|

Harry flytter nu i ældrebolig

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten

Af Jørgen Kjær

Der kommer jo en dag til os alle sammen – vi ved det jo godt. Der skal ryddes op, de gamle biler, motorcykler, reservedele med mere skal videre til nye ejere. Måske får vi selv mulighed for at rydde op, i andre tilfælde bliver det ens efterkommere, der klarer sagen.

Således så situationen også ud for den nu 84-årige Harry Højlund fra Vissing ved Hadsten. Han har været så heldig at få en dejlig ældrebolig i nabobyen efter en snes år i et lille hus i skoven, som var hans barndomshjem, og som han overtog efter sin moder, da hun døde. Og det var ikke bare et lille stråtækt bindingsværkshus, det var også rammen om hans samling af motorcykler og reservedele til disse. Han nåede gennem de 41 år, han samlede på motorcykler, at indlemme mange motorcykler i sin samling. En del er senere blevet solgt til en svoger, som restaurerede dem, men det var dog meget svært for Harry at sælge dem. I dag står der alligevel mere end 24 motorcykler tilbage i varierende stand i hans samling i det lille hus og værkstedet – eller skurene, som nogle nok nærmere vil kalde det, der i øvrigt er blevet udvidet ved knopskydning efterhånden som behovet for mere plads opstod.

Nogle af motorcyklerne er stadig køreklare, andre i mere eller mindre komplet stand samt dertil en masse stel, motorer og reservedele. Disse motorcykler og reservedele skal nu finde nye ejere.

Harry arbejdede en del år på den nærliggende Feltengård Losseplads, og der fik motorcykeldele ikke lov til at forsvinde i det store hul. Dem tog Harry med hjem – de skulle da ikke bare smides væk, og gennem årene fik han samlet et stort udvalg af reservedele til sine motorcykler. I sine unge år kørte Harry også selv meget på motorcykel, og i de senere år har han fulgt med i klassikerverdenen gennem blandt andet VeteranPosten og Touring Nyt.

 

Harrys interesse for motorcykler kommer ikke fra fremmede, idet hans far fra det lille hus i skoven gennem mange år reparerede motorcykler og biler for egnens befolkning, inden han kørte galt på en motorcykel og måtte opgive mekanikerfaget, da han fik ødelagt en arm. Han blev siden købmand i Randers. Der er stadig reservedele i original indpakning fra faderens tid, og Harry har gemt de lister faderen førte over de motorcykler, der havde været gennem hans hænder. Det var Indian, Harley Davidson, BSA og andre af datidens populære mærker og en sjælden THOR motorcykel fra 1922 er også på listen sammen med flere af datidens biler som Ford T med flere

Niels Peter Spangsberg Nielsen har fungeret som en slags svigersøn for Harry, idet han var gift med Harrys niece og er kommet hos Harry Højlund gennem mange år. Han har i tidens løb været med ude at hente mange af motorcyklerne sammen med Harry, han kender derfor de fleste. Niels Peter har nu lovet Harry, der ikke selv har børn, at hjælpe med at få motorcyklerne og reservedelene solgt, så de kommer i de rigtige hænder.

Niels Peter Spangsberg Nielsen fortæller, at der i skurene, som Harry har haft i 50 år, er flere gode Puch, MZ, NSU og andre spændende motorcykler, enkelte knallerter og reservedele, der skal sælges. Han kan træffes for nærmere aftale på tlf 93866637.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.I højt solskin har 128 glade drenge og piger netop taget hul på årets fodboldskole på NMT-Byens Arena.

I højt solskin har 128 glade drenge og piger netop taget hul på årets fodboldskole på NMT-Byens Arena.

HSK byder 128 glade fodbold drenge og piger velkommen til Årets fodboldskole ... læs mere
Cafe Snakbar åbner snart, og det er en drøm, der bliver til virkelighed.

Cafe Snakbar åbner snart, og det er en drøm, der bliver til virkelighed.

Hadsten får en ægte lille cafe, som skal drives af lokale frivillige kræfter, og der er en kæmpe lokal opbakning.  ... læs mere
I Hadsten åbner på fredag 7. august Røde Kors Café Snakbar.

I Hadsten åbner på fredag 7. august Røde Kors Café Snakbar.

Snakbar er  100% baseret på frivillig arbejdskraft.  ... læs mere
Her maler de vist selv KØERNE ??

Her maler de vist selv KØERNE ??

Hvad er det for en type køer ... læs mere
SNYDT, ARNE!!!

SNYDT, ARNE!!!

Socialdemokratiets store og altoverskyggende valgløfte op til valget for godt et års tid siden, og et væsentligt element i ”4-bandens” forståelsespapir var, at det nu skulle ”blive Arnes tur”. Arne, den nedslidte bryggeriarbejder, skulle have ubetinget ret til en tidlig ... læs mere
annonce -  afsyrede massive møbler sælges

annonce – afsyrede massive møbler sælges

Henvenvendelse 25 30 10 01 eller 40 94 04 22 - spørg efter historien bag møblerne ... læs mere
MATHILDE VEDDE, FØDT THOMMESEN

MATHILDE VEDDE, FØDT THOMMESEN

Et gammelt postkort fik Kurt Villy til at se nærmere på Mathilde Vedde fra Hadsten Højskole ... læs mere
Vores ældre og svage borgere skal mødes med værdighed og respekt. 

Vores ældre og svage borgere skal mødes med værdighed og respekt. 

Af Rikke Randrup Skåning - Medlem af Social og sundhedsudvalget (A) ... læs mere
Loading...