|

Genbrugspladser holder fortsat lukket for private

Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at holde genbrugspladser lukket for private gælder stadig – også i Favrskov.

 

Genbrugspladser holder fortsat lukket for private
Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at holde genbrugspladser lukket for private gælder stadig – også i Favrskov.
Det gode forårsvejr og den ufrivillige hjemmekarantæne har formentlig fået mange til at gå i krig med ukrudtet i haven eller til at rydde op og smide ud. I samme takt stiger behovet for at aflevere affald på genbrugspladsen. Men private borgere må væbne sig med tålmodighed. Genbrugspladserne i Favrskov holder fortsat lukket på ubestemt tid.
– Vi følger de anbefalinger Kommunernes Landsforening (KL) og Sundhedsstyrelsen har sendt ud. Nemlig, at adgang til genbrugspladser for private ikke er en kritisk funktion, og at pladserne derfor ikke skal holdes åbne. Og vi åbner ikke, så længe at man fra regeringens side vurderer, at det udgør en smittefare, udtaler Søren Frandsen, bestyrelsesformand i Favrskov Forsyning, og tilføjer:
– En åbning vil formentlig sætte stort pres på pladserne. Og selvom vi nok kan begrænse antallet af kunder på genbrugspladserne, kan vi ikke kontrollere, hvordan det påvirker trafikken på vejene og længden på køen.
Behold dit affald derhjemme Lukningen af genbrugspladserne har desværre fået flere til at dumpe deres affald i naturen.
– Vi har selvfølgelig forståelse for den frustration det medfører, når man ikke kan komme af med sit affald på genbrugspladserne. Men vi opfordrer alligevel til, at man beholder sit affald derhjemme, og at man hverken smider affald i vejgrøfter, på P-pladser og andre steder i naturen eller brænder sit affald på privat grund. Selvom det er besværligt at opbevare affaldet, skal vi stadig passe godt på vores miljø, understreger Anders G. Christensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Favrskov Kommune.
I Favrskov Forsyning følger man naturligvis med i de offentlige udmeldinger og er løbende i dialog med KL og Dansk Affaldsforening vedrørende anbefalinger og retningslinjer for adgang til genbrugspladser.
Bestyrelsesformanden i Favrskov Forsyning og formanden for Teknik- og Miljøudvalget i Favrskov Kommune appellerer til, at centrale myndigheder får koordineret, således at der ikke er forskel fra kommune til kommune, om genbrugspladserne holder åbent eller ej.
Find hjælp hos en lokal vognmand eller udnyt haveaffaldet i egen have Er mængden af haveaffald alligevel blevet for stor til at opbevare derhjemme, kan løsningen være at få hjælp af en lokal vognmand.
2
– Vi har hørt om grundejerforeninger, der selv har lejet en container ved en lokal vognmand. På den måde kan man både af med sit haveaffald, undgå smittefare og bidrage til at holde hjulene i gang i det lokale erhvervsliv, siger Sara Funch, direktør i Favrskov Forsyning.
En anden mulighed er at udnytte sit haveaffald i egen have. Hvis du beholder havens kviste og blade inden for hækken, skaber du også hjemsted og mere plads til flere forskellige arter, og bidrager dermed til biodiversiteten. Læs mere her: https://www.favrskovforsyning.dk/affald/udnyt-haveaffaldet-i-din-egen-have

Find mere information om corona-situationen i Favrskov Forsyning på: https://www.favrskovforsyning.dk/corona-situationen-seneste-nyt
Kontakt for yderligere oplysninger: Sara Funch, direktør i Favrskov Forsyning: 20 10 23 95 / safu@favrskovforsyning.dk Lone Bejder, projekt- og udviklingschef: 40 95 20 53 / lb@favrskovforsyning.dk Jens Drivsholm, driftschef: 22 57 13 37 / jedr@favrskovforsyning.dk

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Kære alle...

Kære alle…

Fra Hadsten Håndbold ... læs mere
Sandheden om lavdosis CT-scanning i Silkeborg

Sandheden om lavdosis CT-scanning i Silkeborg

Af Christian Møller – Nielsen, Landsbækvej 90A, Hammel Regionsrådsmedlem(V), fhv. lægefaglig direktør i Hospitalsenhed Midt ... læs mere
FAVRSKOV KAN HENTE 178 MLLIONER KRONER

FAVRSKOV KAN HENTE 178 MLLIONER KRONER

Af Ken Richter, Hejrevej 12, 8382 Hinnerup ... læs mere
Nyt fra Hadsten Skakklub

Nyt fra Hadsten Skakklub

af Sten Bo Andersen, formand ... læs mere
Er fagbevægelsen da blevet helt gakke-lak?

Er fagbevægelsen da blevet helt gakke-lak?

Nu har heksejagten også indfundet sig i den samlede fagbevægelse… ... læs mere
DA KVALITET VAR EN SELVFØLGE...

DA KVALITET VAR EN SELVFØLGE…

Kurt Villy kom kortvarigt i knibe, men endte alligevel med ikke at klokke i det ... læs mere
Drenge knuste ruder på skole

Drenge knuste ruder på skole

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Snerydning og saltning

Snerydning og saltning

Kommunen salter og rydder sne på de offentlige veje, stier og pladser, når det er vinter i perioden fra 15. oktober til 20. april ... læs mere
Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
Loading...