|

Genåbning af indendørs idræt:

Kommuner forlænger sæsonen

 

KL og de store idrætsorganisationer opfordrer fortsat til at forlænge sæsonen for de faciliteter, der danner ramme om den indendørs idræt. Mange kommuner har allerede handlet på opfordringen.

I dag kan foreningerne igen slå dørene op til indendørs idræt efter længere tids nedlukning på grund af corona-restriktioner. I hvert fald for børn og unge under 18 år og voksne over 70. Alle andre må væbne sig med tålmodighed frem til den 6. maj, hvor der efter planen åbnes for resten af befolkningen.

Genåbningen af indendørs idræt er som udgangspunkt en rigtig god nyhed. Udfordringen er bare, at foråret nu er så langt henne, at den normale sæson for de indendørs idrætter lakker mod enden eller helt er slut.

Derfor opfordrede Danmarks Idrætsforbund (DIF), DGI, DFIF og KL allerede i februar kommunerne til at forlænge sæsonen for relevante faciliteter, så idrætsforeningerne kunne nå at få gang i aktiviteterne på den anden side af en genåbning og fastholde flest mulige børn, unge og voksne i de lokale foreninger. En opfordring, som er blevet taget godt imod op til genåbningen.

”Det er meget positivt, at så mange kommuner har valgt at forlænge sæsonen for de indendørs idrætsfaciliteter og dermed giver foreningerne mulighed for at aktivere deres medlemmer igen nu og her. For hvis de først får muligheden til efteråret, når indendørssæsonen starter op igen, så risikerer vi jo, at endnu flere medlemmer falder fra. Og det kan få konsekvenser for deres mentale og fysiske sundhed”, siger Morten Mølholm, administrerende direktør i DIF.

Vintersport om sommeren

En af de faciliteter, der er dyrest at holde åben i længere tid, er skøjtehallerne. Alligevel kan mange foreningsmedlemmer i ishockey- og skøjtesporten se frem til at komme på is resten af foråret og endda hen over sommeren enkelte steder.

Indtil videre har 12 ud af landets 17 kommuner med skøjtehaller nemlig godkendt en sæsonforlængelse, og dermed får idrætsforeningerne mulighed for at aktivere deres medlemmer, som ikke har haft is under skøjterne siden den 16. december. Noget, der naturligvis skaber glæde i Dansk Skøjte Union og Danmarks Ishockey Union.

”Vi er enormt ydmyge og glade for den respons, vi har fået på vores kommunale henvendelser. Adskillige borgmestre og kultur- og fritidsforvaltninger har været imødekommende og forstående, og det gør nu, at vores udøvere kan komme tilbage på isen. At vi kan træne og spille ishockey de kommende måneder og flere steder sågar sommeren over gør jo, at vi kan indhente noget af det tabte efter at have været helt ude af hallerne siden slutningen af sidste år”, siger Ulrik Larsen, direktør i Danmarks Ishockey Union.

Også i DIF har man noteret sig den positive udvikling inden for ishockey- og skøjtesporten, som kommer mange foreningsmedlemmer til gode. Det samme gør sig gældende for sæsonforlængelser af idrætshaller og svømmehaller og forbundet opfordrer derfor alle landets kommuner til at holde relevante faciliteter åbne for indendørs idræt generelt.

FAKTA OM GENÅBNINGEN AF INDENDØRS IDRÆT:

 • Indendørs idræt på tværs af alle idrætter er tilladt for børn og unge under 18 år (t.o.m. 17 år) og for voksne over 70 år.
 • For børn og unge til og med 18 år gælder et forsamlingsforbud på 25 personer. Der er ikke krav om coronapas.
 • For voksne over 70 år gælder et forsamlingsforbud på 10 personer. Der er krav om coronapas.
 • Næste fase af genåbningen er planlagt til den 6. maj, hvor det forventes, at også voksne over 18 kan mødes og træne i indendørs foreningsregi.
 • Professionel idræt er fortsat undtaget fra restriktionerne.

KONTAKT FØLGENDE FOR INTERVIEW, BAGGRUNDSVIDEN OG CASES.

 • Morten Mølholm Hansen, direktør for DIF: Tlf. 21663774
 • Lasse Lyck, PA-konsulent i DIF (idrættens fysiske rammer): Tlf. 24904126
 • Mariann Vasbo, næstformand og presseansvarlig i Dansk Skøjte Union: Tlf. 27258054.
 • Ulrik Larsen, direktør i Danmarks Ishockey Union: Tlf. 20469541
 • CASERødovre Skøjtehal
  – Fie Aagaard, formand i Rødovre kunstskøjteløb:  Tlf. 812902 84
  – Camilla Rørth, formand i Rødovre Ishockey: Tlf. 27282120
Om Danmarks Idrætsforbund
 
Danmarks Idrætsforbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

43 26 26 26
http://www.dif.dk

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 9.000 idrætsforeninger og knap 2 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.K: Tid til Tryghed i Favrskov

K: Tid til Tryghed i Favrskov

Af Lars Storgaard, 2. viceborgmester (K), Ulstrup og Niels Christian Selchau-Mark, byrådskandidat (K), Kollerupvej 2b, 8370 Hadsten ... læs mere
Indbrud i Selling

Indbrud i Selling

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HSK meddeler at holdopstillingen er på plads nu

HSK meddeler at holdopstillingen er på plads nu

Morten Bisgaard spiller fortæller tidligere formand Gert Jensen HSK ... læs mere
17.000 satte huset til salg i 1. kvartal:

17.000 satte huset til salg i 1. kvartal:

Halvdelen blev solgt i løbet af to måneder ... læs mere
En jubi-fest med modige børn og flot udsmykning

En jubi-fest med modige børn og flot udsmykning

Høj sol over Østervangskolen - og forsinket fødselsdagsfest med mange fine indslag ... læs mere
Så syng da Thorsø......

Så syng da Thorsø……

Sommersang ved søen - så syng da Danmark lad hjertet tale…… ... læs mere
Tak skæbne!

Tak skæbne!

Det er i aften - mandag den 21. juni - at Danmarks ”skæbne” afgøres… ... læs mere
HSK `s 100 års Jubilæums reception

HSK `s 100 års Jubilæums reception

Fodbolden i Hadsten fylder 100 år ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: Bibliotekarer i bøger ... læs mere
Sukker i sækkevis

Sukker i sækkevis

Chauffør Kristian Mainz er vant til at agere "julemand". Her er han med sin store lastvogn. Foto: J. Kr. Søgaard ... læs mere
UD I NATUREN (26)

UD I NATUREN (26)

I dag kommer du med til Løjstrup Hovedgård beliggende mellem Laurbjerg og Langå - et dejligt sted med flot natur😊 ... læs mere
Loading...