|

Forbudsdanmark kvæler os!

Vi har modtaget følgende læserbrev fra Mette Nøhr Ryttervej 60, Hammel. Mette Nøhr er Konservativ kandidat til regionsrådet.

Mange politikere har så travlt med at agere frelste sundhedsapostle, at jeg frygter, de først lader os være i fred, når vi alle udelukkende lever af økologiske gulerødder og kildevand.

Vi lever i en tid, hvor forbud er svaret på alverdens udfordringer. Når de folkevalgte får en fiks idé eller vil vise handling, så er forbud ofte deres redskab. Det indskrænker den enkeltes frihed og er den helt forkerte vej at gå. I disse år er det rygerne, der hetzes.

Flere kommuner og regioner har forbudt sine medarbejdere at ryge, og flere er på vej. Det er helt hen i vejret. Selv om jeg aldrig har røget, mener jeg, at samfundet bør være så rummeligt, at der også er plads til rygerne.

Jeg kan simpelthen ikke se noget problem i, at medarbejderen på den kommunale genbrugsplads står i et afsides hjørne og ryger i sin frokostpause eller at en pårørende ryger på sygehusets parkeringsplads. Jamen, det er usundt, lyder begrundelsen fra den voksende skare af politikere, der nærmest falder over hinanden i deres bestræbelser på at opfinde nye forbud. Ja, rygning er usundt, men det er mange andre ting også.

Og jeg frygter, at når man på et tidspunkt med tvang har slukket den sidste cigaret, så er det andre grupper, der lægges for had. På et tidspunkt, hvis vi ikke stopper politikernes vanvid inden, må vi sikkert ikke spise chokolade og drikke sodavand, fordi det feder.

Vi må nok heller ikke længere snuppe en fadøl, når vi er til superligafodbold, fordi sundhedsapostlene mener, at promiller og sport er uforenelige størrelser. Sværene ovenpå flæskestegen, fløden på jordbærrene og spegepølsen forbydes sikkert også, fordi der er tale om kaloriebomber.

Jeg vil gøre alt, hvad jeg overhovedet kan, for at bekæmpe denne forbudskultur. Jeg er helt med på, at mange kan leve sundere, men forbud er ikke vejen frem.

Den eneste holdbare løsning er, at vi som samfund oplyser om de mulige konsekvenser af de forskellige måder at leve på – og så lader den enkelte bestemme og stå til regnskab for egne valg.

Med venlig hilsen

Mette Nøhr

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


SYNG SAMMEN - SAMMEN
23. sep. 2021

SYNG SAMMEN – SAMMEN

SMAGEN AF HØST
26. sep. 2021

SMAGEN AF HØST

Højskoletime
7. okt. 2021

Højskoletime

Loading...

Svar på Eva Damsgaards læserbrev

Svar på Eva Damsgaards læserbrev

Af byrådsmedlem Grethe Villadsen Socialdemokratiet ... læs mere
Venstre ønsker ny skiltepolitik i Favrskov

Venstre ønsker ny skiltepolitik i Favrskov

af Lone Glarbo Byrådsmedlem Favrskov Byråd (V) Optiker/optometrist og Cand.merc.aud Mobilnr.: 0045 6169 5287 ... læs mere
Fordebat om solcelleanlæg

Fordebat om solcelleanlæg

Et projekt med et solcelleanlæg ved Voldby er blevet revideret og sendes nu i en fordebat frem til 13. oktober 2021 ... læs mere
Sløjfen er sløjfet. Red den – stem lokalt!

Sløjfen er sløjfet. Red den – stem lokalt!

af Michael Jensen - Formand og kandidat ved kommunalvalget for Venstre Favrskov ... læs mere
Venstre: Læg ideologien væk, så vi får mest muligt for pengene

Venstre: Læg ideologien væk, så vi får mest muligt for pengene

Af Birgit Liin, borgmesterkandidat og medlem af Favrskov Byråd for Venstre ... læs mere
Uansvarlig kørsel i Lyngå!

Uansvarlig kørsel i Lyngå!

Af René Schneider, Rækkevej 4, 8370 Hadsten Byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti www.reneschneider.dk ... læs mere
Boligsalget flader ud

Boligsalget flader ud

og rammer næstlaveste niveau for året ... læs mere
Hvem i  Søndergade i Hadsten har 30 års JUBILÆUM ????

Hvem i Søndergade i Hadsten har 30 års JUBILÆUM ????

Torben og Peter fylder 30 år tirsdag ... læs mere
Usædvanligt jubilæum, 75 år.

Usædvanligt jubilæum, 75 år.

Flemming Mortensen har været sanger i 75 år ... læs mere
STOR SEJR

STOR SEJR

Hadsten Håndbold piger vandt stort over AGF ... læs mere
Regionsledelse kaster ansvaret fra sig

Regionsledelse kaster ansvaret fra sig

Når Region Midtjylland kommunikerer via sociale medier, er det et ledelsesmæssigt ansvar, at sikre, at budskaberne forstås ... læs mere
Loading...