|

Frygtet ulv er kommet over grænsen til Danmark

i Nordtyskland har den trukket et blodigt og skræmmende spor

Poul Erik Andersen -Den Korte Avis 

 

Fårene gispede efter vejret gennem luftrøret med blodet dryppende ud af halsen.

Sådan lyder en fåreavlers beskrivelse i Jyske Vestkysten, efter at to af hans får havde fået revet struben over som følge af ulveangreb.

Nu ligger det efterhånden fast, at det er en berygtet tysk dræberulv, der er løs i Vestjylland.

Det er mere eller mindre blevet fastslået, efter at en DNA-test netop har bekræftet, at de to får, der den 5. januar i år blev fundet på vardekanten med struben revet itu, var blevet angrebet i en blodrus af ulven med koden GW1430m 

Men der er dog en anelse tvivl om ulvens identitet:

”Kvaliteten af prøven tillod ikke en præcis individbestemmelse. Men det, vi så af resultatet, tyder på, at det kunne være GW1430m,” siger Kent Olsen, videnskabelig chef ved Naturhistorisk Museum, til Jyllands-Posten.

En berygtet dræber i Nordtyskland

Den pågældende ulv er i forvejen berygtet blandt fåreavlerne i Ditmarsken i delstaten Schleswig Holstein lige syd for den danske grænse.

Her begyndte den at husere fra midten af november og til og med midten af december sidste år med over 50 skambidte og døde får på samvittigheden.

Frygten for ulvens hærgen var så voldsom, at man ifølge den tyske TV-station, NDR, for en sikkerheds skyld lukkede skovbørnehaven ”Wald Kindergarten Christianslust” i Ditmarsken.

Den blev ført genåbnet, efter der var rimelig sikkerhed for, at den pågældende ulv enten i slutningen af december sidste år eller i begyndelsen af januar i år var gået nord på og nu befandt sig i Danmark.

Den tyske miljøminister blev mødt med 45 døde får

Under et møde med fåreavlerne i Ditmarsken den 19. december sidste år blev den tyske miljøminister, Jan Philip Albrecht (De Grønne) mødt af ikke blot 250 rasende fåreavlere, men også med en parade med 45 døde får.

Får, der var blevet ofre for den ulv, der nu efter alle solemærker at dømme befinder sig i Danmark.

En begivenhed tirsdag den 17. december illustrer klart, hvor anspændt situationen med den løsgående dræberulv var for områdets fåreavlere.

Da miljøministeriets veterinærkontrol skulle bese en fåreflok i Friedrichskoog, blev de følge ministeriet ikke blot overfuset, men også forhindret i at forlade stedet og måtte ringe til politiet for at få hjælp.

Ifølge Miljøministeriet er det blevet besluttet, at der ikke mere skal undersøges dyr fra denne fåreavler – af frygt for angreb. Ministeriet vil også at rådgive politiet om, hvordan ansatte kan beskyttes mod den slags situationer i fremtiden, skriver NDR.

Det tyske miljøministerium har nu bevilget to millioner euro eller små 15 millioner kroner til etablering af ulvehegn i håb om på denne måde at dæmpe gemytterne i Ditmarsken.

Ulven er ikke i den danske natur, men hos de danske landmænd

Men nu er den berygtede ulv altså i Danmark, hvor et halvt hundrede får i Vestjylland i løbet af januar og februar er blevet dræbt og skambidt af en såkaldt formodet ulv, der er gået amok i blodrus.

Men landmændene må ikke forsvare deres får mod angreb og lidelser og skyde det blodtørstige skadedyr. Det har EU bestemt og dikteret, og de danske myndigheder bøjer lydigt nakken.

Når DNA-prøverne efter de sidste par måneders blodige angreb på sagesløse og forsvarsløse får på et tidspunkt dukker op, vil vi få syn for sagen om, hvorvidt der er tale om en eller flere ulve.

Tilbage står, at der i Danmark og heller ikke i Vestjylland er så store ubeboede områder, at ulve kan leve her.

Tværtimod er fakta, at ulven eller ulvene holder til, hvor de kan angribe og skambide husdyr i deres blodrus.

I den forbindelse er det i øvrigt underligt, at diverse dyreværnsforeninger ikke har slået alarm over de grusomme og smertefulde lidelser, de vestjyske får udsættes for af blodtørstige ulve.

Af en eller anden grund opretholder de ellers så emsige dyrevenner og deres organisationer en larmende tavshed.

Læs også

https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/berygtet-ulv-mistaenkt-for-angreb-i-danmark/8017982 https://jv.dk/artikel/naturstyrelsen-bekr%C3%A6fter-f%C3%B8rste-ulveangreb-i-varde-kommune https://www.ndr.de/nachrichten/schleswig-holstein/Wolf-GW1430m-hat-Schleswig-Holstein-wohl-verlassen-,wolf4218.html

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Sandheden om lavdosis CT-scanning i Silkeborg

Sandheden om lavdosis CT-scanning i Silkeborg

Af Christian Møller – Nielsen, Landsbækvej 90A, Hammel Regionsrådsmedlem(V), fhv. lægefaglig direktør i Hospitalsenhed Midt ... læs mere
FAVRSKOV KAN HENTE 178 MLLIONER KRONER

FAVRSKOV KAN HENTE 178 MLLIONER KRONER

Af Ken Richter, Hejrevej 12, 8382 Hinnerup ... læs mere
Nyt fra Hadsten Skakklub

Nyt fra Hadsten Skakklub

af Sten Bo Andersen, formand ... læs mere
Er fagbevægelsen da blevet helt gakke-lak?

Er fagbevægelsen da blevet helt gakke-lak?

Nu har heksejagten også indfundet sig i den samlede fagbevægelse… ... læs mere
DA KVALITET VAR EN SELVFØLGE...

DA KVALITET VAR EN SELVFØLGE…

Kurt Villy kom kortvarigt i knibe, men endte alligevel med ikke at klokke i det ... læs mere
Drenge knuste ruder på skole

Drenge knuste ruder på skole

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Snerydning og saltning

Snerydning og saltning

Kommunen salter og rydder sne på de offentlige veje, stier og pladser, når det er vinter i perioden fra 15. oktober til 20. april ... læs mere
Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
Spærret vej i Hadsten

Spærret vej i Hadsten

Broen, som ligger tæt på Den jydske Haandværkerskole og fører Skovvej over Randersvej i Hadsten, skal rives ned og erstattes af en ny bro, der forbedrer trafiksikkerheden ... læs mere
Loading...