|

Goddag og farvel til et årti

Borgmester Nils Borrings Nytårstale

Nils Borring

Når vi runder et år – og denne gang et årti – af, sætter vi altid fokus på årets ord, hvad vi har googlet mest, og hvad der har præget årene. For mig er ordet ‘tryghed’ på hitlisten. Når vi er trygge, kan vi leve det gode liv, yde og folde os ud som de mennesker, vi er. Helt fra vuggestuen, skolen, arbejdspladserne og til eksempelvis vores flotte nye plejecenter Solhøj, hvor beboerne flyttede ind lige før jul.

Optimisme kunne være et andet ord på min liste. Et samlet byråd står bag budgettet, og det vidner om et velfungerende og samarbejdende byråd. Der er sat penge af til den nære service og til at imødegå et større pres på ældreområdet og handicap og psykiatri. I planerne står blandt andet også en ombygning af Tungelundskolen i Thorsø og et nyt idrætsanlæg i Søften.

Heldigvis er der også optimisme at spore hos andre. Renten er lav, beskæftigelsen høj og de private tiltag med Hadsten Centret og Temacentret i Hammel viser, at der er lyst til at udvikle og en god tro på fremtiden. Den tro har vi også i byrådet, og med nye kommende udstykninger i Lading, Hadsten, Laurbjerg og Hinnerup inviterer vi endnu flere til at få sig en adresse i Favrskov Kommune. Dog gik der lidt skår i glæden, da vi tidligere på året havde udsigt til et trinbræt i Laurbjerg, og nu er den mulighed gledet os af hænde. Vi må se, om der er bedre held med at finde vilje og penge til at geare rute 26 mellem Aarhus og Viborg til hverdagens udfordringer, så vores vigtige infrastruktur kan følge med.

Vi runder 2019 af med at være omkring 48.400 indbyggere i Favrskov Kommune, og nu kigger vi ind i et nyt årti, hvor en voksende andel af befolkningen er i senioralderen – det vil sige, at der er færre, der skal forsørge de flere. Derfor er det utrolig vigtigt, at vi fortsat har fokus på, at de unge mennesker skal have en uddannelse. Vi har brug for, at de unge vælger at uddanne sig, så vi i fremtiden har håndværkere, chauffører, ingeniører, sygeplejersker, pædagoger, lærere, jurister, gartnere og ekspedienter til at holde hjulene i gang. Børnene er vores fremtid, og vi skal gøre dem nysgerrige på at tilegne sig viden, brænde for noget og finde den uddannelse, der kan give dem en meningsfuld hverdag, hvor de kan folde sig ud.

Vi har også brug for den innovative tilgang, kreativiteten og nytænkningen, både når vi snakker om uddannelse og løsningsforslag på aktuelle udfordringer, eksempelvis klimaet. Netop klimaet kommer i den grad til at stå på vores fælles dagsorden i det næste årti, for der er behov for omtanke og nye veje. Vi har gang i flere skovrejsningsprojekter, og i år var vi igennem på TV2 med skovrejsning mellem Hadsten og Hadbjerg. Det handler om at passe på vores drikkevandsressourcer, og i tilgift får vi nogle bynære grønne områder.

Jeg håber, at vi fortsat vil kere os om hinanden i det nye årti, tage ansvar, yde og hjælpe hinanden med at skabe en ordentlig tilværelse. Det skaber nemlig tryghed, og så er jeg tilbage ved det ord, jeg indledte min tale med. Lad os tage trygheden med os videre – godt nytår til alle!

Nils Borring, borgmester i Favrskov Kommune

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Fastelavnsfest
22. feb. 2020

Fastelavnsfest

Litterær lørdagsquiz
29. feb. 2020

Litterær lørdagsquiz

Loading...

Socialdemokratiet elsker frikadeller

Socialdemokratiet elsker frikadeller

af Grethe Villadsen, Gitte Lynderup Lauritsen og Rikke Randrup Skåning ... læs mere
Bohave

Bohave

Til bolig, hobby og motion ... læs mere
Lyt til historien om Jyllands genfundne kongegrav

Lyt til historien om Jyllands genfundne kongegrav

PODCAST: En ny podcast fortæller om "Høj Stene" - en gammel kongegrav ved Vejerslev Skov i Favrskov ... læs mere
Erkendte 114 bedrageriforhold og skal nu 2½ år i fængsel

Erkendte 114 bedrageriforhold og skal nu 2½ år i fængsel

Foto: Østjyllands Politi En 34-årig mand fra Sjælland skal tilbringe de næste 2½ år i fængsel, efter han torsdag i Retten i Randers erkendte 114 gange at have snydt og bedraget tæt på lige så mange privatpersoner og i fire ... læs mere
annonce : VI SES TIL FASTELAVN I HADSTEN

annonce : VI SES TIL FASTELAVN I HADSTEN

Lørdag den 22.februar kl. 1030 på Hans Gadebergs Plads ... læs mere
Dansk Revision Cup 2020

Dansk Revision Cup 2020

Arrangeret af HSK FODBOLD ... læs mere
Indbrud i Ulstrup

Indbrud i Ulstrup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Favrskov Revyen 2020 - Nye toner

Favrskov Revyen 2020 – Nye toner

Løber af stablen fra den 25. til den 28. marts ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 455.

Ugens naturbilleder nr. 455.

I regn og blæst må naturbillederne ud. Februar er fortsat både mild og våd og det sætter sit præg alle vegne ... læs mere
DET HANDLER OM MERE END FORARGELSE

DET HANDLER OM MERE END FORARGELSE

Pamperiet har gyldne kår i dagens Danmark. Læs Ole Juuls desværre evigt aktuelle klumme ... læs mere
Loading...