|

Gregers bliver 75 år.

Søndag den 27. juni

Gregers Petersen  – Hadsten

 

Gregers Petersen indehaver af GP ejendomme, der har fire kontorhuse der ligger i Hadsten midtby med ca. 30 kontorlejemål fylder 75 år.

 

Gregers har i mange år været særdeles initiativrig i Hadsten og har været med til at søsætte mange kulturelle aktiviteter og arrangementer i Hadsten.

Initiativer gennem årene fra Gregers Petersen:

 • Hadsten Forbruger Messer 1982 -1984 -1986 -2008 -2010 -2011

Gregers Petersen har været arrangør af en del forbrugermesser gennem tiden, ofte når en af de foreninger, han var med i, manglede økonomi, satte han en messe på benene, som gav et pænt overskud til henholdsvis: Hadsten Erhvervsråd – Hadsten Handel – Hadsten Bio – Kulturhus Sløjfen.

 • Erhvervsrådet for Hadsten Kommune 1982

I tiden omkring 1980erne skulle alle byer have et Erhvervsråd, Gregers Petersen var naturligvis med i initiativgruppen og blev valgt som den første formand med stor succes. De første to år skabte Erhvervsrådet over 40 nye virksomheder med over 400 arbejdspladser.

 • Hadsten Centret 1985

Gregers Petersen lavede de første tegninger til Hadsten Centret og var med i initiativgruppen til opkøb og bygning af Hadsten Centret, et butikscenter med 16 forretninger.

 • Modelbane Europa 1995

I 1995, hvor Nordeuropas største modelbane blev sat til salg, tog initiativ til indsamling økonomi og køb af modelbanen, og han har siden været formand for Fonden Modelbane Europa, der ejede banen frem til 1. september 2019 og erstattet af Foreningen Modelbane Europa. Gregers er forsat tilknyttet den nye forenings bestyrelse, og har betydning for, at vores modelanlæg kan udvikle sig og stadig være en attraktion for turister, der erfaringsmæssigt kommer fra hele landet – ja, nogle gæster finder også vej fra udlandet, Modelbane Europa drives af ca. 60 frivillige medlemmer og har 25 års jubilæum til august.

 • Hadsten Træf 2001

I 2001 tog Gregers Petersen initiativ til Hadsten Træf, der en gang om året samler nuværende og tidligere Hadsten Borgere til et uformelt træf, og det har været afholdt hvert år siden med ca. 200-300 deltagere.

 • Kvalitetsmarked 2002

Som i så mange andre byer begyndte handlen i Hadsten at stagnere. Gregers Petersen tog initiativ til et Kvalitetsmarked med telte i hovedgaden til at sælge produkter fra omegnens gårdbutikker, en succes der skabte større omsætning i byens butikker.

 

 • Østjysk Business Netværk 2006

Mange iværksættere har ofte svært ved at sælge sig selv og deres produkter. Der startede Gregers Petersen Østjysk Business Netværk, der skal træne nystartede virksomheder i salg. OJBN er forsat et fint Netværk.

 • Favrskov Revyen 2009

Som næstformand i Kulturhus Sløjfen, Hadsten, tog Gregers Petersen initiativ til Favrskov Revyen og den har nu været en stor succes hvert år siden.

 • Juletræ for Hadsten børn i ”Sløjfen” 2009

I samme periode som han var næstformand for Kulturhus Sløjfen, fandtes der ikke et juletræ for Hadstens børn. Det syntes Gregers Petersen var for dårligt, og han skaffede hurtigt sponsorer til julemand – juleposer – musik, og juletræet har været afholdt hvert år siden.

 • Nytårskur for Favrskov kommune 2010 + 11

Mange Kommuner har nytårskur, men ikke Favrskov Kommune. Det tog Gregers Petersen så initiativ til i 2010 og 2011, hvor erhvervslivet kan møde politikere og embedsmænd fra Favrskov Kommune. I de efterfølgende år er det så overtaget af Erhvervsrådet og Favrskov Kommune.

