|

HADSTEN TRÆF 2019

Mød nye og gamle venner og kollegaer i Det Store Telt på det kommende Lilleåmarked.

 

Det er snart længe siden, –  ja det var helt nøjagtigt i året 2002 at Gregers Petersen og Lars Toft-Hansen aftalte, at de – sammen med Lions og godt hjulpet af Sven Erik Ginge, fhv. lokalredaktør på Århus Stifttidende, ville arrangere et Hadsten Træf, som skulle foregå i Lilleåmarkedets store telt.

Opskriften eller overksriften skulle være “husker du” og der blev på plakaten foreslået at snakken kunne gå på minderne fra  Realskolen, Sommerfuglen, Pølsemax, Isbjørnen, KO-ballerne, Riobar, PO på Hjørnet, Grusgraven, Friluftsbadet, Kongeegen, Kollerupbænken og Biffen m.fl.

Allerede fra starten var der mange deltagere  – mellem ca. 200-300 hvert år og snakken gik lystigt. Masser af gange er udtrykket “husker du” blevet brugt. 

PingvinNyt.dk  har sat Gregers og Lars stævne for at få noget at vide om fortiden og om fremtiden for Hadsten Træf. De havde mere at fortælle end vi har plads til her – men her er lidt af hvad de kunne berette.

Betingelserne for at kunne deltage var, at man havde haft sin opvækst i Hadsten. Men allerede her faldt Lars selv af – kommer fra Skive og er først flyttet til Hadsten i 1966. Han fik dispensation med forklaringen om , at han ikke var opvokset  men VOKSET i Hadsten.

 

Bang Jensen personale

 Det første firma, der dukkede op var tidligere medarbejdere  fra det nu lukkede vognmandsfirma Bang Jensen. De har været der hvert år siden og kommer helt sikkert også i år.]

50 års skolejubilæum fra den gamle realskole med Herluf Nydam og Kurt Quist i spidsen – blev for nogle år siden fejret i det store telt på Lilleåmarked

Mange deltagere har rejst langt for at kunne deltage – helt fra Canada, Spanien  og Norge er de kommet for at hygge sig med gamle venner og snakke om de go`e gamle dage.

Fra venstre Hr. Thomsen, Murermester Jørn Sørensen og Carsten Brokholm, alle tidligere MMT A/S

For få år siden fik entrepenør Ole Sørensen, Holkjærgård, der er tidligere medarbejder hos Mågevejens Murer-og Tømerforrretning, den ide, at han ville samle gamle kollegaer fra dette firma. Det blev en succes og de har været der hvert år siden – med Jørn Sørensen i spidsen.

 Ole Sørensen

Ole Sørensen vil i år forsøge at samle CB-veteranerne. De mødes hos Ole på Holkjærgård hver torsdag aften året rundt. Det er gamle entrepenørmedarbejdere – ialt ca. 70 hvis de skulle komme allesammen. Vi får se

4 generationer fra familien Ginge var tilstede i 2018 “. Den gamle oldefar  har altid været der.- gad vide hvor mange de kommer i år???

Fra venstre er det Steffen Jensen, Ebeltoft, Hans Gadeberg, Poul Laursen, og Niels Terkildsen, Egå.

4 personer der, har haft deres opvækst i Hadsten, men nu bor andre steder og det er fra venstre :  Ole Terkildsen, Spanien,  Bente Terkildsen, Ebeltoft/Grækenland,  Niels Terkildsen, Egå,  og Rita Terkildsen, der bor i Slagelse.

 Nye toner i 2019

Gregers og Lars vil i år prøve at få nogle flere deltagere fra forskellige Hadsten-virksomheder – både eksisterende og ikke eksisterende. Der er lavet aftaler med John Glargaard om at han sørger for at gamle slagteriarbejdere  vil mødes denne søndag formiddag. Ligeledes er der kontakt til Bent Pedersen i Voldum, der er mangeårig LECA-medarbejder. 

