|

Gratis influenza-vaccine til alle over 65 år

Fra 1. oktober 2020 kan alle over 65 år i Favrskov Kommune få både en gratis influenza- og pneumokok-vaccination. Sidstnævnte er for at undgå at få lungebetændelse.

 

Region Midtjylland står bag vaccinationsprogrammet, der retter sig mod alle beboere på plejecentre og ældreboliger, borgere over 65 år med kroniske lidelser og gravide. Målgruppen er udvidet i år med alle borgere over 65 år og borgere under 65 år med særlig risiko for at få lungesygdomme.

 

Flere skal gerne vaccineres

Distriktsleder Lone Lange Stougaard håber, at mange borgere i Favrskov Kommune vil takke ja til det gratis tilbud:

– Vaccination mod influenza forebygger hospitalsindlæggelser, da svækkede borgere kan blive alvorligt syge af influenza. Sidste år blev 47,6 procent i målgruppen vaccineret i Favrskov Kommune. Verdenssundhedsorganisationen WHO anbefaler, at 75 procent af borgerne over 65 år og kronikere bliver vaccineret mod influenza. Så der er et godt stykke vej endnu. Måske rykker det mere end ellers i år, da coronavirus får mange til at tænke, at de skal undgå at smitte andre og selv blive smittet, så de også kan forhindre en eventuel indlæggelse. 

 

I den kommende tid vil Favrskov Kommune gøre alle borgere i målgruppen opmærksomme på, at de skal bestille tid til en vaccination hos lægen – og også huske at få pneumokok-vaccinationen med. Beboerne på plejecentrene får tilbudt vaccinen dér, mens alle andre skal sørge for at bestille en tid hos den praktiserende læge.

 

Du bliver ikke syg af vaccinen – tværtom

I sit arbejde støder Lone Lange Stougaard ofte på udsagnet om, at man får influenza af vaccinen.

– Og det gør man altså ikke. Du bliver kortvarigt øm der, hvor du bliver stukket, og du kan opleve utilpashed, feber og muskelsmerter, der forsvinder efter en dag eller to. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er influenza, men kroppens naturlige reaktion, når immunforsvaret bliver aktiveret. Hvis du siger ja til vaccinationen og efterfølgende bliver smittet med influenza, så får du til gengæld et mildere forløb, understreger hun.

 

Fakta:

  • Sundhedsaftalen i Region Midtjylland står bag kampagnen, der strækker sig fra 1. oktober 2020 til 15. januar 2021. Op til og i selve kampagneperioden vil postkort, plakater og kampagner på sociale medier gøre opmærksom på indsatsen.
  • Vaccinationen indeholder denne gang to stik: Et mod influenza og et mod pneumokok-bakterien, der oftest er årsag til lungebetændelse. Hvert år bliver omkring 48.000 danskere indlagt med lungebetændelse, og hovedparten af dem er over 65 år. For at undgå de mange indlæggelser i en tid, hvor coronavirus stadig spreder smitte, så er pneumokok-vaccinationen som noget nyt med i tilbuddet om gratis vaccination.

 

  • Vaccinationerne virker efter to til tre uger og varer i cirka seks måneder. Derfor er det en god idé at få en tid hos lægen i oktober-november.

 

 

Yderligere information:

Ulrik Johansen, direktør for Social og Sundhed, 21 82 35 79

Lone Lange Stougaard, distriktsleder, 20 10 83 46

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Fuld butikstyv i Netto

Fuld butikstyv i Netto

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Information om coronasituationen

Information om coronasituationen

Her kan du finde information og seneste nyt om situationen i Favrskov Kommune i forbindelse med udbruddet af corona ... læs mere
Boligsalget i tredje kvartal er det højeste i 10 år

Boligsalget i tredje kvartal er det højeste i 10 år

Det samlede salg af huse, ejerlejligheder og sommerhuse gør tredje kvartal i 2020 til det bedst sælgende i 10 år. Det viser nye handelstal fra Boligsiden ... læs mere
0,5 procent-lånfløser 1 procent-lån

0,5 procent-lånfløser 1 procent-lån

Rentefald: Nu kan du få et 30-årigt lån med en rente 0,5 procent ... læs mere
Høj Stene ved Gudenåen indviet

Høj Stene ved Gudenåen indviet

Favrskov fik torsdag 8. oktober 2020 sin nyeste og ældste attraktion: Skibssætningen Høj Stene ved Gudenåen ved Vejerslev ... læs mere
Vil du vinde en Volkswagen Passat?

Vil du vinde en Volkswagen Passat?

Følg med i Knæk Cancer ... læs mere
Vind 10.000 kroner: Fortæl, hvor meget du bevæger dig

Vind 10.000 kroner: Fortæl, hvor meget du bevæger dig

Er du mest til gåture eller sofahygge? Løb eller ludo? Forskningsprojektet Danmark i Bevægelse sætter nu fokus på danskernes bevægelsesvaner ... læs mere
Bilejer overraskede tyv

Bilejer overraskede tyv

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Indbrud i Hadsten

Indbrud i Hadsten

Østjyllands politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi ... læs mere
Loading...