|

FREJA ERIKSEN: IT’S TIME – FOR A SUSTAINABLE WORLD Ny CD planter et træ i en ny Folkeskov pr. solgt CD.

Albumreleaise den 6.november 2020

 Med de bare fødder solidt plantet på den jord hun synger om, er Freja Eriksens nye album en dybsindig og storslået folk-pop refleksion om bæredygtighed, fællesskab og hendes egen plads på kloden. En lille celle i organismens fællesskab. I en verden med konstante anklager om klimaskam og CO2-aftryk, er Freja Eriksens aktuelle album et frisk pust..

Et frisk pust med en målrettet påmindelse om samhørighed mellem mennesker. Freja Eriksen mener nemlig, at mennesker er tæt forbundet både med hinanden som unikke celler og med vores kollektive krop – Jorden. Og det er ikke grebet ud af den blå luft.

– Fra mit erhverv som læge med speciale i klinisk biokemi ved jeg, at organismer kun fungerer, når deres celler lever i samhørighed med hinanden. F.eks. er vores vores krop opbygget af organer, der igen er opbygget af celler, og som celler kan vi være med til at skabe sundhed i det organ, vi er en del af, hvad end det er i vores familie, vennekreds, på vores arbejdsplads eller som mennesker på jorden. Samtidig kan vi kun bidrage optimalt, hvis vi trives som individer, siger Freja Eriksen.

Netop denne forståelse af organismers samhørighed er grundlæggende for albummets ni numre. Som titlen antyder, er sangene centreret omkring et ønske om en bæredygtig verden, men Freja Eriksens forståelse af bæredygtighed rækker langt ud over klimaforandringer og FNs Verdensmål. Hun påpeger en nødvendighed for at skabe et bæredygtigt fællesskab, hvor enhver celle og organisme er en vigtig brik i det store billede.

På numrene ”Love Revolution Arise”, ”It’s Time” og ”Together We Stand” understreger Freja Eriksen vigtigheden af, at vi som menneskehed står sammen. I stedet for at løfte pegefingeren, kalder hun i førstesinglen ”Love Revolution Arise” sine medmennesker sammen med et næsten hviskende og empatisk ”I’m calling my people” efterfulgt af sagte harpespil. Samtidig skaber hendes konstante brug af ”we” en stærk og opløftende forbindelse til både lytteren og til verden. Videre går det over stok og sten på ”Shine”, ”Swim the Sea”, ”My Job” og ”Spread Your Wings”, som også udforsker individets betydning i den store helhed.

Musikken tager budskabet tilbage til naturen
Det musikalske akkompagnement tager lytteren med ud i den natur, som Freja Eriksen gerne vil passe på. Alle numrene er folk-pop med et keltisk præg, der skaber associationer til en vild og utæmmet natur, alt imens Freja Eriksens vidtrækkende stemmeleje tager lytteren med helt op og flyve.

Dermed understøtter musikken, med både strygere og harpe, Freja Eriksens lyrik, hvor netop naturen, jorden og det bæredygtige fællesskab er i centrum, og musikken afspejler på én gang jorden og individets omfattende urkræfter, men også samspillets skrøbelighed.

– Der findes et fænomen, der kaldes The Overview Effect, som er noget nogle astronauter får, når de oplever Jorden set fra rummet for første gang. Jorden forekommer skrøbelig, men samtidig er alle menneskelige grænser visket ud – det er bare én forenet jord. Det er sådan jeg forstår verden, og jeg føler mig dybt forbundet med både den og med andre levende organismer, siger Freja Eriksen.

Freja Eriksen håber, at albummets tekster og musik kan være med til at skabe en lignende følelse for lytteren, og at hun kan bidrage med at minde andre mennesker om den uendelige skaberkraft, der findes i ethvert individ, med henblik på at skabe en bæredygtig verden, alle kan trives i.
Og for at støtte os alle sammen i at trives, også på længere sigt, vil Freja for hver CD hun sælger donere et træ via the Growing Trees Network Foundation.

Kom til online releasekoncert:
Freja Eriksen holder online albumrelease koncert fredag den 6. november kl. 20.00 på hendes facebookside.

