|

Foreningslivet lever – Det skal det blive ved med

Af Byrådsmedlem Morten Bang – Venstre

 

Det har været en hård tid for vores foreninger, frivillige ildsjæle, trænere, ledere og udøvere. Vi har savnet fællesskabet, oplevelserne og samværet, samt det at få sved på panden.

Jeg har selv savnet de drabelige kampe med Danmarks mest velgørende fodboldhold. Jeg har savnet gutterne, og jeg har savnet at spille fodbold.

Jeg har savnet de mange timer hver eneste uge med ”mine fodbolddrenge”, træningen, kampene, sammenholdet og oplevelserne med dem.

Jeg kommer i år til at savne de mange fodboldstævner i udlandet, i Danmark og lokalt i Favrskov. Der findes ikke noget bedre end stemningen til en hel weekend med masser af fodbold, glade drenge og piger på fyldte baner, sammenhold og masser af gode oplevelser.

Sådan er der helt sikkert mange, der har haft det. Om det er fodbold, håndbold, badminton, tennis, svømning, karate eller en helt anden idræt.

Nu er vi heldigvis så småt ved at komme i gang igen, og der findes mange kreative løsninger på de retningslinjer, vi naturligvis skal følge. Glæden er stor, og den bliver endnu større, når vi ”åbner helt op”.

Men der er naturligvis en regning for rigtig mange foreninger, som risikerer at blive klemt på økonomien. De har desværre været nødsaget til at aflyse store stævner og arrangementer, som hvert år giver en masse gode oplevelser for mange tusinde børn, unge, voksne og ældre, OG som giver dem en økonomisk indsprøjtning. Den økonomi mangler rigtig mange foreninger. Det giver mange bekymringer hos vores lokale frivillige ildsjæle, som dag efter dag, måned efter måned, år efter år giver tusindvis af timer til foreningslivet til glæde og gavn for rigtig mange mennesker.

Mit håb er, at regeringen tager det alvorligt og udvider puljerne til de frivillige og kulturelle foreninger, som er så vigtige institutioner i det danske samfund – Foreninger skal sikres, så de kommer helskindet gennem denne krise og kan fortsætte det store arbejde, de gør hver eneste dag.

Kan vi lokalt i Favrskov på nogen måde hjælpe og understøtte vores lokale foreninger, så skal vi kigge på det og tage de udfordringer, de står med, meget seriøst – De frivillige ildsjæles arbejde og indsats for vores mange lokale medlemmer skal ikke rammes af ”Corona” – Foreningslivet lever, og det skal det blive ved med.

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.PingvinNyt holder ikke ferielukket

PingvinNyt holder ikke ferielukket

Hadsten-Pingvinnyt bliver løbende opdateret døgnet rundt som sædvanligt - måske i et lidt langsommere tempo. Men send til os, som du plejer, så tager vi os af det ... læs mere
Så blev det også ferie tid ved KE!

Så blev det også ferie tid ved KE!

KE EL installations A/S ønkerr alle en god ferie ... læs mere
Fund af aflatoxin i Änglamark ØKO Brune ris hos COOP

Fund af aflatoxin i Änglamark ØKO Brune ris hos COOP

Nordic Food Partners A/S tilbagekalder Änglamark ØKO Brune ris, grundet forhøje værdier af Aflatoksin i produktet Tilbagekaldte fødevarer, Publiceret: 3. juli 2020 ... læs mere
Politiet opfordrer: Stop med at dele seksuelt krænkende video

Politiet opfordrer: Stop med at dele seksuelt krænkende video

Politiet opfordrer til, at man ikke deler en udenlandsk video med to cirka 10-årige drenge, der har seksuel omgang med hinanden ... læs mere
Udrykningskøretøjer risikerer ikke længere uretmæssige stærekassebøder

Udrykningskøretøjer risikerer ikke længere uretmæssige stærekassebøder

Rigspolitiet har fundet en løsning for stærekassebøder, så førere af brandbiler, ambulancer og andre udrykningskøretøjer ikke uretmæssigt får bøder tilsendt efter en udrykningskørsel ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Narkokørsel i Hadsten

Narkokørsel i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Annonce : Sommersalg i XL-BYG med alt til Grill og Terrasse

Annonce : Sommersalg i XL-BYG med alt til Grill og Terrasse

Se det MEGA store udvalg hos GADEBERG XL i Hadsten ... læs mere
annonce  : V sælger og monterer PLÆNEklipperROBOTTER

annonce : V sælger og monterer PLÆNEklipperROBOTTER

Få den bedste rådgivning og service på 4010 6301 og vi glæder os til at se dig hos Elite Service i Hornslet ... læs mere
Nye kartofler og friske røde jordbær i Selling

Nye kartofler og friske røde jordbær i Selling

Jordbær kan du selv plukke da Jens Torp og hans kone har meget travlt ... læs mere
NY FACADE

NY FACADE

Har du benmærket den nye facade på Kommune Kontoret på Egevej i Hadsten ? ... læs mere
Jobinformationsmøde hos politiet i Aarhus

Jobinformationsmøde hos politiet i Aarhus

Mød os og få et indtryk af politiets uddannelser og hverdagen i politiskjorten. Ridderstræde 1, 8000 Aarhus Mandag 24. august kl. 19.00 - 21.00 ... læs mere
Loading...