|

For første gang i et år stiger udbuddet af sommerhuse

Den seneste måned er der sket en stigning i det samlede antal sommerhuse til salg.

Det er første gang i et år, at udbuddet vokser. Det viser Boligsidens nye udbudstal, der også afslører en mindre stigning i udbuddet af ejerlejligheder.

 
 

Påsken 2021 bliver for manges vedkommende ikke som den plejer. Men på boligmarkedet begynder noget måske at nærme sig normalen.

Boligsidens nye udbudstal for primo april viser for første gang i et år, at der er sket en stigning i antallet af sommerhuse til salg. Det samlede udbud er steget med 6,1 procent den seneste måned, hvilket svarer til, at der er kommet cirka 250 ekstra sommerhuse på ejendomsmæglernes hylder.

”Det seneste år har vi måned for måned kunne konstatere, at udbuddet af sommerhuse faldt på ny. Men nu er kurven knækket, og vi ser en overvægt af nye sælgere i forhold til det antal sommerhuse, der er blevet solgt. Særligt i de seneste par uger, er der sat mange nye sommerhuse til salg, hvilket er helt i tråd med det normale mønster op til påske, som plejer at være en travl tid på boligmarkedet,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

I de sidste tre uger er der sat cirka 1.650 nye sommerhuse til salg i Danmark, imens der er solgt cirka 1.300 i samme periode.

”Det er værd at bemærke, at salget af sommerhuse stadig er meget højt. Men der er bare kommet ekstra mange sælgere på banen. Det er godt nyt til de mange købere, der traditionelt set begiver sig ud på bolighandel i påsken. De har nu mere at vælge imellem, og meget tyder på, at ejendomsmæglerne også får travlt med fremvisningerne i den kommende tid,” siger Birgit Daetz.

Udbuddet af ejerlejligheder vokser også

Kigger vi på det samlede udbud af ejerlejligheder er der også her sket et mindre skifte. I den seneste måned er antallet af ejerlejligheder til salg nemlig steget med 1,5 procent. Samtidig er det samlede udbud af villaer og rækkehuse uændret.

”Udbuddet af både ejerlejligheder og huse er ligesom for sommerhusene faldet hver måned i cirka et år. Men nu ser vi altså en lille stigning i udbudte ejerlejligheder, imens faldet i udbuddet af huse foreløbig er bremset. Det sker i en periode, hvor salget af begge boligtyper har ligget på et stabilt, højt niveau, og ændringen skyldes derfor, at der kommer flere nye sælgere på banen,” siger Birgit Daetz og tilføjer:

”Nu går vi ind i en tid, hvor aktiviteten på boligmarkedet traditionelt set stiger, og det bliver derfor spændende at følge udviklingen i den kommende tid. Den seneste ændring i udbuddet kan være første skridt på vejen til en bedre balance mellem udbud og efterspørgsel. Men omvendt har vi også lært, at tingene hurtigt kan ændre sig, og vi følger derfor udviklingen tæt,” siger Birgit Daetz.

Trods flere boliger til salg i den seneste måned, er det samlede udbud fortsat lavt, når vi sammenligner med situationen for et år siden. For sommerhuse er udbuddet cirka 50 procent lavere end på samme tidspunkt sidste år, og udbuddet af ejerlejligheder og huse ligger henholdsvis 28 og 27 procent lavere end sidste år.

Udbuddet på boligmarkedet primo april 2021:

Boligtype

Antal boliger til salg

Ændring seneste måned

Ændring seneste år

Villaer og rækkehuse

24.164

-0,1%

-27,0%

Ejerlejligheder

5.086

1,5%

-28,3%

Sommerhuse

4.234

6,1%

-49,6%

(Tabellen angiver det på dagen gældende udbud af de enkelte boligtyper. På grund af påsken er data trukket 30. marts 2021. Kilde: Boligsiden.)

Kontakter
 

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

Billeder
 
Links
 
http://www.boligsiden.dk
Om Boligsiden.dk
 
Boligsiden.dk
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

7027 4999
http://www.boligsiden.dk/

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på www.boligsiden.dk/nyheder og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Del Twitter LinkedIn Facebook
Læs pressemeddelelsen på Via Ritzau
Du modtager denne pressemeddelelse fra Via Ritzau Jeg ønsker ikke fremover at modtage pressemeddelelser fra denne afsender.

 
 
 
 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Højskoletime
7. okt. 2021

Højskoletime

Højskoletime
4. nov. 2021

Højskoletime

Loading...

Nyhedsbrev fra NYBOLIG

Nyhedsbrev fra NYBOLIG

Blomstrende forbrugertillid er godt nyt for boligmarkedet ... læs mere
Elsker du Vinyl?

Elsker du Vinyl?

Vi garanterer for massevis af slagsen som altid! Kig ind i butikken på lørdag 😁 ... læs mere
Der klippes ikke i klippeordningen i Favrskovs budget for 2022. 

Der klippes ikke i klippeordningen i Favrskovs budget for 2022. 

af Lone Glarbo, Favrskov Byråd (V), Århusvej 55, 8382 Hinnerup ... læs mere
Har træflis og halm en fremtid til opvarmning i Favrskov?

Har træflis og halm en fremtid til opvarmning i Favrskov?

Får du varme derfra, så kom til debatmøde i Klimaugerne 2021 ... læs mere
Klimaindsatsen er ikke synlig nok i Favrskov

Klimaindsatsen er ikke synlig nok i Favrskov

af Byrådsmedlem Charlotte Green Det konservative Folkeparti ... læs mere
Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

Boligejere til 1.490 boliger i Favrskov Kommune kan fra i morgen kl. 10.00 søge om tilskud  ... læs mere
DjH sælger kage til fordel for Knæk Cancer 2021

DjH sælger kage til fordel for Knæk Cancer 2021

Lørdag den 30. oktober løber det store Knæk Cancer indsamlingsshow af stablen på TV2 ... læs mere
Gasudvikling i tomat ketchup

Gasudvikling i tomat ketchup

Scandic Food A/S tilbagekalder REMA1000 Tomat Ketchup, da der er fundet enkelte flasker med vækst af mælkesyrebakterier, som forårsager gasudvikling ... læs mere
Stem til forbrugervalg i Favrskov Spildevand A/S

Stem til forbrugervalg i Favrskov Spildevand A/S

I perioden 28. september - 12. oktober kan du være med til at bestemme, hvem der ... læs mere
HØSTfester

HØSTfester

Så er det ti for høst fester ... læs mere
Vi må aldrig tage valgfriheden for givet

Vi må aldrig tage valgfriheden for givet

Af Mette Nøhr Byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti i Favrskov Grønhøjvej 33, Hammel ... læs mere
Loading...