|

FLØJTEPOSTEN OG ANDRE BUDE

Den 11. december gør vi et interessant fund i Lerbjerg.
Bor Kjeldsen i Randers, og vejer han virkelig 115 kg.?
Og passer det, at Kurt Villy samler på gamle julekort???
Spørgsmålene er mange i dagens afsnit, hvor vi fløjter derudaf…

FLØJTEPOSTEN OG DE ANDRE…

Posthistorie fortalt af: Kurt Villy Svendsen

Lige så vel som Carl Frederik Lobeck Røgind – manden bag de spændende tegninger i denne Pingvinjulekalender – holdt af sine nisser og sit røde postbud, lige så vel holder jeg af dem – jeg samler faktisk på nissekort og postanekdoter.

I forrige afsnit var vi indenfor i ”Nutidsmuseet” i Aars, hvor der både er gemt gamle stempler, blanketter og noget så sjældent som en flot, rød landpostkasse. En af de små, som i svundne tider hang på landsbyernes købmandsmure – eller som i Svejstrup ved Hadsten: På smedjen.

I nutiden ved jeg, der hænger en på væggen hos min venlige ven, Brian Kjeldsen i Randers. Kjeldsen er en stor, velskabt mand på 115 kg., men den dag, postkassen efter 29 års jagt blev hans, græd han som et lille barn.

Ja, sådan en postkasse har de i ”Nutidsmuseet”, hvor også stribevis af røde uniformer og kasketter frydede øjet, og en god posthistorie blev jeg heller ikke snydt for.

I Aars havde man en landpost, der hed Kristian, og hvis jeg fik rigtig fat i navnet – Kristian Nielsen. I lokalsamfundet var han mest kendt som ”Fløjt´-Posten”, fordi han hver eneste dag – uanset vejr og vind – fornøjet cyklede sin rute igennem, fløjtende.

En dag hørtes postens sprøde toner imidlertid ikke. Da en landmand ved Giver bemærkede: -Du fløjter æ´ i daw post, lød svaret:

-Nej a holdt op, da tyskerne besatte landet, og a fløjter æ´ igen, før de er ude!

Det løfte blev holdt. I samfulde fem besættelsesår hørtes der ikke en tone fra Fløjte-posten.

Ak ja, de kære, trofaste bude på deres jernheste, som tidligere krydsede klinger med selv den strengeste ”Kong Vinter”. Således også i Lerbjerg ved Hadsten, hvor Hans, som også kunne fløjte og tilligemed også hed Nielsen, for mange år siden havde færdigpakket såvel skuldertasken med små breve og kernelædertasken foran med de større, da han blev opmærksom på en batalje ud for stationen.

Stationsforstanderen, som også var chef for postekspeditionen, var denne kolde vintermorgen i færd med at gennemhegle en jernbanearbejder med sprogets værste gloser, da arbejderen åbenbart havde varmet sig for længe ved kakkelovnen.

Da Hans Nielsen syntes, det var synd for arbejderen, og forstanderens sprogbrug blev lidt for svovlholdigt, stillede han cyklen fra sig og løb i fuldt firspring hen mod bygningen, mens han skreg:

-Stander´, stander. For fanden da osse – skynd dig ud til perronen. Der ligger noget fra et levende menneske mellem skinnerne…

“Stander – Stander”!!! Der ligger noget på sporet…

Stationsforstanderen glemte rent, hvad han var i gang med og tabte i befippelse kasketten, da han sprang ud mod banelegemet. Der – mellem skinnerne – lå en stor lort og dampede i vinterkulden, efterladt af morgentoget fra Hadsten.

Skummende af arrigskab vendte chefen sig om – blot for at konstatere, at banearbejderen var gået i gang med sit virke lidt længere ude af sporet, og landposten – ja han var fløjtende sprunget på cyklen med kursen sat mod Svejstrup.

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Indbrud på Tåsingevej

Indbrud på Tåsingevej

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Få faglig hjælp til at komme igennem allergisæsonen

Få faglig hjælp til at komme igennem allergisæsonen

Hadsten og Hinnerup Apotek via cmail2.com ... læs mere
ÆLDRE SAGEN HAR KLARE ØNSKER TIL BUDGETTET I FAVRSKOV

ÆLDRE SAGEN HAR KLARE ØNSKER TIL BUDGETTET I FAVRSKOV

Flere plejeboliger, hjemmepleje og årskort til kollektiv trafik er nogle af de emner, Ældre Sagen Favrskov peger på ... læs mere
Ny chef for Børn og Familie

Ny chef for Børn og Familie

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Gå til din rigtige slagter

Gå til din rigtige slagter

Knud Slagter har det store udvalg ... læs mere
Til 2 piger der snød med betalingen af TAXA

Til 2 piger der snød med betalingen af TAXA

Turen gik fra Voldum Rudvej i Voldum til Viby ... læs mere
Ses vi til Landsindsamlingen

Ses vi til Landsindsamlingen

Vi glæder os til at se dig ... læs mere
Kørsel uden førerbevis

Kørsel uden førerbevis

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Dialogmøde om inkluderende fællesskaber

Dialogmøde om inkluderende fællesskaber

Møde afholdt i Inside i Hammel ... læs mere
Loading...