|

Hadsten Outdoor Center under opførelse

Den længe ønskede kunstgræsbane i Hadsten kommer nu

Det første spadestik til Hadsten Outdoor Center blev taget mandag den 17. august. Fra venstre ses Fra venstre ses Hans Ole Steensig, Kristen S. Mark, Gert Jensen og Jens Espensen.

Mountainbike og Outdoor Fitness har valgt at lægge sig op ad anlægget, der begynder at tage form af et samlet udendørs aktivitetscenter – Hadsten Outdoor Center.

I disse dage er det tre år siden HSK Fodbold henvendte sig til kommunen for at søge opbakning til en kunstgræsbane i Hadsten. Hinnerup havde fået sin kunstgræsbane nogle år forinden og den nye Hammel Kunstgræsbane stod klar året forinden. Byrådet forhåndsbevilgede da også støtte til Hadsten anlægget i december 2017 og alt så lyst ud. Den krævede selvfinansiering på min. 1 million kroner kom hurtigt på plads med velvillige donationer fra HSK Fodbold, ELRO Fonden, DIF/DGI, HKIC og Lions Club Hadsten samt sponsorstøtte fra Hadsten Maskinfabrik og LØBESHOP.dk

Desværre viste det sig ikke at være så enkelt at gennemføre projektet i Hadsten. Skærpede miljøregler stillede nye krav til teknologi, materialevalg og økonomi. ”I to et halvt år har vi været i dialog med miljømyndighederne og kommunen for i fællesskab at få designet et projekt, der lever op til de nye krav”, siger kunstgræsbaneforeningens formand Hans Ole Steensig, ”Lykkeligvis fik vi de sidste detaljer afklaret i forsommeren og så er det gået stærkt. Anlægget er nu ved at blive bygget og forventes at stå klar når fodboldvintersæsonen starter op i november”.

”Det bliver et fantastisk anlæg”, supplerer Jens Espensen, bestyrelsesmedlem i kunstgræsbaneforeningen og ansvarlig for anlæggets praktiske etablering. ”I takt med at vores projekt er begyndt at tage form, har andre udendørsidrætsgrene besluttet sig for at støde til os. Dette giver synergi og gør perspektivet for anlægget meget større”.

Ildsjæle fra mountainbikesporten og udendørsfitness har valgt at etablere deres anlæg i forbindelse med kunstgræsbanen. Et ualmindelig naturskønt MTB-spor er med støtte fra ELRO Fonden allerede ved at tage form og fitnessgruppen er klar med deres projekt og er nu ved at samle fondsmidler ind til dets realisering.

”En af de helt tydelige fordele ved at samle de tre udendørsidrætsgrene ved Bavnehøj er den synergi der er opstået mellem de tre projekter”, fortsætter Jens Espensen. ”Således er over 1000 m3 overskudsjord fra kunstgræsbaneanlægget allerede blevet anvendt til etablering af MTB-sporet og i fællesskab er vi godt i gang med at projektere et ”Maskinhus”, der vil omfatte separate udstyrsrum for hver af de tre idrætsgrene samt et fælles stævnelokale.

”Nu er vi i projektets allermest spændende fase, hvor tingene begynder at tage form. Hadsten Outdoor Center bliver et kæmpe aktiv for hele lokalområdet”

Kunstgræsbane og MTB-spor begynder for alvor at tage form. Begge anlæg forventes klar til ibrugtagning når vintersæsonen sætter ind i november måned.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Hinnerup Egnsarkiv udstiller lokale fortællinger fra Genforeningen og Befrielsen.

Hinnerup Egnsarkiv udstiller lokale fortællinger fra Genforeningen og Befrielsen.

Hinnerup Egnsarkiv udstiller lokale fortællinger fra Genforeningen og Befrielsen ... læs mere
Derfor er dit postnummer afgørende for prisen på en indboforsikring

Derfor er dit postnummer afgørende for prisen på en indboforsikring

Bor du i en kommune med mange indbrud, kan prisen på din indboforsikring stige markant, også selvom der ikke er mange indbrud i lige netop dit område ... læs mere
Helt og aldeles grotesk!

Helt og aldeles grotesk!

EU har bremset dansk tiltag mod rygning ... læs mere
2 indbrud iFavrskov

2 indbrud iFavrskov

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Søndagsmatiné med sang og keltisk harpe

Søndagsmatiné med sang og keltisk harpe

Stemningsfuld søndagsmusik i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 491.

Ugens naturbilleder nr. 491.

Efteråret er halvvejs og på søndag er sommertid helvejs. Om vi vil eller ej, er det den mørke tid vi går i møde. Dette giver anledning til at nyde det farverige efterårsløv, for inden længe er det væk ... læs mere
KEND NATURPERLERNE I FAVRSKOV

KEND NATURPERLERNE I FAVRSKOV

Danmarks Naturfredningsforening viser nye film om de flotteste naturperler i Favrskov ... læs mere
Fuld butikstyv i Netto

Fuld butikstyv i Netto

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Information om coronasituationen

Information om coronasituationen

Her kan du finde information og seneste nyt om situationen i Favrskov Kommune i forbindelse med udbruddet af corona ... læs mere
Boligsalget i tredje kvartal er det højeste i 10 år

Boligsalget i tredje kvartal er det højeste i 10 år

Det samlede salg af huse, ejerlejligheder og sommerhuse gør tredje kvartal i 2020 til det bedst sælgende i 10 år. Det viser nye handelstal fra Boligsiden ... læs mere
0,5 procent-lånfløser 1 procent-lån

0,5 procent-lånfløser 1 procent-lån

Rentefald: Nu kan du få et 30-årigt lån med en rente 0,5 procent ... læs mere
Loading...