|

Fokus på nye målgrupper gav medlemstilgang i Hadsten Petanqueklub

Der måtte ske en forandring og det gjorde der

 
26.11.2021 13:06:33 | DGI

Hadsten Petanqueklub var en traditionel petanqueklub, med ældre mennesker, der spillede petanque på faste dage og i faste tidsrum. Men klubben mistede flere medlemmer, end de fik nye. Der måtte ske en forandring.

Nuværende formand for Hadsten Petanqueklub, Jan Kjærulf-Møller, spottede klubbens vej mod afvikling. Derfor tog han initiativ til at vende tingene på lidt hovedet. Petanqueklubben ville være et sted for alle byens borgere.

”De sidste par år er vi gået voldsomt ned i medlemmer. Det har virkelig knebet med at få nye med. Så det var helt afgørende, at vi skulle i gang med at ændre nogle ting, så vi igen kunne få medlemstilgang,” lyder det fra Jan Kjærulf-Møller.

Sammen med en håndfuld andre frivillige, gik Jan Kjærulf-Møller i foråret 2021 i gang med at kigge på potentielle nye målgrupper.

”Vi har taget kontakt til forskellige skoler, boligforeninger og ældresagen. Det var vigtigt for os at gøre byen opmærksom på, at alle var velkomne – uanset om man er skoleelev eller pensionist.”, siger Jan Kjærulf-Møller.

Også spilletiderne blev ændret. Nu er det muligt at spille, når man har lyst. Det giver ifølge Jan Kjærulf-Møller flere muligheder for de forskellige målgrupper at finde et tidspunkt, der passer dem.

Petanquesportens Dag blev finalen

Lørdag 16. oktober 2021 deltog klubben så i det landsdækkende event Petanquesportens Dag. Et event, hvor klubber over hele landet, understøttet af massiv markedsføring fra DGI Petanque, viser klubben og petanquesporten frem på bedste vis.

”Vi fik hurtigt meldt os til Petanquesportens Dag. Det var en god støtte, DGI kunne give i form af annoncering og markedsføring for vores klub. Så synes vi, det kunne betale sig med et åbent hus-arrangement,” lyder det fra Jan Kjærulf-Møller.

Hadsten Petanqueklub fik stor opbakning på dagen og fik tilmed fornemt besøg af  borgmester Nils Borring, der åbnede ballet til Petanquesortens Dag i klubben.

”Vi var meget glade for, at Nils Borring kom og åbnede dagen. Han deltog endda i arrangementet og var også med til at spille,” lyder det begejstret fra Jan Kjærulf-Møller.

I alt deltog ca. 30 personer til Hadsten Petanqueklubs åbent hus-arrangement,og det kastede 10 nye medlemmer af sig. Et storartet resultat.

”Det var helt vildt, at så mange meldte sig ind på dagen. Petanquesportens Dag var en super god dag med glade mennesker og solskin og så blev det finalen på det arbejde, vi har lavet det sidste halve år. Vi har fået vendt skuden og ser nu medlemstilgang for første gang i flere år,” lyder det fra Jan Kjærulf-Møller.

Fra afvikling til udvikling

I den kommende tid vil Hadsten Petanqueklub have fokus på yderligere udvikling. Håbet er nye faciliteter og inkludering af blandt andet handicapforeninger og børn med udfordringer.

Hvad er Petanquesportens Dag

Petanquesportens Dag er en landsdækkende event, hvor petanqueklubber i hele landet viser klubben og Petanquesporten frem på bedste vis. Nogle byder på pølser og brød, andre på fællessang og sjove lege – og nogle spiller op til “nåleprøve” eller en ægte “dyst” på gruset.

Mulighederne er uendelige, hvis bare man har det sjovt. Det er en dag, hvor klubben kan vise klublivet indefra – det herlige kammeratskab, snakken over kaffen, følelsen af at lave det perfekte kast der kommer helt ind til grisen, og så alt det andet fantastiske petanque kan byde på.

Om DGI
 
DGI
Vingsted Skovvej 1
7182 Bredsten

79 40 40 40
https://www.dgi.dk/

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Natteravnene
22. jan. 2022

Natteravnene

Viva Las Vegas
25. jan. 2022

Viva Las Vegas

Loading...

Dagbog fra en ”tungt” prøvet badevægt – uge 3

Dagbog fra en ”tungt” prøvet badevægt – uge 3

Min tilværelse som badevægt er faktisk ved at blive lettere… ... læs mere
Overvejer du at holde ferie i Danmark i år? Så er det nok en god idé at booke nu…

Overvejer du at holde ferie i Danmark i år? Så er det nok en god idé at booke nu…

I bedste sendetid lørdag aften tegnede den tyske TV-kanal NDR et fuldbyrdet glansbillede af kongeriget Danmark ... læs mere
Fortsætter PingvinNyt?

Fortsætter PingvinNyt?

Lars Toft Hansens bortgang efterlader sitet i et stort tomrum ... læs mere
Mindeord over Lars Toft Hansen (1941 - 2022):

Mindeord over Lars Toft Hansen (1941 – 2022):

PingvinNyts utrættelige og initiativrige ejer og redaktør, Lars Toft Hansen, er gået bort ... læs mere
”Viva Las Vegas” har premiere i Sløjfen

”Viva Las Vegas” har premiere i Sløjfen

Randers Teater slap med skrækken og kan den 25. januar afvikle den planlagte premiere på den årlige musikalske vinterforestilling ”Viva Las Vegas” i Sløjfen i Hadsten ... læs mere
UD I NATUREN (57)

UD I NATUREN (57)

Kom med til Frijsenborg, Pøt Mølle og Lilleåen i Laurbjerg på en januardag, hvor de grå skyer endelig lettede. 😊 ... læs mere
Dagbog fra en ”tungt” prøvet badevægt – uge 2

Dagbog fra en ”tungt” prøvet badevægt – uge 2

Vi badevægte bliver motioneret flittigt i denne tid… ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Nostalgi og boghandlerromantik ... læs mere
Mundsvejr og bragesnak!

Mundsvejr og bragesnak!

Vi har hørt det utallige gange: Mindre bureaukrati, mere velfærd for pengene… ... læs mere
Fotos fra brobyggeriet i Lerbjerg.

Fotos fra brobyggeriet i Lerbjerg.

Banedanmark arbejder fortsat på brobyggeriet i Lerbjerg i forbindelse med elektrificeringen af jernbanen og lukning af jernbaneoverskæringen. Ved at nedlægge overkørslen kan passagertogets tilladte hastighed på strækningen øges til mere end 140 km/t, og rejsetiden kan forkortes ... læs mere
Ærgrer mig lidt

Ærgrer mig lidt

Bus `hjerterte banker for foreningslivet ... læs mere
Følg med i badevægtens dagbog

Følg med i badevægtens dagbog

Nytårsfortsætterne går ofte ud over badevægten i badeværelset ... læs mere
Loading...