 • Årets Iværksætterkommune 2012

I 2000 tog Gregers Petersen initiativ til at starte sit eget iværksættercenter i Hadsten. ”Østjysk Iværksættercenter” det blev en succes, og han blev kåret til ”Årets Iværksætter kommune 2012”.

 • HadSTEN KUNST ”Stones by the River!” 2015

Hadsten har en smuk park, hvor Lilleåen løber i gennem. Her tog Gregers Petersen initiativ til en stenudstilling ”Stones by the River”, hvor stenkunstnere fra hele Danmark udstillede stenkunst i sommermånederne, en stor succes i 2015-16-17, men blev til sidst presset på økonomien og måtte stoppe, dog med et lille overskud til en stenfigur i den nye sportshal.

 • “Herreværelset” mødested for mænd 2019

Det nyeste initiativ er “Herreværelset”, et mødested for mænd. Gregers Petersen havde set en TV-udsendelse, hvor mænd fra Frederiksberg sad og talte om deres erhvervsliv m.m. Det syntes han også, vi manglede i Hadsten, så i samarbejde med ældresagen startede han i januar 2019 med 7 deltagere, og året efter til januar mødet var der 70 deltagere, nu genoptaget møderne efter Corona den 24. august.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Færdselsuheld ved Ødum på motorvejen

Færdselsuheld ved Ødum på motorvejen

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
2 biler kørt sammen

2 biler kørt sammen

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
MANDAG DEN 30. AUGUST 2021 KL. 19.00 UTC+02-21.30 UTC+02

MANDAG DEN 30. AUGUST 2021 KL. 19.00 UTC+02-21.30 UTC+02

af Irma Møller, - formand for Kræftens Bekæmpelse i Favrskov ... læs mere
Gåtur fra Ulstrup Skole, Hovedgaden 58, 8860 Ulstrup, deltager gebyr 50,00 kr.

Gåtur fra Ulstrup Skole, Hovedgaden 58, 8860 Ulstrup, deltager gebyr 50,00 kr.

af Irma Møller , formand for Kræftens Bekæmpelse i Favrskov ... læs mere
Listeria i cheddarost

Listeria i cheddarost

Lactalis Danmark tilbagekalder et parti Cahill’s Porter Cheddar ost, da der er risiko for listeria i produktet. Tilbagekaldte fødevarer, Publiceret: 29. juli 2021 ... læs mere
Denne bil savner sin ejer

Denne bil savner sin ejer

Bilen står på Siriusvej 7 8370 Hadsten ... læs mere
UD I NATUREN (32)

UD I NATUREN (32)

I dag får du en håndfuld motiver, taget på en solskinsdag, i og omkring den lukkede fiskepark i Svejstrup ... læs mere
Favrskov Revyen Taber Masken

Favrskov Revyen Taber Masken

Når Favrskov Revyen i år slår dørene op for den 13. sæson er det under titlen: Favrskov Revyen 2021 - Taber Masken ... læs mere
Hvem ringer kirkeklokkerne for?

Hvem ringer kirkeklokkerne for?

Af René Schneider, Rækkevej 4, 8370 Hadsten,- byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti ... læs mere
HADSTEN HÅNDBOLD STILLER TIL START I STAFET FOR LIVET

HADSTEN HÅNDBOLD STILLER TIL START I STAFET FOR LIVET

Lørdag d. 28.-29. August afholdes der Stafet For Livet Hadsten, hvor overskuddet går til kampen mod kræft - og i år stiller vi til start fortæller Niels Olsen ... læs mere
Listeria i Kylling-Kalkun Kødboller

Listeria i Kylling-Kalkun Kødboller

Normeat A/S tilbagekalder et parti Kylling-Kalkun Kødboller, da der ved en stikprøvekontrol er konstateret listeria ved holdbarhedens udløb ... læs mere
Loading...