|

FERIELANDET

Ferielandet. Ja, bortset fra vejret er det lige nu.
Læs Ole Juuls afslappende og hyggelige klumme om at leve og nyde livet…

FERIELANDET

Af Ole Juul

Det summer af hektisk aktivitet i huset bagved. Fra min flugtstol i skyggen kan jeg se, at genboerne er kommet. Han er i gang med at tømme traileren, hun bærer kurve og tasker ind, og den største af drengene er gået i gang med at slå græsplænen. Går det som det skal, så er nettet stillet op inden aften, og så ved vi, at nu er det ferietid, også for dem. I de næste dage vil der lyde kåde barnestemmer, råb og hujen, når badmintonspillet er i gang. Det er nogle af de herlige lyde, der herfra hvor jeg sidder hører sommeren til.

Genboen til den anden side følger i frastand med i aktiviteterne. Han og hans kone er mere eller mindre fastboende, og som de ældste på vejen føler de et vist ansvar for, at alt herude er, som det skal være. Vi ”kender hinanden fra sommeren i fjor”, som Johan Skjoldborg skrev det i en gammel sang. Ja, der er noget uforklarligt trygt ved den tid, der nu kommer.

Lidt længere oppe af vejen er de i gang med værktøjet. De har hver sommer projekter i gang, det er nu engang deres måde virkelig at slappe af på. Huset skifter hvert år karakter, hver gang bliver det lidt bedre.

Hvis ikke det var for børnene på vejen, som jo også er blevet et år ældre, så ville ingen af os bemærke, at der faktisk er gået et år siden sidst. Men pludselig lyder der hæse, mandsdybe lyde fra et par af drengene, hvis stemmer er gået i overgang hen over vinteren. Og hvor det i fjor var de mindre søstre, de legede med, er det i år et par af pigerne længere nede af vejen, de har kig på. Ak ja, sådan er alt så forandret, og alligevel er alt ved det gamle.

Avisen, som er blevet flyttet i ferien, dumper langt op af formiddagen ned i postkassen. Men jo længere tid, der går herude, desto længere kommer vi fra det, man ude i det virkelige liv forstår ved virkeligheden. Nyhederne læses, men berører os i grunden ikke. Jeg har det efterhånden som en god ven, der over sit skrivebord har sat et citat, at ”hvad der ikke sker lokalt, sker ikke”. Det er ikke ment som en flugt, men kun som en konstatering af, at vi lever lige her og nu, og alt andet betyder faktisk ingenting. Det tager et par dage at komme ned i tempo, men så kan det også mærkes, og den indre ro og fred forplanter sig langt ind i børnenes sind.

Hen under aften tændes grillerne rundt om i haverne, og en salig duft af kul og stegte pølser og bøffer lægger sig over vejen. Det er bare en af de aftner, vi har længtes efter nu i måneder. Senere mødes vi nede ved stranden, en har kolde øller med, en anden en flaske vin, og vi sidder i sandet og nyder solnedgangen, mens de mindste af vejens unger lige skal have det sidste bad inden sengetid.

Langt op af formiddagen næste dag kigger genboen indenfor, om jeg lige har tid til at hjælpe ham med at tømme hans gamle båd. Jamen, vi har ikke andet end tid, så resten formiddagen går med snak om, hvad der ellers er sket siden sidste sommer. Vi glemmer ganske projektet, men det har heller ingen hast. Vi når det nok.       

Eller som en kollega engang skrev, ”at det, som er livets glæde ikke er det, vi når, men det, der når os. Og dagen bliver lang og uudtømmelig”. Ja, sådan er det i ferielandet.

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Favrskov Revyen
30. sep. 2020

Favrskov Revyen

"OMVENDT"
4. okt. 2020

“OMVENDT”

Loading...

EFTERLYSNING 

EFTERLYSNING 

Hadsten Håndboldklub efterlyser DIG ... læs mere
Budgetaftale på plads i Favrskov

Budgetaftale på plads i Favrskov

Byrådet i Favrskov er nået til enighed ... læs mere
Indbrud

Indbrud

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
112-appen lukker og slukker

112-appen lukker og slukker

Rigspolitiet oplyser ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 487.

Ugens naturbilleder nr. 487.

Tiden går og inden længe må vi sige farvel til skønne september. Dagen er aftaget med godt 5 1/2 time og solen er nu på himlen fra ca. 7 morgen til 7 aften ... læs mere
Regionsbudget i den rigtige retning

Regionsbudget i den rigtige retning

Region Midtjyllands budget for 2021 er nu på plads, og der indgår mange af Alternativets mærkesager i budgettet ... læs mere
Bogsalg på Favrskov Bibliotekerne

Bogsalg på Favrskov Bibliotekerne

Gør et kup, når bibliotekerne sælger bøger, blade og cd’er til faldende priser ... læs mere
Favrskov Affald nedjusterer forventningerne til 2020

Favrskov Affald nedjusterer forventningerne til 2020

Sara Funch, direktør i Favrskov Forsyning ... læs mere
Over 800 sigtet for brug af håndholdt mobil under kørsel

Over 800 sigtet for brug af håndholdt mobil under kørsel

Politiet havde i uge 38 fokus på uopmærksomhed i trafikken herunder håndholdt brug af mobiltelefon ... læs mere
Indbrud

Indbrud

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ikke påvirket af spiritus

Ikke påvirket af spiritus

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ny vandretur i Voldby

Ny vandretur i Voldby

I Voldby har to familier en smuk natur på deres grund, der nu også kan nydes af andre på en nyanlagt sti ... læs mere
Loading...