Growing Trees Network Foundation:
Der vil være mulighed for at donere til koncerten og for hver donation eller solgt CD, donerer Freja et træ til en ny Folkeskov via Growing Trees Network Foundation.
Lars Heiselberg Vang Jensen, formand for Growing Trees Network Foundation udtaler: ”Frejas fokus på vigtigheden af organismers samhørighed giver naturligt anledning til at tænke på vigtigheden af renere luft og rent drikkevand. Vores krop består af cirka 60% drikkevand og babyer optil 65% vand helt ned på celleniveau. Folkeskovene plantes over vigtige drikkevandsmagasiner som hjælp til rent drikkevand i fremtiden samtidigt med at træerne fungerer som CO2-støvsugere og giver levesteder til dyr. Vi kender Freja som en skøn sjæl som nu i lang tid flittigt har støttet op om Folkeskovenes sag frivilligt med sin ildhu, og hendes smukke nærværende sange til indvielser af nye Folkeskove.

Om Freja Eriksen:
1998-2004: Medvirket i diverse musicals bl.a. med hovedroller på Århus Teater og Det Kgl. Teater.
2008: Udgav EP’en “Out of My Hands”.
2006: Opvarmede for Boney M.
2008: Uddannet på Complete Vocal Institute.
Siden 2006: Optrådt på diverse spillesteder.
2013: Blev færdiguddannet som læge og har siden arbejdet på intern medicinske afdelinger, neurologiske afdelinger samt i psykiatrien og almen praksis indtil hun fandt sin vej inden for klinisk biokemi, hvor hun til daglig arbejder som PhD-studerende på Hvidovre Hospital.

Trackliste:

1. Love Revolution Arise
2. The Seed of Life
3. Shine
4. Swim the Sea
5. It’s Time for a Sustainable World
6. Our Present
7. Our Job
8. Spread Your Wings
9. Together We Stand

Yderligere information:
http://www.frejaeriksen.com
https://www.facebook.com/frejaeriksen

Freja Eriksen
Email: info@frejaeriksen.com Mob. 26796155

Til journalist brug: er vedhæftet link til de to musikvideoer, billeder og sangene fra albummet.

https://www.dropbox.com/sh/6s47wd6vpld9yf3/AAAo8urtl1V72RKuLSr07N5ma?dl=0

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Vil du være årets første millionvinder?

Vil du være årets første millionvinder?

Kræftens Bekæmpelses nye STØTTELOTTERI ... læs mere
Har du handlet her :

Har du handlet her :

Virksomhed ransaget – ejer sigtet for bedrageri ... læs mere
Imponerende ”jubilæum”!

Imponerende ”jubilæum”!

Ikke færre end 500 gange har Tove Skipper imponeret PingvinNyts læsere med sine fantastiske naturbilleder ... læs mere
UD I NATUREN (2)

UD I NATUREN (2)

På en dag hvor snedækket fortsat prydede landskabet. Turen går til Lysnet, et markant højdedrag på grænsen af Favrskov og Randers Kommune ... læs mere
Pressemeddelelse - Først fra 2023 skal østjyder sortere i 10 fraktioner

Pressemeddelelse – Først fra 2023 skal østjyder sortere i 10 fraktioner

Gennem et godt samarbejde har fire østjyske affaldsselskaber nu en fælles køreplan, som skal gøre over en halv million kunder klar til at sortere i 10 fraktioner fra 2023 ... læs mere
Nybolig kigger i krystalkuglen for 2021

Nybolig kigger i krystalkuglen for 2021

Dagligstuen er blevet et hjemmekontor | Livet som pensionist stiller nye krav til din bolig ... læs mere
Vintervedligehold

Vintervedligehold

Vi hjælper både ERHVRV og PRIVATE når vinteren er over os - fortæller entrepenør Ole Sørensen fra Holkjærgård ... læs mere
Venstre ligner mere og mere en lilleput i Folketinget!

Venstre ligner mere og mere en lilleput i Folketinget!

Meningsmålingerne sender partiet i én retning: Nedad? ... læs mere
Bil udsat for hærværk i Laurbjerg

Bil udsat for hærværk i Laurbjerg

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
KvægNYT:

KvægNYT:

Webinar om arbejdssikkerhed, Lov om Dyrevelfærd, vitamin- og mineraltildeling ved non-GM ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Tema: Børnebøgernes digitale verden ... læs mere
Loading...