|

Har ikke råd til to gamle damer!

af motorredaktør Jørgen Kjær Hadsten

Af Jørgen Kjær

Rasmus Hansen fra Allerød, der netop har sat sin Land Rover 88” 2,25 diesel fra 1978 til salg, har et princip omkring det at eje klassiske biler. Et princip vi måske er mange, der kunne lære lidt af.

-Jeg købte egentligt bilen uden at vide præcis hvad det var. Jeg fandt den i 2006 på noget, der engang hed “engros-faxen”, som bilforhandlere benyttede sig af til at bytte biler / sælge engros til hinanden. Nu vil jeg så gerne sælge den, da jeg må indrømme, at jeg måske er blevet lidt for magelig til bladfjedre, slør i rattet og tromlebremser. Så jeg har fundet en Defender V8, jeg skal have fat i, men har et princip om, at jeg ikke køber nyt, før jeg har solgt det gamle, jeg har ikke råd til to gamle damer. Ellers går det helt galt, har Rasmus Hansen erkendt.

Land Roveren er fra 12/1978 og har tidligere kørt hos det danske militær og har kun kørt 42.000 km.

-Jeg købte den tilbage i 2006, jeg kørte i den i 3 år og afmeldte den i 2009. Jeg kender desværre ikke så meget til dens fortid. Jeg prøvede tilbage i 2007 at finde ud af, hvad de numre på siden betyder, men der var desværre ikke så meget hjælp at hente hos militæret. “JAGTKOMMANDANT” er noget tidligere ejer har sat på, da han brugte den til jagt, forklarer Rasmus Hansen og fortæller hvorfor han i sin tid købte bilen:

-Min første bil var en Suzuki Samurai, men efter jeg solgte den, havde jeg en Mini Cooper i et stykke tid. Det var en fed bil, men savnede lidt det der med 4×4 og at kunne køre åbent som en cabrio, og så var det den en dag dukkede op på “faxen”.

Jeg kørte lidt terrænkørsel oppe i Høvelte i Dansk Land Rover regi, men desværre vidste jeg ikke rigtigt, hvad man skulle og ikke skulle, så den blev “lettere” slidt med gearkasser, bremsetromler og så videre, sukker Rasmus Hansen.

Så da den skulle synes, røg pladerne af den, og bilen blev gemt væk i en hal.

-Siden da har den stået i tørt og mørkt i en lagerhal til jeg i 2019 begyndte få den renoveret mekanisk.

-Jeg har så haft adskillige Defendere og Range Rover siden hen. Men så for et par år siden kom mit gudbarn og sagde, at hun ville køres i min gamle Land Rover, når hun skulle konfirmeres. Så var der også en god undskyldning for at komme i gang med den igen. Min far, som også kører MG og Jaguar, hjalp meget med at få den istandsat. Motoren røg ind til Ingana Cylinderserive, Gearkassen kom til Williams i Farsø (Land Rover ekspert), ledningsnettet blev der ryddet op i, og så blev den synet kom den på plader igen i august måned 2021. Der er monteret vacuumpumpe så den ren faktisk kan bremse, lyder det fra Rasmus Hansen

-Ved Ingana cylinderservice og fik den nye stempler, lejer, planslebet. Da motor kom retur kom der nye ventiler i topstykket, ny dieselpumpe, nye dysser, nye gløderør, forvarmer modstand. Jeg monterede overgear og Williams i Farsø skiftede en aksel og diverse andre småting. Da motor og gearkasse alligevel var ude fik den også ny kobling, udrykkerleje med videre, forklarer Rasmus Hansen og nævner nogle småfejl og mangler:

-Efter udskiftning af kugle venstre for har jeg fået basket en pakning eller noget så der siver olie ind i bremsetromlen. Man bør måske se på pakning venstre baghjul, da den også sveder lidt derfra. Lille bitte hul i højre fodbrønd, den kan klares med en klat svejsning. Ryger lidt når den er kold, men det skal den gøre, det er jo ikke nogen ny bil. Uoriginal bagpotte fra en Citroen, men virker fint.

-Og så er der de sædvanlige små dryp fra gearkasser. Alle væsker er for øvrigt skiftet. Speedometer virker sporadisk, selvom jeg har sat ny kabel i, jeg mistænker, at den hopper lidt ind og ud i huset. Tænker jeg har købt et lortekabel, smiler Rasmus Hansen slutteligt. Han har sat en pris på 88.500 kr., og han kan træffes på tlf: 22176593 eller mail info@cykelhansen.dk

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Natteravnene
22. jan. 2022

Natteravnene

Viva Las Vegas
25. jan. 2022

Viva Las Vegas

Loading...

Dagbog fra en ”tungt” prøvet badevægt – uge 3

Dagbog fra en ”tungt” prøvet badevægt – uge 3

Min tilværelse som badevægt er faktisk ved at blive lettere… ... læs mere
Overvejer du at holde ferie i Danmark i år? Så er det nok en god idé at booke nu…

Overvejer du at holde ferie i Danmark i år? Så er det nok en god idé at booke nu…

I bedste sendetid lørdag aften tegnede den tyske TV-kanal NDR et fuldbyrdet glansbillede af kongeriget Danmark ... læs mere
Fortsætter PingvinNyt?

Fortsætter PingvinNyt?

Lars Toft Hansens bortgang efterlader sitet i et stort tomrum ... læs mere
Mindeord over Lars Toft Hansen (1941 - 2022):

Mindeord over Lars Toft Hansen (1941 – 2022):

PingvinNyts utrættelige og initiativrige ejer og redaktør, Lars Toft Hansen, er gået bort ... læs mere
”Viva Las Vegas” har premiere i Sløjfen

”Viva Las Vegas” har premiere i Sløjfen

Randers Teater slap med skrækken og kan den 25. januar afvikle den planlagte premiere på den årlige musikalske vinterforestilling ”Viva Las Vegas” i Sløjfen i Hadsten ... læs mere
UD I NATUREN (57)

UD I NATUREN (57)

Kom med til Frijsenborg, Pøt Mølle og Lilleåen i Laurbjerg på en januardag, hvor de grå skyer endelig lettede. 😊 ... læs mere
Dagbog fra en ”tungt” prøvet badevægt – uge 2

Dagbog fra en ”tungt” prøvet badevægt – uge 2

Vi badevægte bliver motioneret flittigt i denne tid… ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Nostalgi og boghandlerromantik ... læs mere
Mundsvejr og bragesnak!

Mundsvejr og bragesnak!

Vi har hørt det utallige gange: Mindre bureaukrati, mere velfærd for pengene… ... læs mere
Fotos fra brobyggeriet i Lerbjerg.

Fotos fra brobyggeriet i Lerbjerg.

Banedanmark arbejder fortsat på brobyggeriet i Lerbjerg i forbindelse med elektrificeringen af jernbanen og lukning af jernbaneoverskæringen. Ved at nedlægge overkørslen kan passagertogets tilladte hastighed på strækningen øges til mere end 140 km/t, og rejsetiden kan forkortes ... læs mere
Ærgrer mig lidt

Ærgrer mig lidt

Bus `hjerterte banker for foreningslivet ... læs mere
Følg med i badevægtens dagbog

Følg med i badevægtens dagbog

Nytårsfortsætterne går ofte ud over badevægten i badeværelset ... læs mere
Loading...