|

Flertal holder foreningerne i uvished

af byrådsmedlem for Venstre Morten Bang – Hinnerup

Morten Bang       –  Venstre   

 

På det seneste byrådsmøde havde Socialdemokratiet fremsat et forslag, hvor de gerne ville have forvaltningen til at fremlægge et anlægsforslag, som kan være med til at løse de økonomiske konsekvenser, der er forbundet med, at kunstgræsbanerne i Hammel og Hinnerup skal leve op til de skærpede miljømæssige krav. Socialdemokratiet begrunder det med, at foreninger ikke skal stå alene med disse store uforudsete udgifter, og de vil se positivt på foreningernes ansøgninger om støtte til etableringen af de lovpligtige filteranlæg.

Det er svært at formulere det mere upræcist, end det Socialdemokraterne har gjort det i deres forslag. Hvorfor skal forvaltningen bruge tid og ressourcer på at komme med et forslag? Hvad er det Socialdemokraterne vil? De kan åbenbart ikke selv finde frem til deres politik. Hvorfor skal de have hjælp af  forvaltningen? Hvorfor skal de frivillige foreninger og alle ildsjælene fortsat gå rundt i uvished og med uro i maven, om de skal ud og finde 250.000-300.000 kr.?

Hos Venstre er sagen klar, og derfor stillede vi et ændringsforslag, hvor ordlyden og politikken ikke er til at tage fejl af: ”Venstre foreslår, at begge ansøgninger fra Hammel GF og HOG imødekommes fuldt ud, således at de stillede miljøkrav opfyldes for kommunens regning, hvilket finansieres af kassen”.

De skærpede miljøkrav er naturligvis ikke noget, der skal belaste hverken Hammel GF eller HOG. De er ganske uforskyldt havnet i en situation, hvor loven har ændret sig, og det skal foreningerne ikke straffes for. De skal ikke betale for de skærpede krav. Derfor må byrådet vise politisk ansvar og løse den opgave både praktisk og økonomisk.

Venstre vil ikke tage pengene op af foreningernes kasse. Dem skal de bruge på deres medlemmer. Med vores ændringsforslag ville vi sikre, at foreningerne og alle de frivillige ildsjæle ikke skal bekymre sig mere om en stor ekstra regning på baggrund af ændringer i loven.

Desværre må vi konstatere, at der ikke var flertal i byrådet for Venstres ændringsforslag. Dermed må de frivillige ildsjæle i både Hammel GF og HOG fortsat gå rundt i usikkerhed, om de får en stor regning for udbedring af de miljømæssige lovkrav på kunstgræsbanerne.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis..Hvorslev – Ulstrup.

.Hvorslev – Ulstrup.

Af formand for Dansk Folkeparti Mercedes Czank ... læs mere
Indbrud på Tåsingevej

Indbrud på Tåsingevej

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Få faglig hjælp til at komme igennem allergisæsonen

Få faglig hjælp til at komme igennem allergisæsonen

Hadsten og Hinnerup Apotek via cmail2.com ... læs mere
ÆLDRE SAGEN HAR KLARE ØNSKER TIL BUDGETTET I FAVRSKOV

ÆLDRE SAGEN HAR KLARE ØNSKER TIL BUDGETTET I FAVRSKOV

Flere plejeboliger, hjemmepleje og årskort til kollektiv trafik er nogle af de emner, Ældre Sagen Favrskov peger på ... læs mere
Ny chef for Børn og Familie

Ny chef for Børn og Familie

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Gå til din rigtige slagter

Gå til din rigtige slagter

Knud Slagter har det store udvalg ... læs mere
Til 2 piger der snød med betalingen af TAXA

Til 2 piger der snød med betalingen af TAXA

Turen gik fra Voldum Rudvej i Voldum til Viby ... læs mere
Loading...