|

FORFATTER FRA HADSTEN MED DEBUTROMAN

Eigil Jacobsens debutroman – fortalt frit fra leveren – er ikke for sarte sjæle, men den er forfriskende godt skrevet; flabet og morsom.
Krænkelsesapostlene kan godt spidse blyanten, men læs nu bogen færdig først…

DEBUTROMAN

Læst af Kurt Villy Svendsen

 

74-rige Eigil Jacobsen, Hadsten – ejer af Pingvinnyt og i daglig tale kaldet ”Le Papa Pingouin” – sprang forleden ud som forfatter og debuterede med romanen “Livet er ikke for de kuede”

Her på heden er bogen slugt i to mundfulde, og sikke et par skefulde. Jeg blev godt underholdt. Flot debut efter min mening.

Flere gange kluklo jeg undervejs, og på adskillige sider satte jeg mit lille kendemærke – et smilende ansigt – til tider med et løftet øjenbryn.

Ikke som en misbilligelse, men som et anerkendende nik til Eigils evne til at spidde alle de krænkelsesparate, bedrevidende naragtigheder, hvoraf mange skynder sig at blive forargede på andres vegne.

Et godt eksempel som nævnes, er den sørgmodige, bedrevidende og selvhøjtidelige rektor på Handelsskolen i København, der straks bøjede af overfor kritik af sangen om den unge, blonde, danske pige, og forbød den på anstalten, men eksemplerne er desværre legio.

Jeg bed også mærke i alle de forfærdelige, tungevridende og i virkeligheden intetsigende titler, såvel det arbejdende folk som (især) den højt akademisk uddannede nutildags slæber rundt på.

Jeg er glad for, at min gamle uddannelse som radiotelegrafist fra Svendborg Navigationsskole nu er lagt i graven, for gad nok vide, hvad jeg ellers ville have heddet i dag?

Men nu er jeg kommet til at holde af Eigil Jacobsens hovedpersoner, Spiegelmann, thyboen, Pierre (den stakkels, forelskede svans), Morten med Jacobs-stigen og alle de fortrinligt fortalte afstikkere til Langeland via både Svendborgsund samt Tåsinge og minsandten Siø tilsat rundturene i såvel Thy som hovedstaden med omegn.

Desuden elsker jeg simpelthen besøgene i værtshuset ”Røvhullet” og de indlagte samtaler med fed dialekt.

Tvekønnede, demigirls, genderfucks og ganske normale bøsser, og hvad Eigil ellers beriger sproget med, er godt sete eksempler på det glade vanvid, der nu om stunder plager moderne mennesker, som kræver at de bliver hørt, og at der tages hensyn til netop deres specielle afart.

Det værste er, at mange moderne politikere opfatter alle disse gruppers krav som rimelige.

Alt andet vil naturligvis være i strid med menneskerettighederne.

Og så er det særdeles godt fundet på – og skønt – med de små tilbageblik på urmennesket liv og dagligdag. Det sætter det hele i perspektiv.

Det er en herlig bog med en spændende, letflydende handling – og faktisk med ”happy end”, hvis det udtryk går an. Jeg morede mig som nævnt kosteligt.

Måske manglede der en enkelt bagbordsindianer, men vil du – kære læser – have et godt og ind imellem svedent grin, kan bogen anbefales.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Husker du skygge, solhat og solcreme på solferien?

Husker du skygge, solhat og solcreme på solferien?

9 ud af 10 danskere følger mindst ét af de tre solråd, når de rejser sydpå, men kun 1 ud af 10 husker både skygge, solhat og solcreme. Det viser en ny rundspørge fra Kræftens Bekæmpelse ... læs mere
DYRLÆGE PÅ FLYVERBENZIN...

DYRLÆGE PÅ FLYVERBENZIN…

Følg dyrlæge K. E. Pedersens dagligdag i Hadsten under besættelsen. I dagens afsnit kommer dyrlægen godt op at køre ... læs mere
Mageløs arrogance fra landets statsminister!

Mageløs arrogance fra landets statsminister!

”Der er ikke noget at komme efter” – ifølge statsminister Mette Frederiksen ... læs mere
Samsø Tekniske Museum holder flyttedag

Samsø Tekniske Museum holder flyttedag

Samsø tekniske Museum flytter nu fra sine hidtidige lokaler i det tidligere Austin Museum og indleder et tættere samarbejde med et feriecenter og en campingplads på øen ... læs mere
UD I NATUREN (81)

UD I NATUREN (81)

Juni, den første sommermåned, takker nu af 😊Rent vejrmæssigt har det været på det jævne med både regn og sol og mon ikke vi fortsat har mange skønne sommerdage i vente ... læs mere
EN DYRLÆGE KOM TIL BYEN

EN DYRLÆGE KOM TIL BYEN

Nogle af Pingvinnyts læsere husker sikkert dyrlæge K. E. Pedersen. Dyrlægen lærte byen at kende gennem barbersalonen i Østergade7 ... læs mere
”Aftale på beskæftigelsesområdet må ses som et tillidsbrud til jobcentrene”

”Aftale på beskæftigelsesområdet må ses som et tillidsbrud til jobcentrene”

Ikke overraskende er Kommunernes Landsforening negativt indstillet til den nye politiske aftale omkring jobcentrenes fremtidige rolle ... læs mere
KUNSTEN AT GJØRE PENGE – 7. del – 27. juni

KUNSTEN AT GJØRE PENGE – 7. del – 27. juni

PingvinNyt.dk hjælper dig til øget velstand i disse urolige økonomiske tider med P.T. BARNUMs nyttige bog, der giver ”GODE RAAD OG VINK TIL AT SKABE SIG EN FORMUE” ... læs mere
”Der er ingen grund til at være næsvis…”

”Der er ingen grund til at være næsvis…”

Har Netto i Hadsten ansat personale fra serviceteatret Café Kølbert? Eller medvirkede vi mon en optagelse til ”Skjult kamera”? ... læs mere
Om hastighedsopgraderingen og sporfornyelsen Aarhus-Langå

Om hastighedsopgraderingen og sporfornyelsen Aarhus-Langå

Banedanmark hastighedsopgraderer strækningen mellem Aarhus og Langå og etablerer i den forbindelse tre nye vejbroer til erstatning af overkørslerne i Haarvadbro, Lerbjerg og Laurbjerg ... læs mere
Loading...