|

FØDSELSDAG

Hanne Rosenkvist fylder 80 torsdag den 21. april…

GRATULERER…

Tekst og billeder: Kurt Villy Svendsen

 

Tilbage i tiden, når de unge, smukke kvindelige bankelever fra Handelsbanken i Randers havde fyraften, og alting var afstemt, forsynet med flueben og sat på plads, hvilket ingen kendte det nøjagtige klokkeslæt på, var der et leben og en snakken og en kommen til ved bankens bagindgang – personaleindgangen i porten ved Køsters Boghandel; ind i gården og ned af trappen.

Det var de unge mænd – kæresterne – der stod og trippede og fik kolde fødder i ventetiden, så de måtte være tålmodige.

En af de håbefulde hed Ove, og han var faldet for Hanne, der var datter af maskinarbejder Svend Aage Tingholm og fru Herdis, men Hanne Tingholm blev en rigtig borgmesterpige, idet hendes far senere blev hele Randers´ legendariske førstemand.

Borgmesterdatteren blev gift med Ove, og i dag er hun hele Hadstens Hanne Rosenkvist, og det er i stationsbyen, mellem Randers og Århus, hun har udøvet sit virke det meste af livet, for her blev hun travlt beskæftiget med mand og to børn.

Hanne Rosenkvist får tingene til at gå op i en højere enhed, hvilket gemalen kan skrive under på. Hvis ikke Ove havde haft sin Hanne, var vi ikke blevet beriget med de utallige gode historier, han gennem årene glædede byen med.

Det er nemlig Hanne, der har stået for renskrivningen af samtlige beretninger, så de senere kunne omsættes til et forståeligt tryk.

Hanne Rosenkvist har en prægtig sangstemme og var formand for Hadsten blandede Kor i næsten 25 år, ligesom hun har været involveret i bestyrelsesarbejde i kulturhusregi og husholdningskredsen. Mange andre af byens foreninger har ligeledes nydt godt af hendes aktive medvirken.

Hanne Rosenkvist er en videbegærlig kvinde, der har taget kurser i både fransk og italiensk, ligesom hun i nyere tid er blevet fuldt fortrolig med computerens betjening, hvilket – igen – Ove nyder godt af, for på den måde holder parret sig ajour med det digitale liv og kommer på nem vis i kontakt med børn og børnebørn – selv på langdistancen med sønnen i USA.

Gennem årene har Hanne Rosenkvist foretaget adskillige rejser ud i den store verden – eller mange smutture til Skagen – hvor musik, kultur og god mad har stået højt i rejseplanerne. Og så har hun – ikke at forglemme – på bedste vis holdt styr på det fælles hjem.

Jo, Ove Rosenkvist var heldig, at han udstod de frysende tæers kvaler i ventetiden udenfor Handelsbanken i Randers dengang, og at Hanne bed på.

En bedre livsledsagerske kunne han ikke have ønsket sig, og i morgen – den 21. april – fylder Hanne Rosenkvist 80 år.

Lad os håbe, det bliver til mange flere og lige så gode år i ”Svanen”,Søndergade 1.

 

HJERTELIG TIL LYKKE!

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Vestjysk Bank ansætter historisk højt antal trainees

Vestjysk Bank ansætter historisk højt antal trainees

Der er hård kamp om arbejdskraften i den finansielle sektor i disse år. Det tager Vestjysk Bank nu konsekvensen af og øger antallet af finanstrainees væsentligt med henblik på fastansættelse efterfølgende ... læs mere
VIDEN PÅ VEJEN

VIDEN PÅ VEJEN

Favrskov Biblioteker og kulturhuse er klar med en ny runde af de eftertragtede gåture med kyndige lokale guider, som har en særlig viden om et emne eller en lokation. Alle ture er gratis. Billetterne kan hentes på Favrskovbib.dk ... læs mere
UD I NATUREN (88)

UD I NATUREN (88)

Sikke en sol og varme, der har været over landet. Måske lige i overkanten, men vi ved jo hvor hurtigt det kan vende ... læs mere
Ni ugers barsel skal tilbage til familierne

Ni ugers barsel skal tilbage til familierne

Af Lone Glarbo, kandidat til Folketinget for Danmarksdemokraterne (Æ) ... læs mere
Jeg kan ikke slippe politik

Jeg kan ikke slippe politik

Af Lone Glarbo, Folketingskandidat for Danmarksdemokraterne (Æ) ... læs mere
Højt aktivitetsniveau i første halvår: Vestjysk Bank fastholder forventninger til 2022

Højt aktivitetsniveau i første halvår: Vestjysk Bank fastholder forventninger til 2022

I 1. halvår 2022 realiserede Vestjysk Bank et resultat før skat på 196 mio. kroner ... læs mere
Socialdemokratiets prioriteringer i de kommende budgetforhandlinger

Socialdemokratiets prioriteringer i de kommende budgetforhandlinger

Af Isabell Friis Madsen, Borgmesterkandidat Socialdemokratiet i Favrskov Kommune ... læs mere
ERIK VEJE RASMUSSEN STILLER OP FOR VENSTRE I FAVRSKOV

ERIK VEJE RASMUSSEN STILLER OP FOR VENSTRE I FAVRSKOV

”Jeg glæder mig som et lille barn, for jeg har altid interesseret mig meget for politik, og jeg har stort set altid stemt på Venstre” ... læs mere
Tema: Bogbingo

Tema: Bogbingo

Vil du gerne udfordres til at læse noget andet end det du plejer, kan du med fordel være med i bibliotekets bogbingo, hvor der netop er kommet nye bingoplader til det kommende halvår. Her omtales eksempler på tre af de ... læs mere
Sikring af skoleveje

Sikring af skoleveje

Fra byrådsmedlem Grethe Villadsen ... læs mere
Loading...