|

Favrskov tager hånd om at udvikle ledertalenter

Som virksomhed er Favrskov Kommune optaget af god ledelse, og derfor sætter kommunen nu gang i et nyt talentudviklingsprogram med 20 pladser.

På skoleområdet har Favrskov Kommune tidligere haft et uddannelsesforløb med ledertalentudvikling. Nu er kommunen klar igen med 20 pladser på holdet med medarbejdere fra Job og Økonomi, Social og Sundhed og Børn og Kultur. Ledertalenterne bliver tilmeldt lederdiplommodulet ’Ledelse, kommunikation og organisation’ med undervisere fra VIA University College.

Forinden har ledertalenterne vist, at de har flair for ledelse, og de har givet udtryk for, at de gerne vil arbejde mere med det. Samtidig har deres nærmeste ledere udpeget dem som ledertalenter, så de er kommet i betragtning til en af de 20 pladser.

Det skal netop være en person, som lederen godt kunne tænke sig at se som ansøger til en eventuel kommende lederstilling, siger Rasmus Møller, direktør for Børn og Kultur i Favrskov Kommune og tovholder på talentprogrammet:
– De nuværende ledere har en vigtig rolle i det her, for de kan være med til at sikre næste generation af ledere ved at spotte ledertalenterne i vores egen organisation. Vi har brug for at udvikle, fastholde og tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Samtidig giver det også den pågældende medarbejder mulighed for faglig, social og personlig udvikling.

Forløbet strækker sig fra nu og frem til 1. juni 2020, og det er skræddersyet ud fra erfaringer med ledertalentprogrammer. I programmet indgår blandt andet personlighedstest, coachingsamtaler, netværksarbejde, diplommodulet ’Ledelse, kommunikation og organisation’, evaluering af forløbet og dialogmøde med chefen.

Rasmus Møller glæder sig til at følge forløbet og få feedback fra deltagerne.
– Det har ikke været svært at få de 20 pladser besat. Mange er nysgerrige på ledelse, og de har lyst til at udvikle sig og har rum til at prøve kræfter med komplekse og nogle gange konfliktfyldte situationer. Vi ved godt, at nogle af ledertalenterne på sigt søger job andre steder, men sådan er vilkårene. Vi håber selvfølgelig, at talenterne har lyst til at byde ind på lederstillinger i Favrskov Kommune, lyder det fra Rasmus Møller.

Dato:03. februar 2020

Senest opdateret:

03. februar 2020

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Ugens naturbilleder nr. 462.

Ugens naturbilleder nr. 462.

Påsken er over os og vejret er venligt stemt. Det har vi brug for og det giver rig mulighed for at komme ud i naturen nu da alle påskearrangementer er aflyst. I dag er det 80 år siden landet blev ... læs mere
Han malede regnbuens farver

Han malede regnbuens farver

9. april 1940 skulle maleren Arild Rosenkrantz fejre sin 70 års fødselsdag, - men så kom tyskerne ... læs mere
Vil du aflyse håndværkeren grundet corona? Her er reglerne

Vil du aflyse håndværkeren grundet corona? Her er reglerne

Har du hyret en håndværker, men vil gerne annullere kontrakten på grund af corona-frygt, manglende økonomi eller noget helt tredje? Læs her, hvad dine muligheder er ... læs mere
Digitale turboforløb i coronatiden

Digitale turboforløb i coronatiden

Med et godt it-fundament og en lynhurtig implementering har Favrskov Kommune kunnet skrue op for de digitale hjælpemidler i coronanedlukningen ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Aflysning af Lilleåmarked i 2020

Aflysning af Lilleåmarked i 2020

Pressemeddelelse fra Lions Clubben i Hadsten ... læs mere
Vi ønsker alle en god påske

Vi ønsker alle en god påske

Du kan trygt handle hos os, hvor fagpersonale står klar til at hjælpe dig ... læs mere
GOD PÅSKE!

GOD PÅSKE!

"SAT PÅ SPIDSEN" holder påskeferie ... læs mere
Der er ikke gevinst hvergang

Der er ikke gevinst hvergang

Af detektorfører Herluf Nydam Jensen - Hadsten ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...