På Hjulfabrikken/Trelleborgs facebookside har Rudi Daugsch lavet et opråb, om at tidigere medarbejdere mødes i det store telt på Lilleåmarked. Der vil også blive taget kontakt til Expedit,  Rotary, pensionerede Brandmænd, tidligere Lionsmedlemmer og selvfølgelig PO-Superland, Træindustrien, Børstefabriken, Hadsten Bank, Kronjylland , Nordea, Rye Andersen og Brugsen.

Vi har også lavet aftale med Finn Mortensen, tidligere håndboldspiller i Vissing-Hadsten Håndbold Klub om at han prøver at samle nogle af de gamle spillere m/k.  Også HG og ØHG vil få en henvendelse.

Vi kan nok ikke overkomme at kontakte alle Hadstens nuværende og tidligere virksomheder og foreninger, så vi håber snakken vil gå når Hadstenborgerne mødes

NYE TONER

Igennem alle årerne har vi været enige med Lions-Clubben om, at i de 2 timer hvor man mødes og snakker ”gamle dage” ja, så er der ingen forstyrrende underholdning fortsætter Gregers og Lars. MEN – efter grundige overvejelse har vi i år lavet en lille undtagelse.

Pianist Kaj Mørk og forsanger Ove Rosenkvist

Vi har lavet aftale med pianist Kaj Mørk og forsanger Ove Rosenkvist, om at de skal gentage den succes de har med ”sang fra den blå” i Sløjfen  i vinterhalvåret. De 2 aktører kommer på kl.1045 og synger og spiller 3 sange, der varer i alt et kvarter. Det specielle ved sangene er at de alle 3 har tekster om Hadsten og om Lilleåmarked. Der vil blive uddelt foldere med tekster, så man kan synge med.

Vi håber, slutter Gregers og Lars af med , at HADSTEN TRÆF 2019 vil være noget mange vil tale om – både inden og efter – så vi kan blive ved med at gentage det. VI SES

Lars og Gregers vil, som tidligere, være ved indgangen og tage imod alle der kommer.  

Der er fri entre og der kan købes kaffe og rundstykker, drikkevarer m.m. 

Ps. Følg med på   PingvinNyt.dk,   hvor vi henad vejen vil orientere om HADSTEN TRÆF 2019  

VI SES

Bedste hilsner

Gregers og Lars

 

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Kvantecomputeren
18. feb. 2020

Kvantecomputeren

Fastelavnsfest
22. feb. 2020

Fastelavnsfest

Loading...

annonce : VI SES TIL FASTELAVN I HADSTEN

annonce : VI SES TIL FASTELAVN I HADSTEN

Lørdag den 22.februar kl. 1030 på Hans Gadebergs Plads ... læs mere
Favrskov Revyen 2020 - Nye toner

Favrskov Revyen 2020 – Nye toner

Løber af stablen fra den 25. til den 28. marts ... læs mere
Irsk aften i Sløjfen

Irsk aften i Sløjfen

Lørdag d. 7. marts afholder de 4 Lions klubberne i Favrskov igen Irsk aften i Sløjfen i Hadsten ... læs mere
Fra det gamle album i Hadsten Lokalarkiv

Fra det gamle album i Hadsten Lokalarkiv

Max's Pølsevogn på midlertidigt ophold ... læs mere
SANG I DEN BLÅ fortsætter successen

SANG I DEN BLÅ fortsætter successen

Kaj Mørk og Karen Marie Mørk underholdt på fortrinlig vis de ca 90 fremmødte i Sløjfen ... læs mere
Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
Nekrolog over Karen Tousgaard

Nekrolog over Karen Tousgaard

En sidste hilsen fra LC Hadsten ... læs mere
Vil et snævert flertal uden grund ændre Favrskovs mad og måltids politik?

Vil et snævert flertal uden grund ændre Favrskovs mad og måltids politik?

Læserbrev af Niels Kallehave, DF Tåsingevej 22 8370 Hadsten ... læs mere
Loading...