|

Golfsporten er i fremgang – også i Hammel Golf Klub

Danmarks 186 golfklubber har 154.803 medlemmer ved udgangen af september 2020. Det er mere end 6.200 flere end på samme tidspunkt i 2019, og det er knap 2.000 flere end den hidtidige rekord fra 2012.

Denne positive udvikling kan også ses i den lokale golfklub – Hammel Golf Klub.

”De ekstraordinære omstændigheder på grund af Covid-19 har haft betydning for udviklingen, så er der tale om historiske tal for dansk golf” udtaler klubbens formand, Kim Bjerregaard, og fortsætter: ”I Hammel Golf Klub føler man sig bekræftet i alt det, golf kan, og at golf er en sport for hele Danmark”.
”Corona-krisen har skabt efterspørgsel efter sociale og fysiske aktiviteter, som kan dyrkes i et miljø med minimal smitterisiko. Og netop det, kan golf”.
”Den nylige udvikling understøttes også af undersøgelser, der viser, at der er mange mennesker derude, der er interesseret i golf, og at golf har kvaliteter til at appellere til stort set alle typer mennesker”.

Klubbens forskellige aktiviteter i 2020 for at tiltrække nye medlemmer generede ikke mindre end 185 nye golfspillere til Hammel Golf Klub, der nu nyder golfspillet på den smukke bane ved Frijsenborg Gods.

HGK Mentorordning
Som nyt prøvemedlem/medlem i en golf klub kan der være mange spørgsmål og få kendte ansigter. Derfor har Hammel Golf Klub etableret et Mentor Team til at byde nye kommende medlemmer velkommen, hvor det nye medlem kan få råd og vejledning af en etableret spiller til at komme i gang med golfsporten og HGK.

Hammel Golf Klub er beliggende i den lille oase mellem Hammel By og Frijsenborg Gods med dets tilknyttede store skovområder.
Banen byder medlemmer og gæster på alle golfens mangfoldige glæder – og små sorger. Anlagt i 1992/99 fremstår Hammel Golf Klubs bane som gennemtænkt, varieret og velplejet – og med længder fra 95 til 520 meter på de 18 huller, er der udfordringer for alle. Med brede fairways og bidende semirough snor banen sig mellem åbne vidder, kuperet terræn, og idylliske søområder. På det store baneareal ses større og mindre træer i smuk forening med flot anlagt buskads. Undervejs opleves velvalgt beplantning, flot trimmede greens samt et antal fairwaybunkers og naturligvis den til tider allestedsnærværende rough, der kræver opmærksomhed og overvejelser.

Efter en veloverstået runde står personalet i Café 19 klar med både mad og drikke ved bordene inden/udenfor, hvor man i en afslappet atmosfære kan “kommentere” runden og hygge med medspillere – og samtidig have muligheden for at nyde de flotte udslag på hul 1 og det fine indspil mod 18. green blot få meter fra Cafeområdet.

Men golfsportens sociale værdi strækker sig længere end til medlemskartoteket.
En golfklub er i stigende grad ramme om sociale og kulturelle aktiviteter, som det omkringliggende samfund har glæde af.
Restauranten kan måske bruges til jazzkoncert. Eller stisystemet omkring banen kan måske bruges til traveture, også for dem, der (endnu) aldrig har haft en golfkølle i hånden.

Golf gavner samfundsøkonomien
Golfspillere og golfklubber bidrager til vækst både lokalt og nationalt.
En golfklub er nemlig ikke kun en forening, men en lille virksomhed, der skaber arbejdspladser. For eksempel omsatte Hammel Golf klub i 2020 for 6 mill. og bidrog med 15 jobs.
Desuden bruger golfspillere tid og penge på at spille andre baner i landet. På den måde er golfspillere med til at sikre den nationale turisme, også i udkantsdanmark, hvor golfklubberne fungerer som små lokale vækstcentre.

Faktaboks:
Hammel Golf Klub er etableret i 1992. Banen er beliggende i naturskønne omgivelser i Østjylland, med Frijsenborg Skov og Slot som naboer.
Pt. har klubben 1050 medlemmer, og forventer ca. 4500 greenfee gæster p.a..
Klubben råder over flot 18 huls anlæg samt 6 huls par-3 bane, moderne maskinpark, klubhus med alle faciliteter, blandt andet en hyggelig Café, velassorteret ProShop.
Klubben er således rammen om et hyggeligt miljø til glæde for klubbens medlemmer og gæster samt medarbejdere.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis..Hvorslev – Ulstrup.

.Hvorslev – Ulstrup.

Af formand for Dansk Folkeparti Mercedes Czank ... læs mere
Indbrud på Tåsingevej

Indbrud på Tåsingevej

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Få faglig hjælp til at komme igennem allergisæsonen

Få faglig hjælp til at komme igennem allergisæsonen

Hadsten og Hinnerup Apotek via cmail2.com ... læs mere
ÆLDRE SAGEN HAR KLARE ØNSKER TIL BUDGETTET I FAVRSKOV

ÆLDRE SAGEN HAR KLARE ØNSKER TIL BUDGETTET I FAVRSKOV

Flere plejeboliger, hjemmepleje og årskort til kollektiv trafik er nogle af de emner, Ældre Sagen Favrskov peger på ... læs mere
Ny chef for Børn og Familie

Ny chef for Børn og Familie

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Gå til din rigtige slagter

Gå til din rigtige slagter

Knud Slagter har det store udvalg ... læs mere
Til 2 piger der snød med betalingen af TAXA

Til 2 piger der snød med betalingen af TAXA

Turen gik fra Voldum Rudvej i Voldum til Viby ... læs mere
Loading...