... læs mere
Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Flere varianter af mini Jelly-Cups kaldes tilbage grundet kvælningsfare hos små børn ... læs mere
LÆNGE LEVE BILEN

LÆNGE LEVE BILEN

"Jeg vil bygge en bil, der tiltaler alle. Så stor, at den kan rumme en familie, men ikke større, end den enkelte kan køre den og vedligeholde den". Henry Ford ... læs mere
Hold dig væk fra den offentlige transport!

Hold dig væk fra den offentlige transport!

Her er et råd, der er uhyre nemt at følge i Favrskov… ... læs mere
Pressemeddelelse fra Favrskov Kommune

Pressemeddelelse fra Favrskov Kommune

Favrskov Kommunes brug af konsulenter på det sociale område ... læs mere
Flere bolighandler ender i budrunde

Flere bolighandler ender i budrunde

Grundet et historisk lavt udbud af boliger og en stigende efterspørgsel, ender flere og flere bolighandler nu i budrunde.  ... læs mere
Ekstra penge til kultur- og folkeoplysningsområdet

Ekstra penge til kultur- og folkeoplysningsområdet

Pressemeddelelse fra Favrskov Kommune ... læs mere
Farlige studentervogne fik kørselsforbud

Farlige studentervogne fik kørselsforbud

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Tip førte til narkofund

Tip førte til narkofund

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...