|

Fra kjolefabrik til STEM-ingeniører

Vi har modtaget følgende indlæg fra Allan Tarp, Grenå, Kandidat til Regionsrådet på liste Q

 

Allan Tarp, regionskandidat (Q)

Job til alle kvinder i Hadsten, sagde A. Chr. Jensen, da han grundlagde Hadsten Kjolefabrik. Hver 2. dreng som 22årig STEM-ingeniør, siger sønnesønnen så nu. Hvis tilpas mange til regionsvalget stemmer på liste Q, afskaf tvangsklasser, Allan Tarp.

Så glem partifarven, og lad os i fællesskab give drengene en chance ved at afskaffe tvangsklasser, hvor de unge tvinges til at følge årgangen fra 7. klasse. Hvilket går ud over drengene, der er to år bagud i modenhed. Da Sønderjylland var preussisk, blev drenge da også konfirmeret to år efter pigerne.

Tvangsklasser betyder, at der i gymnasiet går dobbelt så mange piger som drenge, der kæmper for bare at bestå. Så det er primært piger, der flytter ind til universitetsbyerne og besætter landets embeder, medens mange drenge lades tilbage som ufaglærte i Udkantsdanmark. Vi mangler derfor teknisk arbejdskraft på alle niveauer, fra faglærte til ingeniører.

Tvangsklasser kan heldigvis afskaffes med §25a i den nye folkeskolelov, der siger ’Undervisningen kan organiseres i hold inden for den enkelte klasse og på tværs af klasser og klassetrin.’

Så vejledt af regionen kan kommunerne nu oprette 4årige highskoler fra 7. klasse, der byder den unge velkommen med agtelse: ’Alle har et talent, og vi skal nu i fællesskab finde og udvikle dit personlige talent gennem daglige lektier i selvvalgte boglige eller praktiske halvårshold. Sammen med lærere, der kun underviser i ét fag, så dit identitetsarbejde støttes af høj faglighed. Og som giver dig ros for at have talent, eller for at have mod til at prøve kræfter med noget nyt og ukendt, som fx håndværk eller tysk, et vigtigt eksportsprog.’

Den unge oplever så en skoledag med 6 forskellige valghold, valgt efter interesse eller nysgerrighed. Og som erstattes af nye hold hvert halve år. Og med et løfte om godkendelse, hvis man opnår mindst 70% af de points, der gives for fremmøde, aflevering, delprøver mm.

Drengene trives, da de kan vælge mellem praktiske og boglige hold. Og være sammen med piger fra andre aldersgrupper, men med samme interesse. Med halvårshold kan matematik også tilbydes på gymnasialt niveau. Så efter at have afdækket og udviklet det personlige talent, vil drengene kunne få en 2 eller 4årig teknologi- eller ingeniør-eksamen på et af de nye decentrale STEM-akademier, som regionen forhåbentlig vil oprette med henvisning til regional vækst og udvikling. I udlandet anses STEM-fagene, Science og Technology og Engineering og Mathematics, for at være selve grundlaget for national vækst. Og som 22årige STEM-ingeniører kan drengene så levere den finansiering, der kan bevare velfærden og sænke skatteprocenten samtidigt.

Og hvorfor ikke placere det første STEM-akademi i den kommune, der har stemt for at give drengene en reel chance ved fra 7. klasse at afskaffe tvangsklasser og indføre daglige lektier i selvvalgte boglige eller praktiske halvårshold?

Allan Tarp

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Nielstrup Museum er på banen igen.

Nielstrup Museum er på banen igen.

Vi har åben, hver Onsdag & Søndag fra den 16-6 til 1-9- 2021 ... læs mere
2 indbrud i Favrskov

2 indbrud i Favrskov

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Hadsten Håndbolds store årsmøde

Hadsten Håndbolds store årsmøde

Bjarne Frislev blev førstevalget til FØRSTEHOLDET ... læs mere
Informationsmøde for kommende byrådskandidater

Informationsmøde for kommende byrådskandidater

Mødet holdes enten i Hinnerup eller Hammel.   ... læs mere
Pas på i solen og støt kræftsagen

Pas på i solen og støt kræftsagen

Vidste du, at du med dit køb af solcreme kan støtte kræftsagen? ... læs mere
Kampen for skolen – fra 1849 til 2021

Kampen for skolen – fra 1849 til 2021

Af Birgit Liin, borgmesterkandidat og medlem af Favrskov Byråd for Venstre ... læs mere
PRESSEMEDDELELSE  

PRESSEMEDDELELSE  

BYRÅDSKANDIDAT GENOPSTILLER IKKE TIL REGIONSRÅDSVALG ... læs mere
Morrismanden nåede ikke at blive færdig

Morrismanden nåede ikke at blive færdig

Af Redaktør Jørgen Kjær - Hadsten ... læs mere
Spirituskørsel

Spirituskørsel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Sådan sorterer Mette sit affald

Sådan sorterer Mette sit affald

Affaldssortering bør være lige så naturligt som at købe ind, mener Mette Sørensen, der selv sorterer sit affald grundigt ... læs mere
Alt det der gør dit hjem trygt og sikkert

Alt det der gør dit hjem trygt og sikkert

Beskyt dit hjem bedre mod indbrud ... læs mere
Loading...